ΣΚΑΪ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
ΣΚΑΪ
Είδος Τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές εκπομπές και διαδίκτυο
Ίδρυση 1989
Έδρα Νέο Φάληρο, Πειραιάς
Διοίκηση ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.Ε.
Κλάδος Μέσα ενημέρωσης
Προϊόντα/
Υπηρεσίες
Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και κανάλια
Κύκλος εργασιών Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Διαδίκτυο
Πρόσωπα Γιάννης Αλαφούζος
Όμιλος ΣΚΑΪ
Ιστότοπος skai.gr

O ΣΚΑΪ είναι ραδιοτηλεοπτικός όμιλος της Αττικής, με έδρα το Νέο Φάληρο, στον Πειραιά. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα. Ο ομίλος του ΣΚΑΪ περιλαμβάνει την ομώνυμη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τους τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΪ 100.3, Μελωδία 99.2 και ΣΠΟΡ FM 94.6, καθώς και το ενημερωτικό portal www.skai.gr που δημιουργήθηκε και άνοιξε τον Απρίλιο του 2006, παράλληλα με τη νέα τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στον όμιλο επίσης ανήκει και ο εκδοτικός οίκος ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ ο οποίος πλέον δεν δραστηριοποιείται ιδιαίτερα.

Ραδιόφωνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: ΣΚΑΪ Ραδιόφωνο

Το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 ανήκει σε έναν όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης, τον όμιλο Αλαφούζου (στον οποίο ανήκουν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Μελωδία 99.2 και ΣΠΟΡ FM 94.6). Από το 2008 έως το 2012 ο Ευάγγελος Μαρινάκης κατείχε το 12.9% του σταθμού.

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: ΣΚΑΪ Τηλεόραση

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας. Ο σταθμός εξέπεμψε σήμα για πρώτη φορά στις 21 Σεπτεμβρίου 1993 με ενημερωτικό και κυρίως αθλητικό πρόγραμμα, ενώ από τον Μάρτιο του 1994 περιορίζει τις αθλητικές μεταδόσεις και προσθέτει στο πρόγραμμά του πλήθος ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]