Μυγοσκοτώστρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μυγοσκοτώστρα

Η μυγοσκοτώστρα είναι ένα εργαλείο το οποίο χρησιμεύει για να σκοτώνει κανείς ενοχλητικά έντομα. Συνήθως χρησιμοποιείται για τις μύγες, από τις οποίες πήρε και το όνομά της. Αποτελείται από ένα επίμηκες κομμάτι, στην άκρη του οποίου είναι στερεωμένο ένα σχετικά ελαφρύ και εύκαμπτο τετράγωνο, κυκλικό ή παραλληλόγραμμο φύλλο. Για την αποτελεσματική χρήση του χρειάζεται να αναπτύξει κανείς ιδιαίτερη τεχνική, η οποία βασίζεται στην απότομη αύξηση της ταχύτητας της μυγοσκοτώστρας, έτσι ώστε να μην προλάβει να αντιδράσει το έντομο-στόχος της.

Η μυγοσκοτώστρα έχει διαφορετική χρήση από παρόμοια αντικείμενα (μυγοδιώχτες) με κύρια χρήση την απομάκρυνση (και όχι το σκότωμα) ενοχλητικών εντόμων.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μυγοσκοτώστρα

Ως εφευρέτης της μυγοσκοτώστρας περίπου με την σημερινή της μορφή αναφέρεται ο Αμερικανός Ρόμπερτ Ρ. Μοντγκόμερι (άγνωστο πότε γεννήθηκε και πέθανε), το 1900. Μέχρι τότε, χρησιμοποιούσαν διπλωμένες εφημερίδες για να σκοτώνουν τις μύγες. [1] [2] [3] Ο Μοντγκόμερι πούλησε την εφεύρεσή του (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) στον Τζον . Μπένετ, ο οποίος τελειοποίησε το σχέδιο του Μοντγκόμερι.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]