ΟΡΤ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Παλιό λογότυπο της ΟΡΤ έως το 2014.

Η ΟΡΤ (Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση) είναι ραδιοτηλεοπτικός σταθμός περιφερειακής εμβέλειας, με έδρα τον Πύργο. Ιδρύθηκε το 1993 (ραδιοφωνικά/τηλεοπτικά) και εκπέμπει στο νομό Ηλείας, και σε σημαντικές περιοχές των όμορων νομών (Ζάκυνθος, Μεσσηνία κ.λπ.). Ψηφιακά εκπέμπει σε όλη την Πελοπόννησο. Από το Σεπτέμβριο του 2012 αναμεταδίδει επίσημα, με απόφαση του ΕΣΡ, μέρος του προγράμματος του μουσικού MAD TV.

Παράλληλα, η ΟΡΤ FM 92.3, που είναι επίσης ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, μεταδίδει καθημερινές εκπομπές για διάφορα θέματα από την τοπική επικαιρότητα της Ηλείας και όλη την Πελοπόννησο. Επίσης μεταδίδει καθημερινά Ελληνικές και ξένες μουσικές επιτυχίες. Το 2004 ξεκίνησε συνεργασία με τον Sfera 102.2 των Αθηνών, αναμεταδίδοντας μέρος του μουσικού προγράμματός του γεμάτο Ελληνική μουσική, ώσπου το 2010, ξεκίνησε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ 100.3 αναμεταδίδοντας μέρος του ενημερωτικού προγράμματος στην τοπική συχνότητα της Ηλείας, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Η ΟΡΤ λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία, αλλά ιδιοκτησιακά ανήκει στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Βαρουξή και ο οποίος εκδίδει την εφημερίδα Πατρίς.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]