Πόκεμον: Η Πρώτη Ταινία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Pokemon
Pokemon the first Movie : Mewtwo strikes back
Παραγωγή Norman J. Grossfeld
Tomoyuki Igarashi
Takemoto Mori
Choji Yoshikawa
Σενάριο Norman J. Grossfeld
Michael Haigney
Πρωταγωνιστές Ash Ketchum: Βούλα Κώστα
Misty: Μιχαέλα Αντωνίου
Brock: Χάρης Γρηγορόπουλος
Mewtwo: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Πρώτη προβολή Country flag 21 Απριλίου 2000
Διάρκεια 75'
Γλώσσα Αγγλική
Σελίδα IMDb d

Pokemon The First Movie είναι ο αγγλικός τίτλος της πρώτης ταινίας Πόκεμον που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου του 2000.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Mewtwo είναι ένα πόκεμον που διαφέρει από τα υπόλοιπα. Στην πραγματικότητα είναι ο κλώνος του Mew όμως με την ίδια πανίσχυρη και ακατανίκητη δύναμη. Αρχικά οι άνθρωποι τον χρησιμοποιούνε ως πειραματόζωο για το δικό τους συμφέρον λόγω της δύναμης του αλλά εκείνος επαναστατεί και καταστρέφει το εργαστήριο οπού βρισκόταν. Στην συνέχεια τον εντοπίζει ο Giovanni αρχηγός της Team Rocket και του προτείνει να γίνει ο αφέντης του. Έτσι ο Giovanni βάζει τον Mewtwo να αναπτύξει τις ικανότητες του όμως εκείνος δεν δέχεται να υπακούει τους ανθρώπους έτσι αποφασίζει να δημιουργήσει τα δικά του πόκεμον-κλώνους και να εντοπίσει καλούς εκπαιδευτές πόκεμον ωστέ κλωνοποιώντας τα ισχυρά πόκεμον τους να δημιουργήσει μια πανίσχυρη στρατιά πόκεμον-κλώνων. Ανάμεσα στους εκπαιδευτές πόκεμον που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής του είναι και ο Ash που συνεχίζει το ταξίδι του μαζί με τον Brock και την Misty. Ο Ash θα λάβει μια πρόσκληση που τον καλεί να πάει στο μέρος όπου βρίσκεται ο Mewtwo μαζί με άλλους εκπαιδευτές πόκεμον. Όταν οι τρεις τους θα βρεθούν σε ένα κέντρο υγείας πόκεμον με σκοπό να φτάσουν στον προορισμό τους μια δυνατή μπόρα θα ξεσπάσει που θα προσπαθήσει να τους εμποδίσει. Όμως ο Ash μαζί με άλλους εκπαιδευτές αψηφάει την μπόρα και καταφέρνει να φτάσει στο μέρος όπου βρίσκεται ο Mewtwo.

Όταν φτάνουν στο μέρος ανακαλύπτουν τον Mewtwo που τους αποκαλύπτει πως η μπόρα ήταν μια δοκιμασία για να δει αν αξίζουν. Στην συνέχεια ο Mewtwo κατηγορεί τους ανθρώπους ότι εκμεταλλεύονται τα πόκεμον και τα χρησιμοποιούν μονάχα για μονομαχίες. Ο Ash μαζί με τους άλλους εκπαιδευτές του λένε πως έχει μεγάλο άδικο και στέλνουν τα πόκεμον τους να τον πολεμήσουνε όμως δεν καταφέρνουν τίποτα. Ο Mewtwo είναι πεπεισμένος για την υποκρισία των ανθρώπων και στέλνει τις μαύρες πόκεμπολ για να πιάσει τα πόκεμον αλλά μονάχα ένα πόκεμον δεν πιάνεται ο Pikachu που αντιστέκεται μεταμανίας. Αφού τα πόκεμον πιάνονται πηγαίνουν αμέσως για κλωνοποίηση και δημιουργούνται οι κλώνοι τους. Οι κλώνοι έρχονται και ο Mewtwo τα βάζει να παλέψουν με τα κανονικά πόκεμον. Ο Ash όπως και οι άλλοι δεν αντέχουν να βλέπουν τα πόκεμον να παλεύουν μεταξύ τους. Στην συνέχεια κάνει την εμφάνιση του ο Mew και ο Mewtwo του προτείνει να παλέψουν. Ακολουθεί μια μάχη μεταξύ τους και ο Ash προσπαθεί να τους εμποδίσει όμως τον χτυπάει μια επίθεση και μένει αναίσθητος. Ο Pikachu αρχίζει να πιστεύει πως πέθανε και ξεσπάει σε κλάματα μαζί με τα υπόλοιπα πόκεμον. Από ότι φαίνεται όμως τα δάκρυα τους τον κάνουν καλά και ο Ash αγκαλιάζει τον Pikachu. Ο Mewtwo μένει έκπληκτος και καταλαβαίνει την πραγματική σχέση πόκεμον-εκπαιδευτών. Αφήνει ελεύθερους τους εκπαιδευτές και μαζί με τους κλώνους του φεύγει για πάντα. Το τέλος της ταινίας βρίσκει τον Ash, την Misty και τον Brock να ετοιμάζονται να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]