Ξενοφών Μουδάτσιος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ξενοφών Μουδάτσιος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση28 Μαρτίου 1960
Θάνατος18 Σεπτεμβρίου 2020
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα[1]
Ύψος196 cm Edit this on Wikidata
Βάρος85 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΥδατοσφαιριστής

Ο Ξενοφών Μουδάτσιος (28 Μαρτίου 196018 Σεπτεμβρίου 2020) ήταν Έλληνας πρώην διεθνής αθλητής και προπονητής της υδατοσφαίρισης. Με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ελλάδας, έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές. Μάλιστα, έχει συμμετάσχει με το εθνόσημο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 που διεξήχθησαν στο Λος Άντζελες, στους οποίους η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε την όγδοη θέση.

Αγωνίστηκε σε συλλογικό επίπεδο στους Παναθηναϊκό και Εθνικό, ενώ έγραψε σπουδαία καριέρα και ως προπονητής στις ομάδες γυναικών του Ολυμπιακού και της Γλυφάδας.

Ήταν ο προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος το 1995 ενώ με την Γλυφάδα έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 2000, του παρθενικού ευρωπαϊκού τροπαίου για την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση[2][3]

Υπήρξε σύζυγος της πρώην υδατοσφαιρίστριας του Ολυμπιακού, Δήμητρας Ασιλιάν.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Sports-Reference.com. www.sports-reference.com/olympics/athletes/mo/xenofon-moudatsios-1.html. Ανακτήθηκε στις 25  Ιανουαρίου 2016.
  2. TEAM, ΦΩΣ. «Πέθανε ο Φώντας Μουδάτσιος (pic)». Fosonline.gr. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2022. 
  3. Μαξούρη, Αγγελική. «Πέθανε ο πρώην αθλητής και προπονητής του πόλο Φώντας Μουδάτσιος». www.dikaiologitika.gr. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2022. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]