Μυρτώ Αλικάκη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μυρτώ Αλικάκη
Γέννηση14  Ιουνίου 1972
Παρίσι[1]
ΚατοικίαΙλίσια[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΑνωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» και Φιλοσοφική Σχολή Α.Π.Θ.
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΠέτρος Λαγούτης (2002–2010)[2]

Η Μυρτώ Αλικάκη (Παρίσι, 14 Ιουνίου 1972) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Είναι κυρίως γνωστή για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά Αναστασία.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Καρόλου Κουν. Υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Πέτρο Λαγούτη και έχουν αποκτήσει δύο γιούς: τον Δημήτρη που γεννήθηκε το 2002 και τον Γιώργη που γεννήθηκε το 2006. Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Έλα να παίξουμε, Ο πρίγκιπας Μιχάλης, Αναστασία, Ανατομία ενός εγκλήματος, Τμήμα Ηθών, Απών, Διπλή αλήθεια, Τα χαμένα γράμματα, Η αίθουσα του θρόνου, Η ζωή μας μια βόλτα, Singles, 10η εντολή, Αν μ' αγαπάς, Πάνω από το νόμο, Υπέροχα πλάσματα, O άγγελός μου ο διάβολός μου, Άγρια Παιδιά, Μαύρα Μεσάνυχτα, Κάρμα, Ο 3ος Νόμος, Βαλς με 12 Θεούς, Ταμάμ, Το Τατουάζ, Ου Φονεύσεις, Αστέρια στην Άμμο, Έτερος Εγώ: Κάθαρσις, Σιωπηλός Δρόμος, Καρτ Ποστάλ και Ήλιος, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, Μαύρο Ρόδο. Τα Νούμερα

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2002 μέχρι το 2010 υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Πέτρο Λαγούτη και έχουν αποκτήσει δύο γιούς: τον Δημήτρη (γενν. 2002) και τον Γιώργη (γενν. 2006).

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]