Σάιμον Λε Μπόν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σάιμον Λε Μπόν
Βιογραφικό
Πραγματικό όνομαSimon John Charles Le Bon
Γέννηση27 Οκτωβρίου 1958 (1958-10-27) (65 ετών)
κοντά στο Bushey, Hertfordshire, Αγγλία
ΕίδηNew Wave, rock, alternative rock, New Romantic
Μουσικά όργαναΚιθάρα, Αρμόνικα, Οκαρίνα, Φωνητικά
Παρουσία1980–σήμερα

Ο Σάιμον Λε Μπον (Simon John Charles Le Bon, 27 Οκτωβρίου 1958) είναι Άγγλος καλλιτέχνης, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός ως ο κύριος τραγουδιστής, στιχουργός και μουσικός του συγκροτήματος Duran Duran και του παρακλαδιού τους, των Arcadia.

Νεαρή Ηλικία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σάιμον Λε Μπον ήταν ο πρώτος γιος του John Le Bon και της Ann-Marie, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν άλλα δυο παιδιά τον David και τον Jonathan. Η μητέρα του τον βοήθησε να ανακαλύψει το καλλιτεχνικό του ταλέντο όταν ακόμα ήταν έξι ετών, όταν τον δήλωσε σε μια οντισιόν για μια τηλεοπτική διαφήμιση του απορρυπαντικού Persil. Εκείνος κέρδισε τον ρόλο και πρωταγωνίστησε σε αυτήν. Από μικρή ηλικία, ήταν μέλος της εκκλησιαστικής χορωδίας αλλά παράλληλα εκπαιδευόταν και σαν ηθοποιός. Πήγε στο ίδιο σχολείο με τον Έλτον Τζον, ο οποίος είχε ολοκληρώσει την φοίτηση του, λίγα χρόνια νωρίτερα.

Ξεκίνημα στους Duran Duran[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Duran Duran σχηματίστηκαν από τους παιδικούς φίλους John Taylor και Nick Rhodes μαζί με τον τραγουδιστή/συνθέτη Stephen Duffy το 1978, αλλά ο Duffy αποχώρησε έναν χρόνο μετά, πεπεισμένος πως το συγκρότημα δεν είχε μέλλον και εξέλιξη. Έτσι οι Duran Duran έμειναν χωρίς τραγουδιστή. Η πρώην ερωμένη του Λε Μπον, Fiona Kemp εργαζόταν ως σερβιτόρα στο νυχτερινό μπαρ στο οποίο οι Duran Duran έκαναν πρόβες, τον σύστησε στο συγκρότημα τον Μάιο του 1980, προτείνοντας τον ως πιθανό τραγουδιστή. Εκείνος άκουσε τα μουσικά κομμάτια που οι άλλοι δύο είχαν συνθέσει μόνοι τους, και προσπάθησε να ταιριάξει κάποια στιχάκια που ο ίδιος είχε συνθέσει, μέσα στην μουσική. Έτσι συμφώνησε να δοκιμάσει με τους Duran Duran για το καλοκαίρι. Μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων, το συγκρότημα έπαιζε σταθερά σε διάφορες περιοχές του Μπέρμιγχαμ, του Λονδίνο και του Νότιγχαμ .

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]