Σάρκα και αίμα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Flesh & Blood
ΣκηνοθεσίαΠολ Βερχόβεν
ΠαραγωγήGijs Versluys
ΣενάριοΠολ Βερχόβεν
Gerard Soeteman
ΠρωταγωνιστέςΡούτγκερ Χάουερ
Τζένιφερ Τζέισον Λι
Σούζαν Ταϊρέλ
ΜουσικήΒασίλης Πολυδούρης
ΦωτογραφίαΓιαν ντε Μποντ
ΜοντάζIne Schenkkan
ΕνδυματολόγοςYvonne Blake
ΔιανομήOrion Pictures και Netflix
Πρώτη προβολή30 Αυγούστου 1985
Διάρκεια126 λεπτά
ΠροέλευσηΙσπανία, Ολλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής[1]
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Flesh & Blood (ελλ. τίτλος Σάρκα και Αίμα) είναι μια ιστορική περιπέτεια παραγωγής του 1985, σε σκηνοθεσία Πολ Βερχόφεν και με πρωταγωνιστές τους Ρούτγκερ Χάουερ και Τζένιφερ Τζέισον Λι.

Είναι η πρώτη ταινία του Βερχόφεν μετά το πέρασμα του στο Χόλυγουντ ενώ ο τίτλος είναι μια σαφής αναφορά στο μοτίβο "Σεξ και Βία", θέμα που αποτελεί άλλωστε σήμα κατατεθέν του Ολλανδού σκηνοθέτη. Το σενάριο είναι εν μέρει βασισμένο σε αχρησιμοποίητο υλικό από την Ολλανδική τηλεοπτική σειρά Floris, που αποτέλεσε το ντεμπούτο τόσο του Πολ Βερχόβεν όσο και του Ρούτγκερ Χάουερ.

Περίληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1501 κάπου στην Ιταλία, η οποία μαστίζεται από την πανούκλα, μια ομάδα μισθοφόρων ταπεινής καταγωγής με αρχηγό το Μάρτιν πολεμάει στο πλευρό του ευγενή Αρνολφίνι που αγωνίζεται να ξαναπάρει το κάστρο του πίσω, και αφού τους έχει υποσχεθεί μια τεράστια αμοιβή. Ο Αρνολφίνι προδίδει τους μισθοφόρους και εκείνοι αποφασίζουν να εκδικηθούν. Επιτίθενται σε ένα καραβάνι του οποίου ηγείται ο γιος του ευγενή, Στίβεν, και το κλέβουν. Σε μία από τις άμαξες ταξιδεύει η Άγκνες, αρραβωνιαστικιά του Στίβεν, την οποία απαγάγουν κατά λάθος. Η Άγκνες γίνεται το ταίρι του Μάρτιν και η ομάδα των μισθοφόρων αποφασίζει να επιτεθεί σε ένα κάστρο, αγνοώντας ότι ο στρατός του Αρνολφίνι είναι στο κατόπι τους.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]