Νομοθετικό Σώμα της Δυτικής Βιρτζίνια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νομοθετικό Σώμα της Δυτικής Βιρτζίνια
Coat of arms or logo
Είδος
ΤύποςΔιθάλαμο
ΣώματαΓερουσία
Βουλή των Αντιπροσώπων
Ηγεσία
Πρόεδρος της Γερουσίας
Τζέφρι Β. Κέσσλερ (Δ)
Από 14 Νοεμβρίου 2011
Πρόεδρος της Βουλής
Ρίτσαρντ Τόμσον (Δ)
Από 11 Ιανουαρίου 2007
Δομή
Κοινοβουλευτικές
Ομάδες
Δημοκρατικό Κόμμα
Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Εκλογές
Τελευταία εκλογή
2 Νοεμβρίου 2010
Τόπος συνεδριάσεων
Πολιτειακό Καπιτώλιο της Δυτικής Βιρτζίνια, Τσάρλστον
Ιστοσελίδα
http://www.legis.state.wv.us/

Το Νομοθετικό Σώμα της Δυτκής Βιρτζίνια είναι το πολιτειακό νομοθετικό σώμα της πολιτείας της Δυτικής Βιρτζίνια.


Ως διθάλαμο νομοθετικό σώμα, διαιρείται μεταξύ της άνω Γερουσίας και της κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων. Εγκαθιδρύθηκε υπό το Άρθρο VI του Συντάγματος της Δυτικής Βιρτζίνια μετά την απόσχιση της πολιτείας από την Βιρτζίνια κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο το 1863. Όπως και στην γειτονική και πρώην συντακτική Γενική Συνέλευση της Βιρτζίνια, η κάτω βουλή του νομοθετικού σώματος αναφέρεται επίσης ως "House of Delegates."

Το Νομοθετικό Σώμα συνέρχεται στο κτίριο του Πολιτειακού Καπιτωλίου στο Τσάρλστον.

Θητείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι γερουσιαστές εκλέγονται για θητείες τεσσάρων ετών και οι αντιπρόσωποι για θητείες δύο ετών. Αυτές οι θητείες είναι αλληλοεπικαλυπτόμενες, που σημαίνει ότι δεν είναι ανοικτά προς εκλογή και οι 34 έδρες της Πολιτειακής Γερουσίας:μερικοί εκλέγονται σε έτη προεδρικής εκλογής και μερικοί σε ενδιάμεσες εκλογές.

Συνεδριάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι τακτικές συνεδριάσεις του Νομοθετικού Σώματος αρχίζουν την δεύτερη Τετάρτη του Ιανουαρίου κάθε έτους. Όμως, μετά την εκλογή ενός νέου κυβερνήτη, η συνεδρίαση αρχίζει τον Ιανουάριο με την ομιλία του κυβερνήτη αλλά μετά αναστέλλεται μέχρι τον Φεβρουάριο. Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, τα μέλη και της Βουλής και της Γερουσίας συνέρχονται σε κοινή συνεδρίαση στην Αίθουσα της Βουλής όπου ο κυβερνήτης παρουσιάζει το νομοθετικό του/της πρόγραμμα. Το μήκος της γενικής συνεδρίασης δεν μπορεί να είναι πέρα από 60 ημερολογιακές ημέρες εκτός αν επεκταθεί από ένα ταυτόχρονο ψήφισμα που υιοθετείται με ψήφο δύο τρίτων κάθε σώματος. Ο κυβερνήτης μπορεί να συγκαλέσει το Νομοθετικό Σώμα για έκτακτες συνεδριάσεις. με δεδομένο την μερκού χρόνου φύση του νομοθετικού σώματος της Δυτικής Βιρτζίνια, πολλές έκτακτες συνεδριάσεις δεν είναι ασυνήθιστες.

Προέλευση των νομοσχεδίων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα νομοσχέδια, ακόμη και τα νομοσχέδια εσόδων, και τα ψηφίσματα μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε από τα δύο σώματα.

Υπέρβαση αρνησικυρίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για νομοσχέδια προϋπολογισμού ή συμπληρωματικά νομοσχέδια πιστώσεων, τα δυο τρίτα των μελών που έχουν εκλεγεί σε κάθε σώμα απατούνται για να προσπελασθεί το βέτο του κυβερνήτη σε ένα νομοσχέδιο ή αντικείμενα ή τμήματα του. Για όλα τα άλλα νομοσχέδια, απαιτείται μια απλή πλειοψηφία σε κάθε σώμα.

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]