Μαρίνα Τσιντικίδου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαρίνα Τσιντικίδου
Γέννηση28  Νοεμβρίου 1971
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Θέατρο των Αλλαγών
Ιδιότηταηθοποιός, μοντέλο, τηλεοπτικός παρουσιαστής και διαγωνιζόμενη σε καλλιστεία

Η Μαρίνα Τσιντικίδου (Θεσσαλονίκη, 1971) είναι Ελληνίδα μοντέλο, παρουσιάστρια και ηθοποιός.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 30 Μαρτίου 1992 και σε ηλικία 21 ετών εξελέγη Σταρ Ελλάς και τον επόμενο μήνα εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Μις Υφήλιος που έγινε στην Ταϊλάνδη. Στις 15 Ιουνίου του ίδιου έτους, κλήθηκε να εκπροσωπήσει για άλλη μία φορά τα ελληνικά χρώματα στο διεθνή διαγωνισμό της Μις Ευρώπη που διοργανώθηκε στο Ζάππειο, κερδίζοντας αυτή την φορά τον τίτλο της ωραιότερης γυναίκας της γηραιάς ηπείρου. Το στέμμα του τίτλου, της το παρέδωσε η πρώτη αναπληρωματική της περασμένης χρονιάς που κατόπιν ανακηρύχθηκε Μις Ευρώπη, Κατερίνα Μιχαλοπούλου, ενώ στην κριτική επιτροπή παρούσα ήταν η πρώην Μις Υφήλιος Κορίνα Τσοπέη. Στα εθνικά καλλιστεία απέσπασε βραβείο της Μις Μάντισον για τα ωραιότερα ελληνικά πόδια ανάμεσα στις 12 υποψήφιες.

Η διάκρισή της την έκανε διάσημη με αποτέλεσμα να αρχίσει να δέχεται τηλεοπτικές προτάσεις. Τη σεζόν 1992-1993, παρουσίασε μαζί με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο στον ΑΝΤ1 το χιουμοριστικό πρόγραμμα Candid Camera, με την υπογραφή του Νίκου Μαστοράκη. Την περίοδο 1993-1994, το MEGA την τοποθέτησε ως συμπαρουσιάστρια δίπλα στον Ανδρέα Μικρούτσικο και στην στην εκπομπή της πρωινής ζώνης Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό.

Στο διάβα της καριέρας της ακολούθησαν εμφανίσεις σε διάφορες διαφημίσεις καθώς και σε σειρές στην ελληνική τηλεόραση, ενώ παράλληλα η ενεργή της δράση στις πίστες της πασαρέλας γινόταν ακατάπαυστα. Το 1998 παρουσίασε στο Mega Channel το νεανικό τηλεπαιχνίδι Έλα στο bizz ενώ για ένα χρονικό διάστημα ασχολήθηκε και με την υποκριτική. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.

Πολιτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής Πιερίας με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1992 Διαγωνισμός Ομορφιάς ΑΝΤ1 ΑΝΤ1 Η Ίδια Διαγωνιζόμενη - Σταρ Ελλάς
1992-1993 Candid Camera Συμπαρουσιάστρια
1993 Αχ Ελένη MEGA Guest - Επεισόδιο 31ο
1993-1994 Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό Συμπαρουσιάστρια
1998 Bzzz Παρουσιάστρια
1999 What's hot ΑΝΤ1
2006 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Μαριέλα Επεισόδιο: "Ντίντα"