Παντελής Λ. Κουντουριώτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Παντελής Λ. Κουντουριώτης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1900
Θάνατος1978
Πληροφορίες ασχολίας

Για τον συνονόματο πάππο του δείτε Παντελής Λ. Κουντουριώτης ο πρεσβύτερος.


Ο Παντελής Λ. Κουντουριώτης ο νεότερος (1900 - 1978) υπήρξε ευεργέτης[1] της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν γιος του Λάζαρου Κουντουριώτη, αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού & κυβερνήτη της Αμφιτρίτης, και της Δέσποινας Ακακίου. Από την πλευρά του πατέρα του ήταν εγγονός του Παντελή Κουντουριώτη και δισέγγονος του Λάζαρου Κουντουριώτη. Κατοικούσε μεταξύ Αθήνας και Ύδρας, όπου είχε στην ιδιοκτησία του το Αρχοντικό Λάζαρου Κουντουριώτη. Υπήρξε μέλος[1] του διοικητικού συμβουλίου της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος και πρόεδρος[2] της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών (1954 - 1978).

Μαζί με την σύζυγό του, Ευφροσύνη Γούτου, δώρισε[1] το Αρχοντικό Κουντουριώτη στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος με τον όρο να λειτουργήσει ως μουσείο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 Συλλογικό έργο, Η ιστορική οικία Λάζαρου Κουντουριώτη, άρθρο του Ιωάννη Μαζαράκη - Αινιάν, Το αρχοντικό Λάζαρου Κουντουριώτη, Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, Αθήνα 2002, σελ. 5 - 6
  2. Ιστορικό της Αδελφότητος Αρχειοθετήθηκε 2012-11-21 στο Wayback Machine., από την ιστοσελίδα της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών