Νίκος Μάλλιαρης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νίκος Μάλλιαρης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση4  Ιουλίου 1954
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Νίκος Μάλλιαρης (γενν. Αθήνα, 4 Ιουλίου 1954) είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην θέση του σέντερ-φορ (ύψος 1,82 μ.-βάρος 75 κιλά), συνδικαλιστής και διοικητικός παράγοντας. Έχει αναλάβει κοινωνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες στο χώρο του αθλητισμού, που τον καθιστούν ενεργό και αναγνωρίσιμο μέλος της ελληνικής κοινωνίας.

Ποδοσφαιρική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 1971 έως το 1973 αγωνίστηκε σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην ομάδα του "Π.Ο. Ψυχικού" στο πρωτάθλημα Αθηνών. Σαν επαγγελματίας, έπαιξε στον Εθνικό Αστέρα Καισαριανής (1973-1977) και ακολούθως στην Προοδευτική (1977-1980), αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Β´ Εθνικής κατηγορίας.

Το 1982 απέκτησε πτυχίο προπονητή ποδοσφαίρου. Επίσης δραστηριοποιείται με τον Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής.

Παράγοντας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Νίκος Μάλλιαρης ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΣΑΠ. Διετέλεσε μέλος, ταμίας, γενικός γραμματέας, υπεύθυνος Τύπου-επικοινωνίας και υπεύθυνος οργάνωσης των μελών του Συνδέσμου, από το 1977 έως το 1985. Από το 2000 έως το 2001 ήταν μέλος της διοίκησης του Απόλλωνα Καλαμαριάς και εκπρόσωπός του στην ΕΠΑΕ. Το 2003 ήταν συνιδρυτής της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αστέρας 2004», στην περιοχή της Καισαριανής, στην οποία και υπήρξε πρόεδρος έως το 2008. Το 2007 πρωτοστάτησε στην ίδρυση των εν Ελλάδι φίλων της Μπαρτσελόνα, της οποίας αποτελεί και μέλος από τον ίδιο χρόνο. Επίσης, είναι μέλος της πρωτοβουλίας της Ελληνοκαταλανικής φιλίας και από το 2009 μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας «HASTA LA VICTORIA SIEMPRE». Από το 2010 μέχρι το 2012 ήταν γενικός γραμματέας του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής. Το 2011 συμμετείχε σαν ιδρυτικό μέλος στη δημιουργία του αθλητικού συλλόγου «Α.Ο. Μονοφατσίου-Μπαρτσελόνα»

Προσωπική-επαγγελματική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Νίκος Μάλλιαρης είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του Τύπου, ως υπεύθυνος πωλήσεων και επικοινωνίας εφημερίδων και περιοδικών.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]