Μισουά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα μισουά είναι ένα είδος Κινέζικου ζυμαρικού (Νουντλ) από αλεύρι σίτου. Η προέλευση τους είναι από την επαρχία Φουτζιάν της Κίνας. Το κύριο συστατικό τους είναι αλεύρι ενώ τα περισσότερα κινέζικα ζυμαρικά φτιάχνονται από ρύζι ή φασόλια.

παρασκευή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η χρόνος παρασκευής των μισουά είναι ελάχιστος, δύο λεπτά σε βραστό νερό είναι αρκετά.

Πολιτισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα μισουά μαγειρεύονται συνήθως σε σημαντικές εκδηλώσεις και τρώγονται στην Κίνα καθώς και στην Ταϊβάν, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, το Μπρουνέι, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες. Τα μισουά συμβολίζουν τη μακροζωία και για αυτό σερβίρονται συχνά σε γενέθλια. Συνήθως σερβίρονται με πληθώρα συνοδευτικών υλικών όπως αυγά, στρείδια, εντόσθια χοίρου, μανιτάρια, μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι, πράσινα κρεμμυδάκια και ξηροί καρποί.

Στην Ταϊβάν τα μαγειρεύουν στον ατμό μέχρι να καραμελώσουν και να αποκτήσουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Ένα παραδοσιακό ταϊβανέζικο πιάτο για γενέθλια είναι μισουά με χοιρινά παιδάκια. Άλλη μια συνταγή είναι μισουά βραστά μέσα σε ζωμό με στρείδια.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Misua της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).