Μπάρι Μίτσελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπάρι Μίτσελ
Γέννηση20ος αιώνας
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Ιδιότηταδημιουργός κόμικς και εικονογράφος

Ο Μπάρι Μίτσελ (Barrie Mitchell) είναι Βρετανός εικονογράφος και δημιουργός κόμικς, με μια επαγγελματική πορεία που ξεπερνάει τις τέσσερις δεκαετίες. Έχει συνεργασθεί με πάρα πολλά καλλιτεχνικά στούντιο του χώρου των εικονογραφημένων και έχει σχεδιάσει χιλιάδες σελίδες περιπετειών δράσης, με ειδικότητα τον αθλητισμό. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Μπάρι Μίτσελ ξεκίνησε τη σχεδιαστική του σταδιοδρομία κατά τη δεκαετία του ΄60 δημιουργώντας εικόνες για κοριτσίστικα περιοδικά, όπως στις σειρές Mandy, Diana, Bundy κ.α. για λογαριασμό των Link Studios. Παράλληλα όμως, εργαζόταν για το περιοδικό Lion όπου δημοσίευσε τις δουλειές του Lightning Storm, Drive for your Life, Tales from the Tracks, Sparky κ.α.

Από την αρχή της επόμενης δεκαετίας ο Μίτσελ στράφηκε στο ποδοσφαιρικό κόμικ για τα αθλητικά περιοδικά Scorcher, Scor ‘n’ Roar, Action, Twisty, Bullet, Scoop, Wizard και παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τις σειρές Paxton’s Powerhouse, Jack of United/Jimmy of City, Stark: Matchwinner for Hire, Kid Cox, Playmaker κ.α.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε επίσης ως ο έσχατος εικονογράφος της δημοφιλούς σειράς Roy of the Rovers, όπου ανέλαβε τα σχεδιαστικά της ηνία από το 1992 έως το 1993 αλλά και την περίοδο 1997 - 2001, όταν εκείνη εμφανιζόταν στο μηνιαίο MotD magazine. Συνεργάσθηκε επίσης, με εφημερίδες, όπως Daily Mirror και Daily Mail. Άλλες δουλειές του ήσαν τα επεισόδια των σειρών Judge Dredd και M.A.C.H. 1 που σχεδίασε για το περιοδικό 2000 AD, Speed Kings για το περιοδικό Victor, Day of the Eagle (για το Battle) και πολλά άλλα.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Denis Gifford, Encyclopedia of Comic Characters, Longman, 1987
  • Lambiek Comiclopedia/Barrie_Mitchell