Πώς να Συζητάτε Λογικά από τις Γραφές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πώς να Συζητάτε Λογικά από τις Γραφές
ΣυγγραφέαςΝομικά όργανα των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Το Πώς να Συζητάτε Λογικά από τις Γραφές αποτελεί επίτομη θεματική εγκυκλοπαίδεια της Αγίας Γραφής που εκδίδεται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στην ελληνική. Διαφέρει από τους πιο ογκώδεις τόμους της δίτομης εγκυκλοπαίδειας Ενόραση στις Γραφές με αρκετούς τρόπους. Είναι μικρότερο, δεν περιλαμβάνει πολλά οπτικά βοηθήματα και περιέχει πληροφορίες για θέματα στα οποία δεν γίνεται άμεση αναφορά από τα μεγαλύτερα βιβλία του Ενόραση.

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από 510 σελίδες[1] και έχει αναφορές σε τουλάχιστον 38 διαφορετικές μεταφράσεις της Αγίας Γραφής.

Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αποτελεί ένα γρήγορο έντυπο αναφοράς για χρήση στην ευαγγελιστική δραστηριότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, αν και δεν αποσκοπεί στην "υπερίσχυση σε λογομαχίες"[2]. Ογδόντα θέματα που αφορούν διδασκαλίες όπως η Τριάδα, η διαδοχή Αποστόλων, η έκτρωση και η αμαρτία, εξετάζονται σε αυτό το βιβλίο και παρουσιάζονται Γραφικές και κοσμικές παραπομπές προς τεκμηρίωση. Τμήματα που έχουν τίτλους όπως «Πρόλογοι για Χρήση στη Διακονία Αγρού» και «Πώς να Απαντήσετε σε Εκφράσεις που θα Μπορούσαν να Γίνουν Φραγμοί στις Συζητήσεις» περιέχουν προλόγους για συζήτηση με βάση την Αγία Γραφή ή, σε περιπτώσεις όπου υπάρξει αρνητική ανταπόκριση, σημεία που θα βοηθούσαν στην συνέχιση της συζήτησης.

Ο συμβολισμός που χρησιμοποιείται διεθνώς για αναφορές στις σελίδες του έργου είναι τα λατινικά γράμματα rs (απο το αγγλικό reasoning).

Υποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Εκτύπωση 2010.
  2. σελ. 7, παράγραφος 3.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]