Παγανιστικό Μπλακ Μέταλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το παγανιστικό Black Metal (αγγλικά: Pagan Black Metal), είναι Black Metal μουσική, η οποία εστιάζει σε παγανιστικά θέματα. Είναι underground μουσικό είδος, λιγότερο δημοφιλές από το παραδοσιακό Black Metal. Σημειώνει ταχύτατη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία και κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Το είδος συναντάται σε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως στην Ευρώπη. Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά συγκροτημάτων από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και κυρίως της Ρωσίας. Μια διάσημη πολωνική παγανιστική Black Metal μπάντα είναι το one-man σχήμα Graveland και οι Behemoth. Μια αξιοσημείωτη ελληνική παγανιστική Black Metal μπάντα και γνωστή κυρίως στο εξωτερικό, είναι οι Αθηναίοι Kawir, οι οποίοι αποκαλούν το μουσικό στυλ τους Ancient Hellenic Black Metal (αρχαίο ελληνικό μπλακ μέταλ).

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πλειοψηφία αυτών των συγκροτημάτων χρησιμοποιούν παραδοσιακές ενδυμασίες για τις φωτογραφίσεις τους αλλά και για τα εξώφυλλα των album τους.

Μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μουσική είναι ένα μείγμα Black Metal στοιχείων με παραδοσιακά μουσικά στοιχεία της εκάστοτε χώρας. Εμπνευσμένη από προχριστιανικές παραδόσεις και εποχές.

Θεματολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παγανισμός, φύση, πόλεμος πατριωτισμός, προχριστιανική εποχή, αντιχριστιανισμός, παραδόσεις, προγονολατρεία, αναβίωση αρχαίας θρησκείας,θεών,πίστης κ.α.