Ουνιβέρσο Τρεβίζο Μπάσκετ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τρεβίζο Μπάσκετ
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαUniverso Treviso Basket
Ίδρυση2012
ΧρώματαΜπλε, Άσπρο
         
ΈδραΠαλαβέρντε
(χωρητικότητα: 5.134)
ΠεριοχήΤρεβίζο, Ιταλία
Ιστότοποςtrevisobasket.it
Πρόσωπα
Πρόεδρος Μαρσέλο Νικόλα
Προπονητής Στέφανο Πιλαστρίνι
Εμφανίσεις
Εντός
Εκτός
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η Ουνιβέρσο Τρεβίζο Μπάσκετ (ιταλικά: Universo Treviso Basket) είναι ιταλικός σύλλογος καλαθοσφαίρισης με έδρα το Τρεβίζο της Ιταλίας. Είναι γνωστή με τη διακριτική της ονομασία NutriBullet για εμπορικούς λόγους.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την αποχώρηση της Παλακανέστρο Τρεβίζο από τη Σέριε Α, λόγω εγκατάλειψής της από την οικογένεια Μπενετόν, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Ρικάρντο Πίτις, Κλάουντιο Κολντεμπέλα και άλλων πρώην παικτών της Τρεβίζο οι οποίοι αποτελούν την Κοινοπραξία Ουνιβέρσο Τρεβίζο (Consorzio Universo Treviso), με την πρόθεση να δώσουν συνέχεια σε μια ιστορική ομάδα. Έπειτα από ορισμένες σημαντικές διαφωνίες, εγκαταλείφθηκε η ιδέα της λαϊκής συμμετοχής στα πρότυπα άλλων συλλόγων της Αγγλίας και της Ισπανίας. Η αύξηση των εσόδων πραγματοποιείται από τη βάση των οπαδών μέσω της σελίδας του Facebook Treviso "Io ci sono",[1] μιας εκστρατείας η οποία ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός βίντεο στο οποίο πρώην παίκτες, προπονητές, διευθυντές, φίλοι και οπαδοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο έργο. Ο σύλλογος ιδρύθηκε επίσημα στις 4 Ιουλίου του 2012 με την ονομασία Τρεβίζο Μπάσκετ 2012 (Treviso Basket 2012 srl), με την πρόθεση να αποκτήσει με το νόμο δικαιώματα στην αθλητική κοινωνία Verde Sport (εταιρεία της οικογένειας Μπενετόν, η οποία αμφισβητεί, όμως, μια τέτοια παράδοση).

Ο νέος σύλλογος απέκτησε τέσσερα μέλη, τον Στέφανο Μπορντίνι, τον Στέφανο Μποτάρι, τους Μάρκο και Ματτέο Φαμπρίνι και τον Τζαναντόνιο Τραμέτ στην Κοινοπραξία Ουνιβέρσο Τρεβίζο, που αποτελείται από τις εταιρείες των τοπικών επιχειρηματιών, εκπροσωπούμενη από τον Ρικάρντο Πίτις. Ο Πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος σωματείου είναι ο Πάολο Βατσόλερ. Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, άκουσε την έκθεση του Comtec και της Λέγκας επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ωστόσο, έδωσε αρνητική γνώμη όσον αφορά τη συμμετοχή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Σέριε Α για την περίοδο 2012–13. Η Τρεβίζο Μπάσκετ ξεκίνησε καλά στις χαμηλότερες κατηγορίες, εν σχέση με την Verde Sport, προωθώντας παίκτες κάτω των 19 ετών στην πρώτη ομάδα. Ο όμιλος De 'Longhi ανέλαβε ως κύριος χορηγός της ομάδας με σκοπό να συνεχίσει την παράδοση της Παλακανέστρο Τρεβίζο.

Η ομάδα διατηρεί ένα μεγάλο μέρος των οπαδών της Μπενετόν Τρεβίζο, γεμίζοντας επανειλημμένα το γήπεδο (πάνω από 1000 άτομα), στις εγκαταστάσεις του «Νατατόριο» (Natatorio). Επίσης σε ορισμένους επίσημους αγώνες λαμβάνουν μέρος και παίκτες της προηγούμενης ομάδας του Τρεβίζο (Ιακοπίνι, Μίντο, Πίτις, Νίτσεβιτς κλπ). Στις 30 Μαΐου του 2013, ο σύλλογος κέρδισε την άνοδο σε ανώτερη κατηγορία νικώντας στον τελικό των πλέι-οφ την Πολισπορτίβα Σαν Τζόρτζο Κουίντο.[2] Στο τέλος της περιόδου η ομάδα ξεκίνησε με Wild Card από την Β Εθνική Κατηγορία, η οποία βρίσκεται στο τέταρτο επίπεδο των ιταλικών πρωταθλημάτων.[3] Η De 'Longhi στην κανονική περίοδο τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την ΑΠΟ Ούντινε.

Στις 30 Ιουνίου του 2014, ο σύλλογος διοργάνωσε συνέντευξη τύπου για να καθορίσει το μέλλον της Τρεβίζο για την περίοδο 2014–15 στην Σέριε Α2 Σίλβερ (μετά από συμφωνία με την ΜΝΜ Τορρεβέντο Κοράτο) με την αλλαγή του ονόματος σε «Ουνιβέρσο Τρεβίζο Μπάσκετ». Τον Απρίλη του 2014, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 Σίλβερ, η ομάδα κέρδισε την άνοδο στην Α2 Γκολντ για την περίοδο 2015–16.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]