Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Μακεδονίας 2011–12

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργανώσεις Ε.Π.Σ.M.
Περίοδος2011–12

Το πρωτάθλημα Ε.Π.Σ. Μακεδονίας περιόδου 2011-12 διοργανώθηκε σε τέσσερις κατηγορίες, την Α1' Ερασιτεχνική (σε δυο υποόμιλους των 10 ομάδων έκαστος, με προκριματική και τελική φάση), την Α' Ερασιτεχνική (σε 4 ομίλους των 12-13 ομάδων), τη Β' Ερασιτεχνική (σε 6 ομίλους των 12-15 ομάδων) και τη Γ' Ερασιτεχνική(σε 4 ομίλους των 11 ομάδων).

Α1 Κατηγορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α1 Κατηγορία
ΔιοργανωτήςΈνωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας
Αριθμός ομάδων20
ΆνοδοςΔ' Εθνική
ΥποβιβασμόςΑ' ΕΠΣΜ
Τρέχων κάτοχοςΗρακλής Αμπελοκήπων
Ιστοσελίδαhttp://www.epsm.gr

Η Α1 Κατηγορία χωρίστηκε σε δύο υποομίλους των 10 ομάδων. Μετά την λήξη των αγώνων των υποομίλων, οι πρώτες πέντε (5) από τον κάθε όμιλο, σχημάτισαν τον όμιλο του Προβιβασμού και οι πέντε (5) τελευταίες, αυτόν του Υποβιβασμού. Οι δύο νέοι όμιλοι (Προβιβασμού και Υποβιβασμού), ξεκίνησαν από μηδενική βάση (δεν μεταφέρθηκαν οι κερδισμένοι βαθμοί από την προηγούμενη φάση) αλλά οι ομάδες που είχαν παίξει μεταξύ τους στην πρώτη φάση δεν ξαναπαίξαν αντίπαλοι και αντιμετώπισαν μόνο αντιπάλους από τον άλλο υποόμιλο.

1ος Υποόμιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον πρώτο υποόμιλο πήραν μέρος οι εξής ομάδες: Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Μαλγάρων, Μακεδονικός Λητής, Ελλήσποντος Κριθιάς, Θερμαϊκός Θέρμης, ΠΑΟ Κουφαλίων, Παύλος Μελάς, ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου, Αναγέννηση Χαλκηδόνας και Ιωνικός. Μετά και το τέλος των 18 αγώνων ο Ηρακλής Αμπελοκήπων κατέλαβε την πρώτη θέση με 44 βαθμούς, δεύτερος ήρθε ο Εθνικός Μαλγάρων με 42, ενώ οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που τους ακολουθήσαν στον όμιλο του Προβιβασμού ήταν: ο Μακεδονικός Λητής, ο Ελλήσποντος Κριθιάς και ο Θερμαϊκός Θέρμης.

2ος Υποόμιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον δεύτερο υποόμιλο πήραν μέρος οι εξής ομάδες: Ένωση Συκεών, ΓΣ Ηλιούπολη, ΠΑΟΝΕ, ΠΟ Μαλακοπής, Ελευθεριακός, ΠΑΟ Διοικητηρίου, Εθνικός Πυλαίας, Νίκη Ευκαρπίας, ΑΣ Νεάπολη, ΑΕ Κρήνης. Η Ένωση Συκεών με 47 βαθμούς κατετάγη πρώτη, ενώ με 10 λιγότερους η ΓΣ Ηλιούπολη και ΠΑΟΝΕ, μοιράστηκαν την δεύτερη θέση. ΠΟ Μαλακοπής και Ελευθεριακός ήταν οι άλλες δύο που τους ακολουθήσαν στην βαθμολογία.

Όμιλος Προβιβασμού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι αγώνες του ομίλου ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2012, με τις 10 (5+5) ομάδες να δίνουν αγώνες με τις ομάδες του άλλου υποομίλου. Ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, ο Εθνικός Μαλγάρων και η Ένωση Συκεών (οι οποίοι είχαν καταλάβει και τις πρώτες θέσεις στην προηγούμενη φάση), ήταν οι ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο, κάτι που το κατάφερε ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, μία αγωνιστική πριν το τέλος με τη νίκη του με 1-3, εκτός έδρας με τον ΠΑΟΝΕ.

Αγώνες Πλεϊ Οφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από δύο (2) εώς έξι (6), πήραν μέρος σε αγώνες μπαράζ, για να βρεθεί ποια ομάδα θα ακολουθούσε τον Ηρακλή στο Ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, για την διεκδίκηση της ανόδου τους στη Δ΄Εθνική, όπως ίσχυσε την χρονιά 2011-12, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα έτη.

Ο Εθνικός Μαλγάρων που είχε έρθει δεύτερος θα περίμενε πρώτα να ολοκληρωθούν τα ζευγάρια των υπολοίπων ομάδων, για να παίξει στον τελικό των μπαράζ. Η τρίτη, Ένωση Συκεών θα παίξει με τον έκτο, Μακεδονικό Λητής και ο τέταρτος, Θερμαϊκός με τον πέμπτο, ΠΑΟΝΕ. Μακεδονικός και Θερμαϊκός θα κερδίσουν τους αγώνες της πρώτης φάσης και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, όπου ο Θερμαϊκός θα κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό.

Εκεί ο Εθνικός Μαλγάρων θα κερδίσει στα πέναλτυ με 5-4 και θα κληρωθεί να αγωνιστεί στον τρίτο όμιλο για τα μπαράζ της Δ' Εθνικής[1]. Ο Ηρακλής θα παίξει τελικά στον δεύτερο όμιλο των μπαράζ (για την Δελτα)[1].

Αποτελέσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α' Φάση

  • Ενωση Συκεών - Μακεδονικός Λητής = 0-1
  • Θερμαϊκός Θέρμης - ΠΑΟ Νέων Επιβατών = 2-1

Β' Φάση

  • Θερμαϊκός Θέρμης - Μακεδονικός Λητής = 1-0

Τελικός

  • Εθνικός Μαλγάρων - Θερμαϊκός Θέρμης = 0-0 (στα πέναλτι 5-4)

Όμιλος Υποβιβασμού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον όμιλο Αποφυγής του Υποβιβασμού, τα πράγματα ήταν πιο περίπλοκα. Η ομάδα που θα ερχόταν πρώτη θα παρέμεινε στην Α1 χωρίς άλλους αγώνες. Οι δύο τελευταίοι θα υποβιβαζόταν στη πιο κάτω κατηγορία και οι ομάδες από την δεύτερη θέση εώς την επτά, θα έπαιζαν σε ζευγάρια αναμεταξύ τους (ο δεύτερος με τον έβδομο, ο τρίτος με τον έκτο και ο τέταρτος με τον πέμπτο), στην έδρα της ομάδας που τελείωσε πιο ψηλά. Εάν οι γηπεδούχοι κερδίζαν τότε οι ηττημένοι θα πέφταν κατηγορία. Αν κάποια ομάδα από τους φιλοξενούμενους κέρδιζε (μετά από παράταση και πέναλτυ), τότε θα υπήρχε και δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, σε ουδέτερο γήπεδο.

Αγώνες Πλεϊ Άουτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ΠΑΟ Κουφαλίων ήταν η ομάδα που κέρδισε τον όμιλο και εξασφάλισε την παραμονή του χωρίς περαιτέρω αγώνες. Ο Ιωνικός, η Νίκη Ευκαρπίας και η ΑΕ Κρήνης από την άλλη, ήταν οι ομάδες που τερμάτισαν στις τρεις τελευταίες θέσεις και αποχώρησαν πρώτες προς την Α' Κατηγορία. Στους αγώνες που επακολούθησαν είχαμε: τον (δεύτερο) ΠΑΟΔ να κερδίζει τον (έβδομο) ΑΟΚ Αγιού Αθανασίου, τον (τρίτο) Παύλο Μελά να χάνει από την (έκτη) ΑΣ Νεάπολη και τον (τέταρτο) Εθνικό Πυλαίας να κερδίζει στα πέναλτυ την (πέμπτη) Αναγέννηση Χαλκηδόνας. Στον επαναληπτικό του Παύλου Μελά με την Νεάπολη, ο σύλλογος της Νεάπολης θα κερδίσει με 1-0 και θα παραμείνει στη κατηγορία.

Αποτελέσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α' Φάση

  • ΠΑΟ Διοικητηρίου - ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου = 2-1
  • Παύλος Μελάς - ΑΣ Νεάπολης = 1-1 (στα πέναλτι 6-7)
  • Εθνικός Πυλαίας - Αναγέννηση Χαλκηδόνας = 1-1 (στα πέναλτι 3-1)

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ:

  • Παύλος Μελάς - ΑΣ Νεάπολης = 0-1

Βαθμολογίες Α1 Κατηγορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α Κατηγορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α' Κατηγορια
ΔιοργανωτήςΈνωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας
Αριθμός ομάδων51
ΆνοδοςΑ1 ΕΠΣΜ
ΥποβιβασμόςΒ' ΕΠΣΜ
Τρέχων κάτοχοςΔιγενής Μονολόφου
Αστέρας Ραιδεστού
Μαραθώνας
Α.Π.Ε. Λαγκαδά
Ιστοσελίδαhttp://www.epsm.gr

Στην Α' Κατηγορία πήραν μέρος συνολικά 51 ομάδες, οι οποίες χωριστήκαν σε τέσσερις (4) ομίλους. Στον πρώτο όμιλο είχαμε 12 ομάδες και στους άλλους τρεις από 13. Οι πρωταθλητές των ομίλων (Διγενής Μονολόφου, Αστέρας Ραιδεστού, Μαραθώνας και ΑΠΕ Λαγκαδά), κερδίσαν την άνοδο τους στην Α1 Κατηγορία, χωρίς άλλο αγώνα. Οι δευτεραθλήτριες ομάδες των ομίλων, όπως και οι ομάδες που καταλάβαν τις θέσεις από τρία (3) εώς έξι (6), πήραν μέρος στους αγώνες Πλεϊ Οφ, για την κατάκτηση των υπολοίπων δύο θέσεων που θα αντιστοιχούσαν σε άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία.

Η έκτη και η πέμπτη ομάδα, θα αγωνιζόταν εκτός έδρας με την τρίτη και τέταρτη αντίστοιχα. Οι νικητές των δύο αυτων αναμετρήσεων θα παίζαν αντίπαλοι, στην έδρα της ομάδας που είχε τελειώσει το πρωτάθλημα υψηλότερα. Ο νικήτης και αυτής της συνάντησης, θα αντιμετώπιζε εκτός έδρας την δευτεραθλήτρια ομάδα του ομίλου. Μετά το πέρας και αυτών των συναντήσεων, οι νικητές των Πλεϊ Οφ του κάθε ομίλου (4 στον αριθμό), θα δημιουργούσαν δύο ζευγάρια, όπου σε μονό αγώνα θα αναδεικνυόταν και οι δύο τελευταίες ομάδες που θα κερδίζαν την άνοδο στην Α1.

Ο υποβιβασμός στην Β' Κατηγορία είχε ως εξής: Η τελευταία ομάδα του κάθε ομίλου θα έπεφτε κατηγορία, ενώ για τις δύο ομάδες πιο πάνω από αυτήν θα υπήρχε η διαδικασία των Πλεϊ Αουτ. Η πρότελευταία ομάδα, θα διεκδικούσε την παραμονή της παίζοντας εκτός έδρας με την ομάδα που είχε καταλάβει μία θέση πιο πάνω από αυτήν. Εάν έχανε τον αγώνα, τότε θα υποβιβαζόταν κατευθείαν. Αν κέρδιζε, τότε θα είχαμε επαναληπτικό αγώνα σε ουδέτερη έδρα, με τον ηττημένο να υποβιβάζεται.

Α1 Όμιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον πρώτο όμιλο της Α' Κατηγορίας πήραν μέρος οι εξής ομάδες. Διγενής Μονολόφου, Ομόνοια Σίνδου, Αίας Ευόσμου, Αστέρας Αμπελοκήπων, Σμυρναϊκός Βαθύλακκου, Βορράς Αμπελοκήπων, Μακεδονικός Γέφυρας, ΑΕ Αμπελοκήπων, Μ.Αλέξανδρος Καλοχωρίου, Αναγέννηση 2005, Ομόνοια Σταυρούπολης και Ταύροι Ελ.Κορδελιου.

Το Πρωτάθλημα μετά από μία συναρπαστική μάχη το κέρδισε η ομάδα από το Μονόλοφο, ένα χωριό 370 κατοίκων, με διαφορά ενός βαθμού από την δεύτερη Ομόνοια Σίνδου. Στην τελευταία θέση, ήρθε η ομάδα των Ταύρων Ελ.Κερδελιού και υποβιβάστηκε στη Β' Κατηγορια.

Αγώνες Πλεϊ Οφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στους αγώνες πλεϊ οφ, δεν υπήρξαν εκπλήξεις και οι ομάδες οι οποίες είχαν καταλάβει υψηλότερη θέση, κερδίσαν στους αγώνες που έπαιξαν. Ο τρίτος Αίας Ευόσμου κέρδισε τον έκτο Βορρά Αμπελοκήπων και ο τέταρτος Αστέρας Αμπελοκήπων, τον πέμπτο Σμυρναϊκό Βαθύλακκου. Στη δεύτερη φάση ο Αίας κέρδισε τον Αστέρα και στον τελικό του ομίλου, η δευτεραθήτρια Ομόνοια Σίνδου τον Αία.

Αποτελέσματα

Α΄ Φάση

  • Αίας Ευόσμου - Βορράς Αμπελοκήπων = 4-0
  • Αστέρας Αμπελοκήπων - Σμυρναϊκός Βαθυλάκου = 1-0

Β΄ Φάση

  • Αίας Ευόσμου - Αστέρας Αμπελοκήπων = 2-1

Γ΄ Φάση

  • Ομόνοια Σίνδου - Αίας Ευόσμου =0-0 (στα πέναλτι 4-2)

Αγώνες Πλεϊ Άουτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για την αποφυγή του υποβιβασμού αναμετρήθηκαν, η Αναγέννεση 2005, που είχε καταλάβει την δέκατη (10) θέση και η Ομόνοια Σταυρούπολης που είχε καταταχθεί πρότελευταία, στην ενδέκατη (11) θέση. Η Αναγέννηση κέρδισε τον πρώτο αγώνα και έτσι η ομάδα της Σταυρούπολης ακολούθησε αυτήν του Κορδελιού στη Β' Κατηγορία .

Αποτελέσματα

  • Αναγέννηση 2005 - Ομόνοια Σταυρούπολης = 2-1

Α2 Ομιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δεύτερος όμιλος, συμπεριλάμβανε τις εξής ομάδες. Αστέρας Ραιδεστού, ΑΕ Φιλύρου, Ορφέας Σουρωτής, Ακρίτες Συκεών, Ενωση Ανθ.Καρατάσου, Δόξα Αγ.Παύλου, Κανονιέρηδες, Ολυμπιακός Τερψιθέας, Μελιτέας, Κισσός Χορτιάτη, Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου, Φοίνικας Πολίχνης και Φλόγα Ανάληψης.

Πρωταθλητής με τέσσερις βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ΑΕ Φιλύρου, ήρθε ο Αστέρας Ραιδεστου, ενώ στην τελευταία θέση είχαμε την ομάδα της Φλόγας Αναλήψεως.

Αγώνες Πλεϊ Οφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στους αγώνες για την άνοδο στην Α1 κατηγορία, είχαμε τον τρίτο Ορφέα Σουρωτής να κερδίζει την έκτη Δόξα Αγίου Παύλου, ενώ στον αγώνα της τέταρτης και πέμπτης ομάδας, η Ένωση Ανθ.Καρατάσου, θα κάνει την έκπληξη και θα κερδίσει στην έδρα των Ακριτών, την ομώνυμη ομάδα και στην επόμενη φάση θα ξανακερδίσει εκτός έδρας τον Ορφέα και θα βρεθεί στον τελικό του ομίλου της. Εκεί η δεύτερη ΑΕ Φιλύρου θα αποδειχθεί καλύτερη αντίπαλος και θα κερδίσει τον αγώνα.

Αποτελέσματα

Α' Φάση

  • Ορφέας Σουρωτής - Δόξα Αγίου Παύλου = 3-1
  • Ακρίτες Συκεών - Ενωση Ανθοκήπων Καρατάσου = 1-1 (στα πέναλτι 3-4)

Β' Φάση

  • Ορφέας Σουρωτής - Εν. Ανθοκήπων Καρατάσου = 1-2 (στην παράταση)

Γ' Φάση

  • ΑΕ Φιλύρου - Εν. Ανθοκήπων Καρατάσου = 3-1

Αγώνες Πλεϊ Άουτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον αγώνα των πλεϊ άουτ, η Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου θα παίξει με τον πρότελευταιο, Φοίνικα Πολιχνης, και μέσω της παράτασης θα παραμείνει στην κατηγορία.

Αποτελέσματα

  • Ν. Γενεά Ασβεστοχωρίου - Φοίνικας Πολίχνης = 2-1 (στην παράταση)

Α3 Ομιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο τρίτο όμιλο της κατηγορίας πήραν μέρος 13 ομάδες. Ο Μαραθώνας, ο Ποσειδώνας Καλαμαριάς, ο Αχιλλέας Περαίας, ο Απόλλων Κ.Σχολαρίου, ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας, ο Ατρόμητος Πλαγιαρίου, η ΑΕ Πυλαίας, ο Αγ.Γεώργιος Ν.Κρήνης, η ΑΕ Φαλήρου, ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου, η Νίκη Μεσημερίου και η Αναγέννηση Αγ.Ιωάννη.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Μαραθώνα με έναν βαθμό περισσότερο από τους ισόβαθμους στη δεύτερη θέση, Ποσειδώνας Καλαμαριάς και Αχιλλέα Περαίας. Τελευταία ήρθε η ομάδα της Αναγέννησης Αγ.Ιωάννη, ενώ μία ακόμα διάκριση για τον τρίτο όμιλο, ήταν η συμμετοχή του Απόλλωνα Κ.Σχολαρίου στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΜ, όπου θα ηττηθεί από τον Ολυμπιακό Κυμίνων.

Αγώνες Πλεϊ Οφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον τρίτο όμιλο, όπως και στον πρώτο, οι ομάδες που τελείωσαν σε ψηλότερη θέση, θα κερδίσουν τους αντιπάλους τους. Ο Αχιλλέας Περαίας (3ος) τον Ποσειδώνα Μηχ. (6ος) και ο Φοίνικας Καλαμαριάς (4ος) τον Απόλλωνα Κάτω Σχολαρίου (5ος), στην πρώτη φάση. Ο Αχιλλέας τον Φοίνικα στην δεύτερη και ο δευτεραθλητής Ποσειδώνας Καλαμαριάς, τον Αχιλλέα στην τρίτη.

Αποτελέσματα

Α' Φάση

  • Αχιλλέας Περαίας - Ποσειδώνας Μηχανιώνας = 0-0 (στα πέναλτι 4-1)
  • Φοίνικας Καλαμαριάς - Απόλλων Κάτω Σχολαρίου = 3-0

Β' Φάση

  • Αχιλλέας Περαίας - Φοίνικας Καλαμαριάς = 3-0

Γ' Φάση

  • Ποσειδώνας Καλαμαριάς - Αχιλλέας Περαίας = 2-1

Αγώνες Πλεϊ Άουτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Νίκη Μεσημερίου, που είχε έρθει πρότελευταια στο πρωτάθλημα, θα παίξει με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου εκτός έδρας, θα κερδίσει στον πρώτο αγώνα, κάτι που θα επαναληφθεϊ και στον επαναληπτικό (σε ουδέτερο) και θα κλέψει την παραμονή από την ομάδα του Αγγελοχωρίου.

Αποτελέσματα

Πρώτος Αγώνας

  • Κεραυνός Αγγελοχωρίου - Νίκη Μεσημερίου = 0-0 (στα πέναλτι 3-5)

Επαναληπτικός

  • Κεραυνός Αγγελοχωρίου - Νίκη Μεσημερίου = 0-1

Α4 Ομιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον τέταρτο και τελευταίο όμιλο της Α' Κατηγοριας πήραν μέρος: Α.Π.Ε. Λαγκαδά, Μακεδονικός Ασκού, Δόξα Περιβολακίου, Κεραυνός Κολχικού, Δόξα Ασσήρου, Άρης Καβαλαρίου, Μ.Αλέξανδρος Αγ.Βασιλείου, Δόξα Αρετής, Ιάσων Αυγής, Μ.Αλέξανδρος Μελισσοχωρίου, Τρίτων Βόλβης, Ποντιακός Πολυδενδρίου και ΑΕ Αγίου Γεωργίου.

Πρωταθήτρια με δεκαπέντε βαθμούς διαφορα, ήταν η ομάδα από τον Λαγκαδά, Α.Π.Ε. Λαγκαδά, ενώ στην τελευταία θέση με μονάχα τρεις (3) βαθμούς σε 24 αγώνες, ήρθε η ομάδα του Αγίου Γεωργίου.

Αγώνες Πλεϊ Οφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι αγώνες των πλεϊ οφ του ομίλου, είχαν την ίδια γεύση με αυτήν του πρώτου και του τρίτου ομίλου. Οι ομάδες ψηλότερα στη Βαθμολογία θα κερδίσουν τους αντιπάλους τους. Πρώτα, η Δόξα Περιβολακίου τον Αρη Καβαλαρίου και ο Κεραυνός Κολχικού την Δόξα Ασσήρου. Μετά η Δόξα (Περιβολακίου) τον Κολχικό και στον τελικό του ομίλου, ο δεύτερος Μακεδονικός Ασκού την Δόξα Περιβολακίου.

Αποτελέσματα

Α' Φάση

  • Δόξα Περιβολακίου - Αρης Καβαλαρίου = 1-0
  • Κεραυνός Κολχικού - Δόξα Ασσήρου = 2-1

Β' Φάση

  • Δόξα Περιβολακίου - Κεραυνός Κολχικού = 1-1 (στα πέναλτι 5-3)

Γ' Φάση

  • Μακεδονικός Ασκού - Δόξα Περιβολακίου = 2-0

Αγώνες Πλεϊ Άουτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα πλεϊ άουτ, ο Τρίτωνας Βόλβης θα κερδίσει στην έδρα του, τον Ποντιακό Πολυδενδρίου που είχε έρθει πρότελευταίος και θα παραμείνει στην Α' Κατηγορία.

Αποτελέσματα

  • Τρίτων Βόλβης - Ποντιακός Πολυδενδρίου 1-0

Δ' Φάση Πλεϊ Οφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην τέταρτη και τελευταία φάση των πλεϊ οφ, είχαμε τη συμμετοχή των τεσσάρων ομάδων που κερδίσαν τους αγώνες των αντίστοιχων πλεϊ οφ των ομίλων τους. Οι ομάδες αυτές ήταν: η Ομόνοια Σίνδου από τον πρώτο όμιλο, η ΑΕ Φιλύρου από τον δεύτερο, ο Ποσειδώνας Καλαμαριάς από τον τρίτο και ο Μακεδονικός Ασκού από τον τέταρτο. Η διεξαγωγή των αγώνων ήταν σχετικά απλή. Θα γινόταν κλήρωση μεταξύ των ομάδων για τη δημιουργία δύο ζευγαριών. Θα υπήρχε ένας μονός αγώνας μεταξύ των ομάδων σε ουδέτερο γήπεδο, με τους δύο νικητές να ανεβαίνουν κατηγορία. Τα ζευγάρια ήταν, Μακεδονικός Ασκού με Ομόνοια Σίνδου και ΑΕ Φιλύρου με Ποσειδώνα Καλαμαριάς. Οι νικητες Ομόνοια Σίνδου και Ποσειδώνας Καλαμαριάς, θα ήταν αυτοί που τελικά θα κερδίσουν την άνοδο τους στην Α1.

Αποτελέσματα

  • Ομόνοια Σίνδου - Μακεδονικός Ασκού = 1-0
  • Ποσειδώνας Καλαμαριάς - ΑΕ Φιλύρου = 2-0

Βαθμολογίες Α' Κατηγορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Β' Κατηγορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Β' Κατηγορια
ΔιοργανωτήςΈνωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας
Αριθμός ομάδων80
ΆνοδοςΑ' ΕΠΣΜ
ΥποβιβασμόςΓ' ΕΠΣΜ
Τρέχων κάτοχοςΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων
Ρουβίκωνας
Χελιδόνια
ΑΟ Καρδιάς
Κεραυνός Ωραιοκάστρου
ΑΕ Πολυδενδρίου
Ιστοσελίδαhttp://www.epsm.gr

Στην Β' Κατηγορία πήραν μέρος συνολικά 80 ομάδες, οι οποίες χωριστήκαν σε έξι (6) ομίλους. Ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο έκτος όμιλος είχαν από 14 ομάδες, ενώ οι άλλοι δύο, τέταρτος και πέμπτος, από 12. Οι πρωταθλήτριες των ομίλων (ΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων, Ρουβίκωνας, Χελιδόνια, ΑΟ Καρδιάς, Κεραυνός Ωραιοκάστρου και ΑΕ Πολυδενδρίου), κερδίσαν την άνοδο τους στην Α' Κατηγορία απευθείας, ενώ για το δεύτερο εισιτηρίο που έδινε ο κάθε όμιλος, υπήρξαν αγώνες μπαράζ (πλεϊ οφ).

Τα Πλεϊ Οφ της Β' Κατηγορίας μοιάζαν με αυτά της Α', με την εξαίρεση ότι δεν υπήρχε Δ' Φάση. Δηλαδη, η έκτη και η πέμπτη ομάδα θα αγωνιζόταν εκτός έδρας με την τρίτη και τέταρτη αντίστοιχα. Οι νικητές των δύο αυτων αναμετρήσεων θα παίζαν αντίπαλοι, στην έδρα της ομάδας που είχε τελειώσει υψηλότερα στο πρωτάθλημα και ο νικήτης αυτής της συνάντησης, θα αντιμετώπιζε εκτός έδρας την δευτεραθλήτρια ομάδα του ομίλου.

Ο υποβιβασμός στη Γ' Κατηγορία θα είναι πανομοιότυπος με ότι ίσχυε στην Α'. Η τελευταία ομάδα του κάθε ομίλου θα έπεφτε κατηγορία, ενώ για τις δύο ομάδες πιο πάνω από αυτήν θα υπήρχε η διαδικασία των Πλεϊ Αουτ. Η πρότελευταία ομάδα, θα διεκδικούσε την παραμονή της παίζοντας εκτός έδρας με την ομάδα που είχε καταλάβει μία θέση πιο πάνω από αυτήν. Εάν έχανε τον αγώνα, τότε θα υποβιβαζόταν κατευθείαν. Αν κέρδιζε, τότε θα είχαμε επαναληπτικό αγώνα σε ουδέτερη έδρα, με τον ηττημένο να υποβιβάζεται.

Β1 Ομιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον πρώτο όμιλο πήραν μέρος οι εξής ομάδες. ΠΑΟΚ Μαλγάρων-Κυμίνων, Δόξα Πετρωτού, ΑΟ Μεσημβρίας, Μακεδόνες Γέφυρας, Δόξα Αδένδρου, Νίκη Νεοχωρούδας, Θρίαμβος Παρθενίου, Ολυμπιακός Λουδία, Αστραπή Μεσαίου, Ατρόμητος Φιλαδέλφειας, Μαγνησιακός Ιωνίας, Φίλιππος Ελεούσας, Αναγέννηση Προχώματος και Μακεδονικός Μοναστηριου.

Το πρωτάθλημα το κέρδισε ο ΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων με έξι βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Δόξα Πετρωτού, ενώ στην τελευταία θέση ήρθε η ομάδα του Μακεδονικού Μοναστηρίου, η οποία και υποβιβάστηκε στη Γ' Κατηγορία.

Αγώνες Πλεϊ Οφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν αρχίσουν οι αγώνες των πλεϊ οφ, έπρεπε να δοθεί ένας αγώνας κατάταξης για τις ισόβαθμες ομάδες στην τρίτη θέση, την ΑΟ Μεσημβρίου και τους Μακεδόνες Γέφυρας. Η ομάδα της Μεσημβρίας κέρδισε τον αγώνα, οπότε και θα έπαιζε με την έκτη Νίκη Νεοχωρούδας. Η ηττηθείσα ομάδα του αγώνα κατάταξης, Μακεδόνες Γέφυρας, ως τέταρτοι πλέον έπρεπε να παίξουν με την πέμπτη Δόξα Αδένδρου. Η Νίκη Νεοχωρούδας, παρότι έκτη, θα κερδίσει τόσο τον ΑΟ Μεσημβρίας όσο και τους Μακεδόνες, οι οποίοι είχαν περάσει από τον προηγούμενο γύρο. Στον τελικό ενάντια στη Δόξα Πετρωτού, θα ηττηθεί με 1-0 στην παράταση.

Αποτελέσματα

Αγώνας κατάταξης

  • ΑΟ Μεσήμβριας - Μακεδόνες Γέφυρας = 2-0

Α' Φάση

  • AO Μεσήμβριας - Νίκη Νεοχωρούδας = 0-2
  • Μακεδόνες Γέφυρας - Δόξα Αδένδρου = 2-0

Β' Φάση

  • Μακεδόνες Γέφυρας - Νίκη Νεοχωρούδας = 1-2 (στην παράταση)

Γ' Φάση

  • Δόξα Πετρωτού - Νίκη Νεοχωρούδας 1-0 (στην παράταση)

Αγώνες Πλεϊ Αουτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον αγώνα για την παραμονή στη κατηγορία, συναντηθηκαν ο 13ος Φίλιππος Ελεούσας και η προτελευταία (14η) Αναγέννηση Προχώματος. Οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στους μεταξύ τους αγώνες στο πρωτάθλημα, οι οποίες ήταν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Η Αναγέννηση όσο και να ήθελε να συνεχιστεί αυτό το σερί, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Φίλιππο στο εκτός έδρας παιχνίδι της και υποβιβάστηκε.

Αποτελέσματα

  • Φίλιππος Ελεούσας - Αναγέννηση Προχώματος = 3-1

Β2 Ομιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δεύτερος όμιλος είχε και αυτός 14 ομάδες όπως ο πρώτος. Οι ομάδες που πήραν μέρος ήταν: Ρουβίκωνας, Ελπίδες Ηλιούπολης, Δόξα Ελπίδας, Εθνικός Μετεώρων, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Π.Ζάχου, ΑΕ Ευόσμου, Δόξα Ελ.Κορδελιού, Ντίνος Κούης, Αστραπή Νεάπολης, Ολυμπος Δενδροποτάμου, Αστραπή Δενδροποτάμου, Εθνικός Ευόσμου, Ελπίδες Σταυρούπολης και η Θεσσαλονίκη.

Το πρωτάθλημα το κέρδισε η ομάδα του Ρουβίκωνα, ύστερα από σκληρή μάχη με την Ελπίδα Ηλιούπολης. Η τελική βαθμολογία έδειχνε έναν βαθμό διαφορά και η ομάδα από την Ηλιούπολη θα έπρεπε να ρίξει το φταίξιμο στην δική της ήττα 4 αγωνιστηκές πριν το τέλος, με 6-0 από την Ακαδ.Π.Ζάχου. Στον αντίποδα, τελευταία ήρθε η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν βαθμό σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, έχοντας για αρνητικό ρεκόρ το 19-130 (τέρματα) σε 26 αγώνες.

Αγώνες Πλεϊ Οφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στους αγώνες πλεϊ οφ για τον δεύτερο όμιλο δεν υπήρξαν εκπλήξεις και όσες ομάδες είχαν το πλεονέκτημα έδρας (με βάση την τελική τους βαθμολογική θέση), κερδίσαν. Πρώτα, η τρίτη Δόξα Ελπίδας την έκτη Δόξα Ελ.Κορδελιού και ο τέταρτος Εθνικός Μετεώρων την πέμπτη Ακαδ.Ποδ.Π.Ζάχου. Μετά, η Δόξα Ελπίδας τον Εθνικό Μετεώρων και στο τέλος, οι Ελπίδες Ηλιούπολης τη Δόξα Ελπίδας.

Αποτελέσματα

Α' Φάση

  • Δόξα Ελπίδας - Δόξα Ελευθερίου Κορδελιού = 1-0
  • Εθνικός Μετεώρων - Ακαδημία Ζ. Ζάχου = 1-0

Β' Φάση

  • Δόξα Ελπίδας - Εθνικός Μετεώρων = 2-2 (στα πέναλτι 4-3)

Γ' Φάση

  • Ελπίδες Ηλιούπολης - Δόξα Ελπίδας = 2-1

Αγώνες Πλεϊ Αουτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον αγώνα για τα πλεϊ άουτ, ο Εθνικός Ευόσμου θα κερδίσει στην έδρα του τις Ελπίδες Σταυρούπολης, 12ος και 13η αντίστοιχα, και θα παραμείνει στη κατηγορία.

Αποτελεσματα

  • Εθνικός Ευόσμου - Ελπίδες Σταυρούπολης = 3-0

Β3 Ομιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Β4 Ομιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Β5 Ομιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Β6 Ομιλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γ' Κατηγορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταθήτές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α1 Κατηγορία

  • Ηρακλής Αμπελοκήπων

Α' Κατηγορία

  • Διγενής Μονολόφου
  • Αστέρας Ραιδεστού
  • Μαραθώνας
  • ΑΠΕΛ

Β' Κατηγορία

  • ΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων
  • Ρουβίκωνας
  • Χελιδόνια
  • ΑΟ Καρδιάς
  • Κεραυνός Ωραιοκάστρου
  • ΑΕ Πολυδενδρίου

Γ' Κατηγορία

  • Αξιός Ανατολικού
  • ΑΕ Νεάπολης-Αστραπή Θεσ/νικης
  • Αριστοτέλης Καλαμαριάς
  • Βρασίδας Βρασνών

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Τα μπαράζ Ανόδου της Δ' Εθνικής». Sport103. Ανακτήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσημη Σελίδα Αρχειοθετήθηκε 2012-09-19 στο Wayback Machine.