Ολυμπιακός Χερσονήσου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Για άλλες χρήσεις, δείτε: Ολυμπιακός.
Ολυμπιακός Χερσονήσου
Επίσημη ονομασίαΟλυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Χερσονήσου
ΠροσωνύμιοΚόκκινοι
Ίδρυση1979
ΈδραΧερσόνησος Ηρακλείου, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Γήπεδο Χερσονήσου
Πρόεδρος Φασουλάς Γιώργος
Προπονητής Βαρδάκης Άγγελος
ΠρωτάθλημαΑ2 ΕΠΣ Ηρακλείου
Πρώτη εμφάνιση

Ο Ολυμπιακός Χερσονήσου (επίσημη ονομασία: Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Χερσονήσου) είναι Ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Κρήτης και συγκεκριμένα της πόλης της Χερσονήσου του Νομού Ηρακλείου και ιδρύθηκε το 1979. Αυτό το διάστημα αγωνίζεται στις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου.

Έχει πολυετή συμμετοχή στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής (περιφερειακό πρωτάθλημα) και 2 συμμετοχές στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Επίσης, έχει υπάρξει 3 φορές (1994-95, 1998-99 και 2011-12) φιναλίστ Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Ηρακλείου και 1 φορά (1998-99) φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδας ερασιτεχνών.

Πρόσφατη πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατέκτησε την περίοδο 2007-08 την πρώτη θέση στον 10ο όμιλο της Δ' εθνικής, με αποτέλεσμα να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Το 2008-09 στο νότιο όμιλο της Γ' εθνικής τερμάτισε στην 11η θέση της κατάταξης με απολογισμό 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 14 ήττες με τέρματα 39-36, εξασφαλίζοντας την παραμονή στην κατηγορία και την επόμενη χρονιά (2009-10) υποβιβάστηκε στην Δ' Εθνική. Την αμέσως επόμενη χρονιά τερμάτισε στη 15η θέση και υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα Α1' ΕΠΣ Ηρακλείου, όπου τερμάτισε στην τελευταία θεση και υποβιβάστηκε στην Α2' ΕΠΣ Ηρακλείου.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φίλαθλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Χερσονήσου μετά την άνοδο της ομάδας τους στην Γ' Εθνική Κατηγορία ίδρυσαν έναν σύνδεσμο φιλάθλων με το όνομα Σύνδεσμος Φιλάθλων Ολυμπιακού Χερσονήσου "Port Boys Gate 3".

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Θανάσης Σακελλαρίου (5 Μαιου 2023). «Αφιέρωμα στους τελικούς του Κυπέλλου ΕΠΣΗ». patris.gr - Εφημερίδα Ηρακλείου- ΠΑΤΡΙΣ. https://www.patris.gr/2023/05/04/afieroma-stoys-telikoys-toy-kypelloy-epsi/. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]