Νέα Αποστολική Μεταρρύθμιση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Νέα Αποστολική Μεταρρύθμιση είναι ένα κίνημα του Προτεσταντικού Χριστιανισμού που αναπτύχθηκε προερχόμενο από τους Πεντηκοστιανούς και τους Χαρισματικούς. Η Νέα Αποστολική Μεταρρύθμιση βεβαιώνει ότι ο Θεός σήμερα αποκαθιστά τις χαμένες διακονίες της εκκλησίας, δηλαδή τις διακονίες του προφήτη και του αποστόλου.

Γενικές πεποιθήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Νέα Αποστολική Μεταρρύθμιση έχει Πεντηκοστιανή και Χαρισματική προέλευση, οπότε πιστεύει και δέχεται το βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος, τα θαύματα (όπως η θεραπεία), τη προφητεία και την προσωπική εμπειρία της πίστης.

Εντούτοις, αν και το κίνημα, όπως και πολλοί Ευαγγελικοί, βλέπει την εκκλησία ως το αληθινό σώμα των σωσμένων Χριστιανών, επισημαίνει την ανάγκη για τις επιμέρους εκκλησίες και για τους υπευθύνους τους, για την εκ του Θεού δύναμη και οδηγία στην καθοδήγηση της εκκλησίας. Έτσι λοιπόν, πιστεύει στην ανάγκη της ύπαρξης των 5 διακονιών της Εκκλησίας. Ενώ λοιπόν, οι διακονίες του προφήτη και του απόστολου είχαν εξαληφθεί από την εκκλησία για αιώνες, κατά την Νέα Αποστολική Μεταρρύθμιση σήμερα αποκαθίστανται.