Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (πυγμαχία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το λήμμα αναφέρεται στο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Για τα υπόλοιπα τμήματα δείτε το λήμμα Ολυμπιακός ΣΦΠ
Για άλλες χρήσεις, δείτε: Ολυμπιακός.
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Τμήμα Πυγμαχίας

Πληροφορίες
Έτος ίδρυσης 1926
Πρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης
Προπονητής Λευτέρης Λειβάδης
Ενεργά τμήματα του Ολυμπιακού
Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Ανδρών Μπάσκετ Γυναικών
Βόλεϊ Ανδρών Βόλεϊ Γυναικών Πόλο Ανδρών
Πόλο Γυναικών Κολύμβηση Στίβος
Πινγκ πονγκ Ιστιοπλοΐα Κανόε καγιάκ
Κωπηλασία Πυγμαχία Κικ μπόξινγκ
Ταεκβοντό Ξιφασκία Μπιτς βόλεϊ
Χάντμπολ Ολυμπιακός Β' (ποδόσφαιρο) Ολυμπιακός Β' (Αναπτυξιακή Ομάδα)

Ίδρυση και πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1926, η τότε διοίκηση του Ολυμπιακού Πειραιώς, η οποία βρισκόταν υπό την προεδρία του Μιχάλη Μανούσκου (εκ των ιδρυτών του ερυθρόλευκου συλλόγου) αποφάσισε να ιδρύσει ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας. Επρόκειτο για ένα από τα νεότερα τμήματα του συλλόγου, καθώς μόλις ένα χρόνο πριν είχαν ιδρυθεί τα πρώτα τμήματά του όπως ήταν αυτό του ποδοσφαίρου, της υδατοσφαίρισης, του στίβου, της κολύμβησης, του βόλεϊ και της ξιφομαχίας.

Ο Ολυμπιακός ήταν από τους πρώτους μεγάλους συλλόγους της εποχής που λειτουργούσαν τμήμα πυγμαχίας. Πρώτος προπονητής του συγκεκριμένου τμήματος ήταν ο Πετρίδης. Εξαιτίας του ότι μέχρι τότε δεν είχε συσταθεί επίσημα κάποια Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, το άθλημα της πυγμαχίας βρισκόταν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, γνωστό πιο απλά και ως ΣΕΓΑΣ. Ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και καλλιέργησε από την ίδρυσή του και για πολλές δεκαετίες, όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμπι, τένις, ξιφασκία, ποδηλασία, γυμναστική, πάλη, ιππασία, σκοποβολή, τζούντο, χάντμπολ κ.α) που στη συνέχεια απέκτησαν ανεξάρτητες Φυσικά, από τη λίστα των αθλημάτων αυτών δεν έλειπε και η πυγμαχία.

Μέσα στη λέσχη του Ολυμπιακού στήθηκε λίγο καιρό μετά την ίδρυση του τμήματος πυγμαχικό ρινγκ οπού διεξαγόντουσαν πολλά τουρνουά και Κύπελλα πόλεων. Το πυγμαχικό τμήμα του Ολυμπιακού γρήγορα ενισχύθηκε με κορυφαίους πυγμάχους του Πειραιά, οι οποίοι του χάρισαν προπολεμικά πολλές διακρίσεις και πολλά Κύπελλα, σε τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει επτά προπολεμικά Κύπελλα Πυγμαχικών Συλλόγων Πειραιά (1927, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1935), με τους αθλητές του συλλόγου να πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις. Μερικοί εκ των δημοφιλέστερων αθλητών πυγμαχίας του Ολυμπιακού κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του τμήματος ήταν οι: Δεοδάτης, Κάνογλου, Πατουλίδης, Χαντζάρας και άλλοι.

Για αρκετά χρόνια, το τμήμα πρωταγωνιστούσε σε τοπικό επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις που λάμβαναν χώρα ετησίως στον Πειραιά, ωστόσο κατά το 1940 και ιδιαίτερα μετά και την επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάθε αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με το πυγμαχικό τμήμα του Ολυμπιακού να μην αποτελεί εξαίρεση. Το τμήμα είχε ατονήσει για αρκετά χρόνια.

1948 - 1969[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1948 κι ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν και πάλι υπό την προεδρία του Μιχάλη Μανούσκου, έγινε μια σοβαρή προσπάθεια επανίδρυσης του πυγμαχικού τμήματος του συλλόγου, με τον Κρεμέζη και τον πυγμάχο Καλογιάννη να καταβάλουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια. Τελικώς, οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν και το τμήμα επαναλειτούργησε μετά από μία παύση αρκετών χρόνων [1],

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Μανούσκος ενίσχυσε το συγκεκριμένο τμήμα μέσω της απόκτησης του Σταύρου Χωσάκου, διακεκριμένου αθλητή της εποχής. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της επαναδραστηριοποίησής του, το πυγμαχικό τμήμα του Ολυμπιακού έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας (διεξαγόταν ακόμα υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ), στο οποίο κατάφερε να κατακτήσει την πέμπτη θέση συγκεντρώνοντας συνολικά 13 βαθμούς.

Τη δεκαετία του '50 ήρθαν οι πρώτες σημαντικές επιτυχίες για το συγκεκριμένο τμήμα του συλλόγου, καθώς κατάφερε να κατακτήσει αρκετούς τίτλους. Συγκεκριμένα, κατάφερε να κατακτήσει σε ατομικό επίπεδο τέσσερα πανελλήνια πρωταθλήματα πυγμαχίας Β' κατηγορίας (1950, 1951, 1954 και 1955) και τρία πανελλήνια πρωταθλήματα πυγμαχίας Γ' κατηγορίας (1952, 1953 και 1958). Σε πανελλήνιο επίπεδο, ο Ολυμπιακός τερμάτιζε από το 1955 έως και το 1959 στη δεύτερη θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πυγμαχίας (το οποίο είχε ξεκινήσει να λειτουργεί υπό τη σκέπη της νεοσυσταθείσας τότε Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, που ιδρύθηκε το 1951) λαμβάνοντας έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο και σε αυτό το άθλημα. Κατά τη δεκαετία αυτοί, μαζί με τον Χουσάκο

διακρίθηκαν και άλλοι αξιόλογοι Έλληνες αθλητές, όπως ήταν οι: Αντωνόπουλος, Βλαχόπουλος, Γριμπίρης, Μαντάς, Μαντούβαλος, Μπεκάκος, Οικονομόπουλος, οι αδελφοί Πελεκάνου, Σφηνιάς κά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, προπονητής στον Ολυμπιακό ανέλαβε ο Παναγιώτης Κωσταρέλλος, ο οποίος οδήγησε το πυγμαχικό τμήμα του συλλόγου σε νέες διακρίσεις. Η δεκαετία του '60 ήταν από τις πλέον επιτυχημένες στην ιστορία του συγκεκριμένου τμήματος καθώς κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση τεσσάρων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Πυγμαχίας Γ’ Κατηγορίας (1960, 1963, 1966 και 1969) και τριών Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Β' Κατηγορίας (1965, 1968 και 1969). Από το 1969 ξεκίνησε μια νέα επιτυχημένη περίοδος για το τμήμα, με νέους αθλητές, τους Μουργελάκη, Μπαρμπαγιάννη, Κεσίδη, Γιαννόπουλο, Λιντζόπουλο, Ζέππο, Αντύπα, Παζιά και πολλούς ακόμα.

1970 - 2000[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 1970, οι προπονήσεις της ομάδας γίνονταν στο Παπαστράτειο, στην Αγιά Σοφία, ενώ παρουσιάστηκε έντονα το φαινόμενο να εγγράφονται στο πυγμαχικό τμήμα του συλλόγου Μανιάτες αθλητές. Η ομάδα του Ολυμπιακού ενισχύθηκε σημαντικά, κάτι που φάνηκε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του ίδιου έτους, καθώς κατάφερε να το κατακτήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το 1972, πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέλαβε ο Νίκος Γουλανδρής, ο οποίος διατήρησε το βασικό κορμό της ομάδας, την οποία και βοήθησε να κατακτήσει αρκετούς τίτλους τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η δεκαετία του '70 ήταν επίσης επιτυχημένη για την ιστορία του συλλόγου καθώς εκτός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, προστέθηκαν και άλλοι ατομικοί τίτλοι, όπως ήταν τα τρία Πανελλήνια πρωταθλήματα Β' κατηγορίας (1970, 1972 και 1978), τα τρία πανελλήνια πρωταθλήματα Γ' κατηγορίας (1970, 1972 και 1978), καθώς επίσης και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Γ' κατηγορίας Νοτίου ομίλου (1977). Κατά τη δεκαετία αυτοί, οι αθλητές που ξεχώρισαν με την πυγμαχική ομάδα του Ολυμπιακού ήταν ο Παναγιώτης Μέρμηγκας και ο Ελευθέριος Λειβάδης. Χαρακτηριστικό της δυναμικής του πυγμαχικού τμήματος του Πειραϊκού συλλόγου εκείνη την εποχή αποτελεί το γεγονός πως οι τρεις από τους τέσσερις πυγμάχους που αγωνίζονταν με την Ελληνική εθνική ομάδα πυγμαχίας, ανήκαν στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Το 1978, ο σύλλογος έχοντας ως προπονητή τον Κωσταρέλλο και ως χορηγό τον εφοπλιστή Γ. Βεντούρη, προχώρησε στην περαιτέρω ενίσχυση του τμήματος με την απόκτηση παικτών εγνωσμένης αξίας. Επρόκειτο για τον Παϊσιο (ήταν ήδη καταρτισμένος τεχνικά και ήρθε στην Ελλάδα μετά από καριέρα στη Γερμανία), τον Ευάγγελο Αλεξανδρή (πρωταθλητής νέων Ελλάδος και μέλος της ελληνικής Εθνικής ομάδας), τα αδέλφια Τσαγκαράκου, τον Δουρή και άλλους. Την ίδια χρονιά, το γυμναστήριο των αθλητών, το οποίο αποτελούσε ταυτόχρονα και χώρο προπόνησης, μεταφέρθηκε στη περιοχή Αγίου Ιωάννη Ρέντη, καθώς εκεί υπήρχαν καλύτερες συνθήκες άθλησης, με άρτιο εξοπλισμό.

Το 1985, το τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού επανήλθε στην κορυφή της Ελλάδας σε συλλογικό επίπεδο καθώς κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας μετά από δεκαπέντε χρόνια. Οι αθλητές που αποτελούσαν το ρόστερ του Ολυμπιακού τότε ήταν οι: Παΐσιος, Τζότζος, Δουρής, Ευγενικός, Κάτσος, Τσαγκράκος Κ., Τσαγκράκος Γ., Ζάγουρας, Λεντής, Θοδωρικάκος. Όλοι οι παραπάνω αθλητές εντάχθηκαν στις εθνικές ομάδες ανδρών και εφήβων.

Εκτός της πανελλήνιας επιτυχίας, το τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού κατάφερε να διακριθεί τη δεκαετία του '80 και σε ατομικό επίπεδο, κατακτώντας πολλούς τίτλους Β' και Γ' κατηγορίας. Συγκεκριμένα, κατέκτησε δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Πυγμαχίας Β' Κατηγορίας (1981 και 1986), δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Γ' Κατηγορίας (1986, 1988), τέσσερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Β' Κατηγορίας νοτίου ομίλου (1982, 1986, 1987 και 1988) καθώς και τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα Πυγμαχίας Γ' Κατηγορίας Νοτίου ομίλου (1983, 1986 και 1988).

Την δεκαετία του '90, και με έφορο τον Γ. Βεντούρη, το τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού αναδιοργανώθηκε, ενώ οι νέοι αθλητές του που ξεχώριζαν ήταν οι:I .Βουρλιώτης, Π. Γκιτάκος, Χ. Παντελεάκος, Γ. Πηλίδης, Γ. Σουμπασάκης , Π. Τσάμης, ,και άλλοι. Τη δεκαετία αυτή ο σύλλογος διακρίθηκε αποκλειστικά στα πρωταθλήματα πυγμαχίας νοτίου ομίλου. Συγκεκριμένα, κατέκτησε τέσσερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Β' Κατηγορίας (1992, 1994, 1995, 1999) και τέσσερα Γ' κατηγορίας (1990, 1992, 1996 και 1998).

2001 - 2010[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την έναρξη της νέας χιλιετίας, ήρθαν και οι διακρίσεις του πυγμαχικού τμήματος του Ολυμπιακού σε διεθνές επίπεδο. Το 2001, ο πυγμάχος του Ολυμπιακού Ευάγγελος Παπουτσάκης, κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πυγμαχίας. Επρόκειτο για μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον ίδιο τον Παπουτσάκη αλλά και για τον ερυθρόλευκο σύλλογο, καθώς ήταν ο πρώτος διεθνής τίτλος που κατακτούσε αθλητής πυγμαχίας του Ολυμπιακού, από την ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος και μέχρι εκείνη τη στιγμή. Την ίδια χρονιά, ήρθε και ο πρώτος τίτλος σε επίπεδο νέων, καθώς ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων. Τέλος, την ίδια χρονιά, ένας αξιόλογος πυγμάχος, ο Νικόλαος Συρακούλας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα +91 κιλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Εφήβων στη Πάτρα και μετέπειτα το χάλκινο μετάλλιο στα +91 κιλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Νέων στο Ικόνιο Περάματος.

Το 2002, προπονητής του πυγμαχικού τμήματος αναλαμβάνει ο Λευτέρης Λειβάδης, παλαιός πυγμάχος του Ολυμπιακού, βαλκανιονίκης και προπονητής της Εθνικής ομάδας της πυγμαχίας για δεκαέξι χρόνια (1984-2000). Η παρουσία του Λειβάδη στο πυγμαχικό τμήμα του Ολυμπιακού προσέλκυσε αρκετούς αθλητές, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία εγράφησαν στο σύλλογο. Μάλιστα, από το 2003 αναδείχθηκαν πολλά αξιόλογα ταλέντα όπως οι Κυρίμης Παναγιώτης, Ρούσσης Ευάγγελος, Πετρόπουλος Δημήτρης, Πετρόπουλος Κων/νος - Παντελής, Κανακάκης Θοδωρής, Παλαμίδης Σωκράτης, Λυκουρέζος Ηλίας και αρκετοί άλλοι. Επίσης, διακρίνονται οι Βαγγέλης Παπουτσάκης και Κώστας Πετρόπουλος.

Την ίδια χρονιά, ο Γρηγόρης Κασάπογλου κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα +91 κιλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Φλώρινα. Το 2005 ήρθε ακόμα ένας τίτλος από τα τμήματα υποδομών του πυγμαχικού τμήματος του Ολυμπιακού, καθώς οι έφηβοι κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του αντίστοιχου πανελληνίου πρωταθλήματος πυγμαχίας.

Ένα χρόνο αργότερα, ήρθαν οι πρώτες ατομικές επιτυχίες και από το γυναικείο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού, με τις Αντωνία Παπουτσάκη, Ιωάννα Σαράντη και Παρασκευή Ζέρβα να διακρίνονται σε πανελλήνιους αγώνες γυναικείας πυγμαχίας.[2][3]. Το 2007 ο Ολυμπιακός ήταν 3ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων, ενώ ο Γρηγόρης Κασάπογλου κατέκτησε και πάλι το χάλκινο μετάλλιο στα +91 κιλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Πέραμα.

Για το 2009, ο απολογισμός στα πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν ένα χάλκινο μετάλλιο στους άνδρες και ένα χρυσό στις γυναίκες. Το 2010 η Αντωνία Παπουτσάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 48 κιλά, ο Παναγιώτης Κυρίμης ήταν 2ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Β' κατηγορίας, ο Κανακάκης Θεόδωρος 2ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Γ' κατηγορίας και ,, ο Χαλκιάς Δημήτριος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στά 54 κιλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων.,,

2011 - σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2011 η νεαρή αθλήτρια Ευτυχία - Κόμισσα Πετρίδη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών. Ο Τζώτζος Νικόλαος κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων, οι αθλητές Κωστάκος Κυριάκος στα +91 κιλά και Μπουρμπουτέλης Χάρης στα 91 κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και ο Χαλκιάς Δημήτριος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 52 κιλών. Τέλος ο Παπουτσάκης Βασίλειος το αργυρό στα +91 κιλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Το 2012, η γυναικεία ομάδα πυγμαχίας του Ολυμπιακού κατάφερε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το 2014 η ομάδα της Πυγμαχίας του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων που διεξήχθη στη Ρόδο συμμετείχε με δυο αθλητές και οι δυο ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Ο Δημήτρης Μαγκανάρης κατέκτησε το χρυσό και ο Νίκος Τζώτζος το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 91κ. Ο Ολυμπιακός με τις επιτυχίες των αθλητών του κατέκτησε την 3η θέση στην βαθμολογία των συλλόγων. Ο Νίκος Φιλιππάκος πυγμάχος του Ολυμπιακού κατέκτησε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού Αντωνία Παπουτσάκη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Γυναικών στην κατηγορία 54 κιλών, που έγινε τον Δεκέμβριο του έτους, στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ομάδα γυναικών κατακτάει το 2ο πρωτάθλημα στην ιστορία της το 2015, χάρη και πάλι στην πρωτιά της Αντωνίας Παπουτσάκη στα 54 κιλά.

Το 2017, 32 χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα, το ανδρικό τμήμα κατακτάει και πάλι τον τίτλο, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στον Πειραιά. Η συγκομιδή των 4 χρυσών και 3 χάλκινων μεταλλίων, έδωσαν στον σύλλογο τον τίτλο.

1 χρόνο μετά, το επίτευγμα επαναλαμβάνεται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Πάτρα. Ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται πρωταθλητής στους άνδρες για 2η συνεχόμενη χρονιά και 4η συνολικά, με χαρακτηριστική άνεση, κάτι που αποτυπώνεται και στην τελική βαθμολογία (84 βαθμοί έναντι 67 του 2ου Παναθηναϊκού).

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πανελλήνιοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μικρές ηλικίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων (Γενικής Βαθμολογίας)
    • 2001
  • 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων (Γενικής Βαθμολογίας)
    • 2005, 2024
  • 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων (Πολυνίκης)
    • 2024
  • 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα U22 (Γενικής Βαθμολογίας)
    • 2019, 2020, 2021

Τοπικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1 Πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας Αθλητών Νοτίου Ελλάδας
  • 2 Πρωταθλήματα Γ’ Κατηγορίας Αθλητών Νοτίου Ελλάδας
  • 2 Πρωταθλήματα Γ’ Κατηγορίας Αθλητών Νοτίου Ελλάδας (Πολυνίκης)
  • 1 Πρωτάθλημα Γ' Κατηγορίας Αθλητών Κέντρου
    • 1972
  • 1 Πρωτάθλημα Γ' Κατηγορίας Αθλητών Κέντρου (Πολυνίκης)
    • 1972

Τρέχουσα σύνθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα όπως ήταν στις 25 Απριλίου 2024

Άνδρες: Λάμπρος Αναστασάκος, Δημήτρης Βαρβαρέσος, Αράς Βεϊσι, Λουκάς Γκολαφάκης, Θανάσης Γλυνός, Στίβεν Εστεμπάν, Νίκος Θεοδοσίου, Μενέλαος Θεοδωρακάτος, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Θοδωρής Κανακάκης, Γιώργος Καρούκης, Γιώργος Κατσαούνης, Εμμανουήλ Καψωμένος, Ζαχαρίας Κούβαρης, Παναγιώτης Κυρίμης, Αλεξέι Λαγκαζασβίλι, Άκης Λατσώνας, Άγγελος Λουρμπάκης, Δημήτρης Μαγκανάρης, Βασίλης Μακρυγιάννης, Αλέξανδρος Μαστρογιαννάκος, Γιώργος Περγαμαλής, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Σπύρος Πύλλης, Βαγγέλης Ρούσης, Ιωσήφ Σπυρίδης, Παύλος Τσαγκράκος, Πουλίκος Τσαγκράκος, Οδυσσέας Τσακουρίδης, Αλέξανδρος Τσανικίδης, Αντώνης Τσινάκης, Φώτης Τζώτζος, Νίκος Φιλιππάκος, Δημήτρης Χαλκιάς, Μιχάλης Χαλκιάς, Γιώργος Χορβαλάκος, Αλέξανδρος Χρήστου, Αριστοτέλης Ψαρράς, Διονύσης Ψυχογιός.

Γυναίκες: Κυριακή Ασλανίδη, Δανάη Βέμου, Ντίνα Γιδάκου, Αγγελική-Άννα Κορωνιού, Κατερίνα Κουτσουγεωργοπούλου, Εβελίνα Μαυρομάτη, Αθηνά Ορτολάνο, Όλγα Παπαδάτου, Δέσποινα Φερίζη, Παρασκευή Χόνδρου.

Διοίκηση και τεχνικό επιτελείο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διοίκηση και τεχνικό επιτελείο
Πρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης
Έφορος τμήματος Μανώλης Ζήκας
Προπονητής Λευτέρης Λειβάδης
Βοηθός προπονητή Πέτρος Γεωργοβρεττάκος
Γραμματειακή υποστήριξη Βούλα Νικολινάκου


Αξιόλογοι αθλητές

(Με αλφαβητική σειρά)

  • Αντύπας
  • Γεωργοβρεττακος
  • Γιαννόπουλος
  • Γριμπίρης
  • Δεοδάτης
  • Δουρής
  • Ευγενικός
  • Ζάγουρας
  • Ζέππος
  • Θοδωρικάκος
  • Κανακάκης
  • Κάνογλου
  • Κασάπογλου
  • Κάτσος
  • Κεσίδη
  • Κυρίμης
  • Κωστάκος
  • Λειβάδης
  • Λεντής
  • Λιντζόπουλος
  • Μαντάς
  • Μουργελάκης
  • Μπαρμπαγιάννη
  • Μπεκάκος
  • Μπουρμπουτέλης
  • Οικονομόπουλος
  • Παζιάς
  • Παΐσιος
  • Παλαμίδης
  • Παντελεάκος
  • Πελεκάνος
  • Πετρόπουλος
  • Σφηνιάς
  • Τζότζος
  • Χαλκιάς
  • Χαντζάρας
  • Χωσάκος

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Εφημερίδα "Εμπρός", Φύλλο: 16/12/1948, Σελίδα: 2
  2. [1], Δύο τίτλοι, σε ισάριθμες κατηγορίες βάρους τη Δευτέρα στο Πανελλήνιο
  3. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Αυγούστου 2010. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουνίου 2011. 
  4. hellenicboxing.org.gr Αρχειοθετήθηκε 2018-08-30 στο Wayback Machine., Αγωνιστική δραστηριότητα έτους 2017
  5. [2]
  6. [3]
  7. Εφημερίδα "Μακεδονία", Φύλλο: 19/3/1970, Σελίδα: 6
  8. Εφημερίδα "Μακεδονία", Φύλλο: 19/3/1970, Σελίδα: 6
  9. Εφημερίδα "Μακεδονία", Φύλλο: 29/2/1972, Σελίδα: 4
  10. Βιβλίο "Ολυμπιακός: 50 χρόνια δόξας", Σελίδα: 92
  11. Εφημερίδα "Μακεδονία", Φύλλο: 29/2/1972, Σελίδα: 4
  12. Βιβλίο "Ολυμπιακός: 50 χρόνια δόξας", Σελίδα: 92
  13. hellenicboxing.org.gr Αρχειοθετήθηκε 2017-08-13 στο Wayback Machine., Αγωνιστική δραστηριότητα έτους 2015.
  14. hellenicboxing.org.gr Αρχειοθετήθηκε 2017-08-13 στο Wayback Machine., Αγωνιστική δραστηριότητα έτους 2015,
  15. Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", Φύλλο: 15/5/1981, Σελίδα: 8
  16. Εφημερίδα "Ελευθερία", Φύλλο: 26/4/1966, Σελίδα: 6
  17. Εφημερίδα "Ελευθερία", Φύλλο: 26/4/1966, Σελίδα: 6

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]