ΟΡΤ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η Ο.Ρ.Τ. (Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση) ιδρύθηκε το 1993. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι ο περιφερειακός, τοπικός και κοινωνικός χαρακτήρας.

Σκοπός της O.Ρ.Τ. είναι η λειτουργία της ως επιχείρησης με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η παράλληλη προσφορά της στην κοινωνία της Ηλείας. Οι στόχοι που έχουν τεθεί από την αρχή και έχουν γίνει αποδεκτοί από όλους είναι:

1. Ο σταθμός να αξιοποιεί όλο το δυναμικό της Ηλείας (οικονομικό, κοινωνικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό). Θα αναδεικνύει την ιστορία, το πνεύμα και τις παραδόσεις της και θα βοηθάει καθημερινά στην αντιμετώπιση και επίλυση των σχετικών προβλημάτων της.

2. Είναι ανοικτός σε όλα τα ρεύματα και δεν εξαρτάται από οποιαδήποτε στενά συμφέροντα, οικονομικά ή κομματικά.

3. Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στηρίζεται στο τρίπτυχο Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση με βασικό στόχο το Ηλειακοκεντρικό περιεχόμενο όλων των εκπομπών του. Κομβικό σημείο της φυσιογνωμίας και της γενικότερης φιλοσοφίας του προγράμματός μας, είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Ηλειακής κοινωνίας και η συμβολή του σταθμού στην ενίσχυση της Ηλειακής κοινωνικής συνείδησης.

4. Στηρίζεται και βοηθάει τις Ηλειακές επιχειρήσεις και την Ηλειακή οικονομία καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ηλεία.

5. Έχει εμβέλεια σε ολόκληρη την Ηλεία και σε σημαντικές περιοχές των όμορων νομών (Ζάκυνθος, Μεσσηνία κλπ.)

6. Από το Σεπτέμβριο του 2012 αναμεταδίδει επίσημα και με απόφαση του ΕΣΡ μέρος του προγράμματος του μουσικού MAD TV.

7. Παράλληλα, λειτουργεί και ραδιοφωνικός σταθμός με την επωνυμία ΟΡΤ FM 92.3. Ο σταθμός είναι ενημερωτικού χαρακτήρα με διάφορες εκπομπές και παράλληλα μεταδίδει Ελληνική και ξένη μουσική. Τις σεζόν 2004-2010 ήταν επίσημος συνεργάτης του Sfera 102.2 αναμεταδίδοντας μέρος του μουσικού προγράμματός του γεμάτο Ελληνική μουσική και από τα τέλη του 2010 μέχρι και σήμερα είναι επίσημος συνεργάτης του ΣΚΑΪ 100.3 αναμεταδίδοντας το ενημερωτικό του πρόγραμμα στην τοπική συχνότητα της Ηλείας.