Οι φρουροί της Αχαΐας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι φρουροί Της Αχαϊας (1992)
ΕίδοςΚοινωνική σειρά
ΔημιουργοίΓιάννης Διαμαντόπουλος
Σούλα Πιερράκου
ΠρωταγωνιστέςΜιμή Ντενίση
Στράτος Τζώρτζογλου
Άννα Συνοδινού
Χρήστος Καλαβρούζος
Κατερίνα Χέλμη
Πέτρος Ζαρκάδης
Τζένη Ζαχαροπούλου
ΧώραΕλλάδα Ελλάδα
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων40
Παραγωγή
ΠαραγωγήΕλβίρα Ράλλη
Matilde Coste
Διάρκεια50' ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςMega Channel
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη εικόνα

Οι φρουροί της Αχαΐας ήταν μια δημοφιλής κοινωνική σειρά,[εκκρεμεί παραπομπή] που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel την σεζόν 1992-1993. Ήταν μια διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη και ολοκληρώθηκε σε 40 επεισόδια. Τη διασκευή έκανε η Σούλα Πιερράκου και τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Γιάννης Διαμαντόπουλος. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν η Μιμή Ντενίση (Μελιώ Βίλλη), ο Στράτος Τζώρτζογλου (Ζανής Καζιάνης), η Άννα Συνοδινού (Ναταλία Βίλλη) η Κατερίνα Χέλμη (Αναστασώ Καρίμπα), ο Νίκος Γαροφάλλου (Φωκίων Νέζης), ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κωστής Καζιάνης), ο Μπάμπης Χατζηδάκης (Μάριος), ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Γιάννης Φιλίνης), ο Θωμάς Κινδύνης, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης (Βενιαμίν),ο Νίκος Παπαδόπουλος (Στράτος Καζιάνης), ο Ακίνδυνος Γκίκας, η Υρώ Λούπη και πολλοί άλλοι.

Συμπληρωματικές πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά αυτή ήταν ριμέικ της σειράς Οι φρουροί της Αχαΐας του 1981, η οποία επρόκειτο να προβληθεί απ' την ΕΡΤ, όμως η αλλαγή της διοίκησης την 1η Νοεμβρίου, μετά τις Εκλογές της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 1981, το ακύρωσε.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κριτσιώλης, Τάσος (14 Ιουλίου 2016). «Ασπρόμαυρα κι έγχρωμα: Τα "κομμένα" σίριαλ της "Αλλαγής"…». MusicCorner.gr. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουνίου 2021. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]