Πρότυπο:Small

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

{{{1}}}

Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [εκκαθάριση]

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Αυτό το πρότυπο κάνει τη γραμματοσειρά μικρότερο. Παίρνει μία παράμετρο: Το κείμενο που συρρικνώνεται.

Δεν αντικαθιστά 100% ούτε είναι εναλλακτικό προς το <small>...</small>, καθώς παρά το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα, το <small /> έχει επίσης και σημασιολογική έννοια ως «ψιλά γράμματα». Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη σήμανση για κάθε περίπτωση.

Η παράμετρος μπορεί να περιέχει πρότυπα, εικόνες, κλπ., αν ένα μπλοκ χρειάζεται να τυλιχθεί σε αυτό το πρότυπο και περιέχει τέτοια στοιχεία. Σημειώστε ότι αν εμφανίζεται ο χαρακτήρας = στο κείμενο, η παράμετρος πρέπει να εξειδικεύεται ρητά ως |1=.

Ούτως το {{small|1=3 + 2 = 5}} παράγει 3 + 2 = 5

Θυμηθείτε «αποφύγετε τη χρήση μικρότερων μεγεθών γραμματοσειρών σε στοιχεία σελίδας που χρησιμοποιούν ήδη μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς, όπως ενότητες infobox, navbox και παραπομπών», κατά το [[Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο μορφής/Προσβασιμότητα#Μέγεθος γραμματοσειράς]] Η χρήση αυτού του προτύπου σε ένα πλαίσιο πληροφοριών θα παρήγαγε μέγεθος γραμματοσειράς 75% του προεπιλεγμένου μεγέθους, πολύ κάτω από το ελάχιστο 85% που καθορίζεται στις συνδεδεμένες οδηγίες.

Μην χρησιμοποιείτε αυτό το πρότυπο για να ενσωματώσετε πολλές γραμμές. Κάνοντας αυτό θα προκληθούν σφάλματα Linter. Εάν χρειάζεται να αναδιπλώσετε πολλά στοιχεία λίστας ή πολλές παραγράφους, χρησιμοποιήστε κάποιο div ή σημάνετε κάθε στοιχείο λίστας ή παράγραφο ξεχωριστά.

Template data[επεξεργασία κώδικα]

Αυτή είναι η τεκμηρίωση για τα δεδομένα προτύπου, για αυτό το πρότυπο, που θα χρησιμοποιηθούν από τον VisualEditor και άλλα εργαλεία.

Small

Πρότυπο που κάνει το κείμενο μικρότερο σε μέγεθος.

Παράμετροι προτύπου[Διαχείριση TemplateData]

ΠαράμετροςΠεριγραφήΤύποςΚατάσταση
Κείμενο1

Το κείμενο που πρέπει να γίνει μικρότερο

Συμβολοσειράυποχρεωτικό

Βλέπε επίσης[επεξεργασία κώδικα]

  • {{big}} - ίδια ιδέα, αλλά μεγεθύνει αντί να μικραίνει. Αντικατάσταση του <big>...</big>
  • {{resize}} - γενική αλλαγή μεγέθους
  • {{smaller}} - όχι τόσο μικρό όσο το {{small}}
  • {{larger}} - όχι τόσο μεγάλο όσο το {{big}}
  • {{large}} - απλώς μεγάλο