Ντράγκαν Γιόσιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντράγκαν Γιόσιτς
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση7  Σεπτεμβρίου 1960, Βελιγράδι
ΥπηκοότηταΣερβία
Πολιτικό κόμμαNew Democratic Party of Serbia
ΣπουδέςΝομική στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου
Επάγγελμαπολιτικός
ΑξίωμαΥπουργείο εσωτερικών και Δήμαρχος του Βελιγραδίου
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ντράγκαν Γιόσιτς (σερβικά : Драган Јочић) γεννημένος στο Βελιγράδι στις 7 Σεπτεμβρίου 1960, είναι πρώην βουλευτής στο κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Σερβίας, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας, πρώην υπουργός Εσωτερικών[1] και πρώην δήμαρχος Βελιγραδίου.

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου , όπου και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή. Μετά την αποφοίτησή του άσκησε τη δικηγορία. Είναι μέλος του Δημοκρατικού κόμματος της Σερβίας από την ίδρυση του και είναι σήμερα αντιπρόεδρος του κόμματος. Από το 1992 μέχρι το 1997 , ήταν μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας . Ήταν δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Βελιγραδίου το 2000 και προσωρινός δήμαρχος την ίδια χρονιά για λίγες ημέρες.

Όταν διορίστηκε υπουργός εσωτερικών τον Μάρτιο του 2004 πολλά έντυπα έγραψαν ότι το 1981, σε νεαρή ηλικία, είχε άμεση εμπλοκή σε ληστεία περιπτέρου και αργότερα καταδικάστηκε σε ποινή έξι μήνες με αναστολή. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς, αλλά χαρακτήρισε την πράξη ως «αγορίστικη φάρσα»[2]. Υπουργός Εσωτερικών διορίσθηκε και στις 15 Μαΐου 2007.

Στις 25η Ιανουαρίου του 2008 ο Γιότσιτς είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, όπου τραυματίστηκε στους αυχενικούς σπονδύλους. Το Ατύχημα συνέβη επειδή το όχημα της αστυνομίας που επέβαινε χτύπησε σκύλο και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος[3].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Драган Јочић της Σερβικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).