ΣΚΑΪ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
ΣΚΑΪ
Είδος Τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές εκπομπές και διαδίκτυο
Ίδρυση 1989
Έδρα Νέο Φάληρο, Πειραιάς
Διοίκηση ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.Ε.
Κλάδος Μέσα ενημέρωσης
Προϊόντα/
Υπηρεσίες
Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και κανάλια
Κύκλος εργασιών Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Διαδίκτυο
Πρόσωπα Γιάννης Αλαφούζος
Όμιλος ΣΚΑΪ
Ιστότοπος skai.gr

O ΣΚΑΪ είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός της Αττικής. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ο ομίλος ΣΚΑΪ περιλαμβάνει την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΪ 100.3, Μελωδία 99.2 και RED 96.3 και τους συνεργαζόμενους HIT 88.9 και FREEDOM Web Radio, καθώς και το ενημερωτικό portal www.skai.gr που άνοιξε στις 2 Απριλίου 2006. Στον όμιλο επίσης ανήκει και ο εκδοτικός οίκος ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ, που όμως πλέον δεν δραστηριοποιείται ιδιαίτερα.

Ραδιόφωνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: ΣΚΑΪ Ραδιόφωνο

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,3 ανήκει σε έναν όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης, τον όμιλο Αλαφούζου (στον οποίο ανήκουν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί RED και Μελωδία). Από το 2008 έως το 2012 ο Ευάγγελος Μαρινάκης κατείχε το 12.9 του σταθμού.

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: ΣΚΑΪ Τηλεόραση

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας. Ο σταθμός εξέπεμψε σήμα για πρώτη φορά στις 21 Σεπτεμβρίου 1993 με ενημερωτικό και κυρίως αθλητικό πρόγραμμα, ενώ από τον Μάρτιο του 1994 περιορίζει τις αθλητικές μεταδόσεις και προσθέτει στο πρόγραμμά του πλήθος ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]