Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE ("WWE Tag Team Championship") είναι ένας τίτλος επαγγελματικής πάλης, που ανήκει στην εταιρεία πάλης WWE. Το 2002 δημιουργήθηκε ως ο δεύτερος ομαδικός τίτλος για την εταιρεία και σήμερα υπάρχει ως ο μοναδικός της τίτλος στην ομαδική κατηγορία.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την δημιουργία των δύο ρόστερ, του Raw και του SmackDown, οι Παγκόσμιοι Ομαδικοί τίτλοι, έμειναν στο πρώτο, αφήνοντας το δεύτερο χωρίς ομαδικούς τίτλους. Έτσι, το 2002 η Στέφανι Μακμάν εισήγαγε το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE, αποκλειστικά για το ρόστερ του SmackDown.

Μετά από ένα τουρνουά που διεξήχθη, οι ομάδα των Κερτ Ανγκλ και Κρις Μπενουά, έγιναν οι πρώτοι πρωταθλητές των τίτλων, αφού νίκησαν στον τελικό τους Ρέι Μιστέριο και Ετζ. Το 2007, οι τίτλοι έγιναν διεκδικούμενοι και από το νέο ρόστερ του ECW.

Προς το τέλος του 2008 και τις αρχές του 2009, οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες (Καρλίτο και Πρίμο Κολόν, εναντίον Μιζ και Τζον Μόρισον), ξεκίνησαν μια κόντρα, που οδηγήθηκε στην 25η WrestleMania, όπου η νικήτρια ομάδα θα είχε και τους δύο ομαδικούς τίτλους. Η πρώτη ομάδα νίκησε και ενοποίησε τους τίτλους.

Από τότε και στο εξής, το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE διεκδικείται και από τα δύο ρόστερ. Τον Αύγουστο του 2010, αποσύρθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων και οι τότε ομαδικοί πρωταθλητές Hart Dynasty (Τάισον Κιντ και Ντέιβιντ Χαρτ Σμιθ), εμφάνισαν τις δύο καινούριες ζώνες.

Ρεκόρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστορικό Πρωταθλητών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων (World Tag Team Championship), ήταν το αυθεντικό πρωτάθλημα για αυτήν την κατηγορία επαγγελματικής πάλης, από το 1971, έως το 2009, που ενοποιήθηκε με το Ομαδικό πρωτάθλημα, ενώ πάντα τα δικαιώματα του τίτλου, ήταν της εταιρείας του WWE, η οποία τερμάτισε και την διεξαγωγή του, οριστικά το 2010.[1]

  • Ρεκόρ κατακτήσεων του συγκεκριμένου τίτλου, έχει η ομάδα των Ντί-Βον και Μπούμπα Ρέι με 9
  • Την μεγαλύτερη διάρκεια κατοχής του πρωταθλήματος, έχει η ομάδα Ντεμολίσιον, με 478 μέρες.
  • Αρνητικό ρεκόρ κατάκτησης των τίτλων έχει η ομάδα των Γιοκοζούνα και Όουεν Χαρτ, με λίγα λεπτά κατάκτησης, όλες οι υπόλοιπες ομάδες κατάφεραν να κρατήσουν έστω μια μέρα το πρωτάθλημα στην κατοχή τους.

Ιστορικό Πρωταθλητών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

<shits />

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]