Πάντα Θα Ξέρω τι Κάνατε Πέρσι το Καλοκαίρι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Πάντα Θα Ξέρω τι Κάνατε Πέρσι το Καλοκαίρι
ΣκηνοθεσίαΣυλβαιν Γουαΐτ
ΠαραγωγήDestination Films
ΣενάριοΜαΐκλ Γουαΐς
ΠρωταγωνιστέςΜπρουκ Νέβιν
Ντέιβιντ Παέτκου
Τόρεϊ ΝτεΒίτο
Μπεν Ίστερ
Σεθ Πάκαρντ
K.Σ. Κλάιντ
Κλεΐ Τεΐλορ
ΜουσικήΤζον Φρίζελ
ΦωτογραφίαΣτίβεν Μάρσαλ Κατζ
Εταιρεία παραγωγήςScreen Gems
ΔιανομήDestination Films και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 22 Αυγούστου 2006
Country flag 15 Σεπτεμβρίου 2006
Διάρκεια92 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
ΠροηγείταιΔεν Έχω Ξεχάσει το Περσινό Καλοκαίρι

Το Πάντα Θα Ξέρω τι Κάνατε Πέρσι το Καλοκαίρι (I'll Always Know What You Did Last Summer) είναι ταινία τρόμου του 2006 κυκλοφόρησε κατευθείαν σε DVD στις 22 Αυγούστου 2006 ως το direct-to-βίντεο. Αποτελεί την τρίτη δόση της σειράς Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι μετά από την ταινία του 1997 Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι και αυτήν του 1998 Δεν Έχω Ξεχάσει το Περσινό Καλοκαίρι. Γυρίστηκε στο Παρκ Σίτι, στη Γιούτα, ωστόσο παρά το γεγονός που υπονοεί ο τίτλος της ταινίας, ότι είναι δηλαδή μια συνέχεια της ιστορίας, αυτή η ταινία δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τις δύο πρώτες ταινίες εκτός απο ορισμένες αναφορές σε αυτές, η ταινία κυκλοφόρησε σε DVD και Blu-ray στις 22 Αυγούστου του 2006 και έχει αποφέρει συνολικά πάνω από $ 20 εκατομμύρια.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανήμερα 4ης Ιουλίου. Μια παρέα νέων κάνει μια φάρσα, βασισμένη στον τρομακτικό θρύλο του δολοφόνου με τον γάντζο, που, όμως, καταλήγει στον τυχαίο θάνατο ενός από την παρέα. Οι νέοι τότε ορκίζονται να το κρατήσουν μυστικό και να μην πουν πουθενά για την ανάμειξή τους στη σκοτεινή υπόθεση. Η φιλία τους, όμως, περνά δοκιμασία, καθώς αρχίζουν να αποξενώνονται όλο και περισσότερο μεταξύ τους, ώσπου την επόμενη χρονιά, στην ίδια επέτειο, λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα, που δείχνουν ότι και κάποιος άλλος γνωρίζει τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ. Θα μπορέσουν να γλιτώσουν από τον φοβερό θρύλο που απειλεί να ζωντανέψει ξανά ή θα δολοφονηθούν ένας-ένας από τον μυστηριώδη δολοφόνο με τον γάντζο;

Ρόλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακύρωση συνέχειας και σχέδια για επανεκκίνηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια τέταρτη ταινία, με τα αρχικά μέλη του καστ Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Φρέντι Πρινζ Τζούνιορ και Μπράντι Νόργουντ είχε ανακοινωθεί. Η ταινία θα ηταν γύρω από τους Τζούλι και Ρέι, μαζί με το γιο τους Ντίλαν που θα επιστρέφαν στο ψαροχώρι Σάουθπορτ. Ο τίτλος φημολογούταν ότι θα ήταν I Know 3D, η ταινία όμως δεν προχώρησε λόγο της μέτριας εισπρακτικής πορείας της ταινίας Scream 4.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2014, η Sony ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια επανεκκίνηση των ταινιών με τον Μάικ Φλάναγκαν και τον Τζέφ Χάουαρντ να είναι οι συγγράφεις του σεναρίου, με επικρατέστερες για τον πρωταγωνιστικό ρόλο την Βικτόρια Τζάστις και την Κρίσταλ Λόου, επίσης η Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ δήλωσε ότι θα την ενδιέφερε να κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία. Η Sony ανακοίνωσε επίσης ότι η ταινία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και έχει οριστεί για απελευθέρωση μέχρι το 2018. Στις 26 Ιουλίου του 2019, ανακοινώθηκε ότι η επανεκκίνηση αναπτύσσεται πλέων από την Amazon Studios και την Sony Pictures Television ως τηλεοπτική σειρά με παραγωγούς τους Νιλ Μόριτζ, Τζέιμς Γουάν και Σέι Χάτεν και ότι ο Κρεγκ Μακνίλ θα σκηνοθετούσε το πιλοτικό επεισόδιο που γράφτηκε από την Σάρα Γκούντμαν. Τον Ιανουάριο του 2021, ανακοινώθηκαν ότι θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά η Μάντισον Άισμαν, η Μπριάνα Τζού, ο Ιεζεκιήλ Γκούντμαν, η Άσλεϊ Μούρ, ο Σεμπάστιαν Αμορούσο, η Φιόνα Ρενέ, η Κάσι Μπέκ, η Μπρουκ Μπλούμ και ο Μπίλ Χέκ.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]