Ντέιβιντ Μακουίλιαμς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντέιβιντ Μακουίλιαμς
Γέννηση1966[1]
Δουβλίνο
ΥπηκοότηταΔημοκρατία της Ιρλανδίας
ΣπουδέςΚολέγιο Τρίνιτι του Δουβλίνου και Κολέγιο της Ευρώπης
Ιστοσελίδα
http://www.davidmcwilliams.ie/
Επιστημονική σταδιοδρομία
Ιδιότηταοικονομολόγος και δημοσιογράφος

Ο Ντέιβιντ Μακουίλιαμς (αγγλ.: David McWilliams, (γεννημένος το 1966 στο Dun Laoghaire)[2] είναι Ιρλανδός δημοσιογράφος και οικονομολόγος.[3] Ο Μακουίλιαμς έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας και ως τραπεζίτης με την UBS και την Banque Nationale de Paris. Πιο πρόσφατα, έχει γίνει εκφωνητής και ντοκιμαντερίστας με το TV3 και το Raidio Teilifis Eireann (RTE), καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει και τρία βιβλία, Τα Παιδιά του Πάπα, Το Παιχνίδι Γενιάς, και Ακολουθήστε τα Χρήματα.

Ο Μακουίλιαμς κάλεσε για ριζική αλλαγή στο νόμισμα ισχυριζόμενος ότι η Ιρλανδία θα πρέπει να εγκαταλείψει το Ευρώ και να δημιουργήσει ένα καινούργιο Ιρλανδικό νόμισμα.[4] Έχει επίσης ζητήσει μια διαφορετική προσέγγιση στην τρέχουσα κρίση της Ιρλανδίας συμπεριλαμβανομένης μιας απαίτησης για μια πιο επιθετική διαπραγματευτική στάση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη δημιουργία μιας συμμαχίας ανάμεσα στην Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και άλλα έθνη που χρωστάνε, να αποφύγουν να πληρώσουν τα χρέη των Ιρλανδικών τραπεζών ύψους 97 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και να εκμεταλευτούν τα κεφάλαια των πολυεθνικών εταιρειών στο Διεθνές Κέντρο Οικονομικών Υπηρεσιών (IFSC) ως κίνητρο. Έχει επίσης εκφράσει πολλές ιδέες για πολιτική μεταρρύθμιση συμπεριλαμβανομένης και της επέκτασης της ψήφου στην Ιρλανδική διασπορά.[5]

Σπούδασε στο Κολέγιο Blackrock στο Δουβλίνο και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Κολέγιο Trinity του Δουβλίνου, με πτυχίο στα οικονομικά, καθώς και από το Κολέγιο της Ευρώπης, στο Βέλγιο την δεκαετίας του 1980.


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. NUKAT. n2009157126.
  2. Who's Who gives a date of birth in 1968, but the Sunday Independent newspaper gives a year of 1966 in an article McWilliams is a real self-made man - he invented himself Αρχειοθετήθηκε 2016-03-05 στο Wayback Machine.. Published on 12-11-06. Ανακτήθηκε την 11 Φεβρουαρίου 2012..
  3. The Generation Game review Αρχειοθετήθηκε 2012-02-20 στο Wayback Machine. Metro Éireann. Ανακτήθηκε την 11 Φεβρουαρίου 2012.
  4. «Ditching the euro could boost our failing economy». Irish Independent. 11 Φεβρουαρίου 2012. http://www.independent.ie/opinion/analysis/ditching-the-euro-could-boost-our-failing-economy-1729557.html. 
  5. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2012. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]