Ράινχαρντ Μπόνκε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ράινχαρντ Μπόνκε
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση19  Απριλίου 1940[1]
Κούνιχσμπεργκ
Θάνατος7  Δεκεμβρίου 2019[2]
Ορλάντο
Αιτία θανάτουχειρουργικές επιπλοκές
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
ΘρησκείαΠεντηκοστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά[3]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιεραπόστολος[4]
συγγραφέας[5]
Ιστότοπος
www.bonnke.net
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ράινχαρντ Μπόνκε (Reinhard Bonnke, Κένινγκσμπεργκ, γενν. 19 Απριλίου 1940) είναι Γερμανός Χαρισματικός/Πεντηκοστιανός Χριστιανός ευαγγελιστής.

Αναγεννήθηκε στην ηλικία των 9. Σπούδασε στο Βιβλικό Κολλέγιο της Ουαλίας στο Σουόνσι και ήταν ποιμένας στη Γερμανία για 7 χρόνια. Ξεκίνησε τη διακονία του στην Αφρική, κηρύττοντας στο Λεσότο το 1967. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεγάλες ευαγγελιστικές συνάξεις σε όλη την ήπειρο. Ο Μπόνκε υποστηρίζει πως οι σταυροφορίες του έχουν οδηγήσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους στο Χριστιανισμό μεταξύ του 1995 και του 2000, και άλλα 38 εκατομμύρια από το 2001 μέχρι το 2005. Επίσης ήταν ομιλητής στο Συνέδριο Νεολαίας Planetshakers το 2008 στην Αυστραλία.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα θαύματα που λέγεται ότι έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των σταυροφοριών του Ράινχαρντ Μπόνκε, συνέβη τον Δεκέμβριο του 2001 στην Ιεραποστολική Εκκλησία της Χάρης του Θεού στην Ονίτσα της Νιγηρίας. Ο ποιμένας Ντάνιελ Εκετσούκγου ισχυρίστηκε πως όντας πιστοποιημένα νεκρός για 42 τουλάχιστον ώρες, επέστρεψε στη ζωή. Ο Μπόνκε έχει γράψει πολλά βιβλία, έχοντας πουλήσει 178 εκατομμύρια αντίτυπα σε 158 διαφορετικές γλώσσες.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]