Μέρλιν (κύκλος 3)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Κύκλος τρία του Μέρλιν ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2010. Τα μόνιμα μέλη του καστ του τρίτου κύκλου περιλαμβάνουν τους Κόλιν Μόργκαν, Μπράντλεϊ Τζέιμς, Κέιτι ΜακΓκράθ, Έιντζελ Κόλμπι, Άντονι Χεντ, και Ρίτσαρντ Γουίλσον και επίσης η Εμίλια Φοξ εντάχθηκε στα μόνιμα μέλη του καστ. Ο Τζον Χερτ επανεμφανίστηκε στον ρόλο του ως τη φωνή του Μέγα Δράκου αλλά δεν ήταν πλέον από τα μόνιμα μέλη του καστ (αν και συνεχίζει να παρέχει την αφήγηση στο άνοιγμα της σειράς). Ο Κύκλος τρία αποτελείται από 13 επεισόδια. Η πρεμιέρα του κύκλου τρία παρακολουθήθηκε από 6,49 εκατομμύρια θεατές.

Ο κύκλος ήταν αξιοσημείωτος για την αλλαγή στον χαρακτήρα της Μοργκάνα από συμπαθητική ηρωίδα στους δύο πρώτους κύκλους σε κακιά με τον κύκλο 3, σύμφωνα με την ιστορική έννοια της Μοργκάνα ως νέμεση του Μέρλιν στους θρύλους του Βασιλιά Αρθούρου.

Το BBC επίσημα ανανέωσε τη σειρά για τον κύκλο 4 στις 10 Οκτωβρίου του 2010.[1]

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστούν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επανεμφανίζονται[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εμφανίζονται Επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. στη
σειρά
Αρ. στον
κύκλο
Τίτλος Σκηνοθετήθηκε από Συντάχθηκε από Πρωτότυπη ημερομηνία προβολής Θεατές Ηνωμένου Βασιλείου
(εκατομμύρια)[2]
Περίληψη
27 1 "Τα Δάκρυα του Ούθερ Πεντράγκον (Μέρος 1)" Τζέρεμι Γουέμπ Τζούλιαν Τζόουνς 11 Σεπτεμβρίου 2010 (2010-09-11) 6.49 Όταν η Μοργκάνα επιστρέφει, ο Μέρλιν ανακαλύπτει ότι είναι σύμμαχος με τη Μοργκάουζ και είναι μέρος ενός σχεδίου για να κάνει τον Ούθερ τρελό με τη βοήθεια μιας Ρίζας Μανδραγόρα και του Βασιλιά Σένρεντ.
28 2 "Τα Δάκρυα του Ούθερ Πεντράγκον (Μέρος 2)" Τζέρεμι Γουέμπ Τζούλιαν Τζόουνς 18 Σεπτεμβρίου 2010 (2010-09-18) 6.06 Όταν η Μοργκάνα και η Μοργκάουζ κηρύττουν πόλεμο, ο λαός του Κάμελοτ βρίσκεται πίσω από τα τείχη του κάστρου, ενώ οι ήχοι της τρομερής μάχης εμφανίζονται. Όταν η Μοργκάνα δημιουργεί ένα στρατό από νεκρούς, πώς μπορεί ο Μέρλιν να τη νικήσει και να κρατήσει το μαγικό μυστικό για τον εαυτό του;
29 3 "Ο Χρυσός του Γκόμπλιν" Τζέρεμι Γουέμπ Χάουαρντ Όβερμαν 25 Σεπτεμβρίου 2010 (2010-09-25) 6.22 Αφού σκοντάφτει μέσω ενός μυστικού θαλάμου, ο Μέρλιν ανακαλύπτει ένα μυστηριώδη γκόμπλιν το οποίο ψάχνει για χρυσό. Το απελευθερώνει άθελά του και αυτό αποκτά τον έλεγχο του Γαΐου. Προκαλεί κάθε είδους σκανταλιές και ο Μέρλιν ψάχνει απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να ελευθερώσει τον Γάιο.
30 4 "Γκάγουεν" Ντέιβιντ Μουρ Τζούλιαν Τζόουνς 2 Οκτωβρίου 2010 (2010-10-02) 6.42 Ο Μέρλιν και ο Άρθουρ βρίσκονται σε έναν καυγά σ' ένα μπαρ αριθμητικώς λιγότεροι αλλά ένας αινιγματικός νεαρός άνδρας του βοηθά να κερδίσουν. Το όνομα του άνδρα είναι Γκάγουεν και διακινδυνεύει τη ζωή του για να προστατέψει τον Άρθουρ αλλά κατά τη διάρκεια της γενναίας πράξης του, τραυματίζεται σοβαρά. Ο Πρίγκιπας αποφασίζει να τον πάρει πίσω στο Κάμελοτ όπου θα μπορέσει να αναρρώσει με τη βοήθεια του Γαΐου. Ωστόσο, όταν δύο αδίστακτοι ιππότες φαίνεται να σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Πρίγκιπα, θα είναι σε θέση ο Μέρλιν και ο Γκάγουεν να τους σταματήσουν και να σώσουν τον Άρθουρ;
31 5 "Η Κρυστάλλινη Σπηλιά" Άλις Τρόφτον Τζούλιαν Τζόουνς 9 Οκτωβρίου 2010 (2010-10-09) 6.36 Όταν ο Μέρλιν μπαίνει στην κρυστάλλινη σπηλιά, ένας ηλικιωμένος μάγος δείχνει στον Μέρλιν ένα όραμα για το κοντινό μέλλον με τη Μοργκάνα να σκοτώνει τον Ούθερ. Τη νύχτα, η Μοργκάνα πηγαίνει να συναντήσει τη Μοργκάουζ. Ανήσυχος ότι ο Ούθερ θα τρελαθεί πάλι, ο Μέρλιν κλείνει βίαια την πόρτα, κάνοντας μια δάδα να πέσει κοντά στη Μοργκάνα, και αυτή πέφτει κάτω από τις σκάλες. Η Μοργκάνα αποκτά μεγάλο ποσό ζημιών στο κεφάλι της, και δεν μπορεί να θεραπευτεί. Ο Μέρλιν παρατηρεί την ακραία θλίψη που ο Άρθουρ και ο Ούθερ αισθάνονται λόγω του επικείμενου θανάτου της Μοργκάνα, και αποφασίζει ότι πρέπει να τη σώσει. Όταν ο Μέρλιν αναγκάζει τον Μέγα Δράκο να βοηθήσει να σωθεί η Μοργκάνα, την προκαλεί να θυμώσει περισσότερο απ' ό,τι πριν. Αυτή είχε ακούσει όταν ο Ούθερ είπε στον Γάιο ότι ο Ούθερ ήταν πατέρας της Μοργκάνα. Είναι αποφασισμένη να σκοτώσει τον Ούθερ μια βροντερή νύχτα.
32 6 "Η Ανταλλαγή" Ντέιβιντ Μουρ Λούσι Γουάτκινς 16 Οκτωβρίου 2010 (2010-10-16) 6.40 Ο Ούθερ θέλει τον Άρθουρ να αρραβωνιαστεί την Πριγκίπισσα Έλενα, η οποία φτάνει στο Κάμελοτ. Η Έλενα δεν είναι ντελικάτη ή σαν γυναίκα και δεν αρέσει στον Άρθουρ. Επιπλέον, η παραμάνα της Γκρινούλντα δουλεύει για τον Ηλικιωμένο των Σιντ χρησιμοποιώντας τον γάμο του Άρθουρ για να αναλάβει το Κάμελοτ. Ο Μέρλιν ανακαλύπτει ότι η Έλενα κατέχεται από ένα Σέι (πίξι), και τότε ο Μέρλιν και ο Γάιος πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Γκρινούλντα για να ελευθερώσουν την Έλενα από το Σέι. Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται να παντρευτούν, ο Άρθουρ ματαιώνει τον γάμο, λέγοντας ότι κανένας από τους δυο δεν αγαπά ο ένας τον άλλον.
33 7 "Το Κάστρο του Φύριεν" Ντέιβιντ Μουρ Τζέικ Μίτσι 23 Οκτωβρίου 2010 (2010-10-23) 6.82 Η Γκουέν απάγεται ένα βράδυ όταν επιστρέφει σπίτι από το κάστρο. Η Μοργκάνα φαίνεται χαμογελαστή, υποδεικνύοντας ότι είχε κάνει κάτι με την απαγωγή. Ο Μέρλιν πηγαίνει στο σπίτι της Γκουέν για να δει που είναι (για τον Άρθουρ) και συνειδητοποιεί ότι έχει συλληφθεί. Η Γκουέν έχει συλληφθεί από τον μοχθηρό Σένρεντ μαζί με τη βοήθεια της Μοργκάουζ και της Μοργκάνα, και έχει παρθεί στο Κάστρο του Φύριεν. Εκεί, συναντιέται με τον αποξενωμένο αδερφό της, τον Έλιαν και έχουν μια γρήγορη επανένωση. Ο Σένρεντ προειδοποιεί την Γκουέν να επιστρέψει στο Κάμελοτ για να φέρει τον Μέρλιν και τον Άρθουρ, ή θα σκοτώσει τον Έλιαν. Ο Μέρλιν μαθαίνει για τον Σένρεντ, και ο Άρθουρ, ο Μέρλιν και η Γκουέν καταστρώνουν ένα σχέδιο για να σώσουν τον Έλιαν. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν η Μοργκάνα λέει ότι θα έρθει για σώσει τον Έλιαν με την ομάδα. Σαμποτάρει το σχέδιό τους στο οποίο παίρνουν μια μυστική είσοδο στο κάστρο. Στο τέλος, αν και η Μοργκάνα προσπαθεί να καταστρέψει τη διαφυγή τους, η ομάδα δραπετεύει μαζί με τον Έλιαν και φτάνει στο Κάμελοτ.
34 8 "Το Μάτι του Φοίνικα" Άλις Τρόφτον Τζούλιαν Τζόουνς 30 Οκτωβρίου 2010 (2010-10-30) 6.92 Ο Άρθουρ ξεκινά μια αναζήτηση για να πάρει τη Χρυσή Τρίαινα από το Βασίλειο του Ψαρά Βασιλιά. Αλλά εν αγνοία του Άρθουρ, η Μοργκάνα και η Μοργκάουζ έχουν επινοήσει ένα έξυπνο σχέδιο για να τον σταματήσουν από το να ξαναγυρίσει στο Κάμελοτ. Για άλλη μια φορά, ο Μέρλιν (αυτή τη φορά με τη βοήθεια του Γκάγουεν) πρέπει να ματαιώσει τα σχέδια των κακών αδερφών, και να σώσει τον Άρθουρ. Θα τα καταφέρει, ή ο Άρθουρ θα πεθάνει;
35 9 "Αγάπη στα Χρόνια των Δράκων" Άλις Τρόφτον Τζέικ Μίτσι 6 Νοεμβρίου 2010 (2010-11-06) 6.90 Όταν η Άλις, μια γιατρός και η παλιά αγάπη του Γαΐου, επιστρέφει στο Κάμελοτ, αυτός γοητεύεται ξανά. Ωστόσο, αυτή φέρνει ένα Μάντικορ με ένα σχέδιο για να σκοτώσει τον Ούθερ με ένα δηλητήριο από την ουρά σκορπιού του. Ο Μέρλιν προσπαθεί να το πει στον Γάιο, αλλά αυτός δεν θα ακούσει. Θα φέρει ο Μέρλιν τον Γάιο στα λογικά του πριν να είναι πολύ αργά;
36 10 "Βασίλισσα των Καρδιών" Άσλεϊ Γουέι Χάουαρντ Όβερμαν 13 Νοεμβρίου 2010 (2010-11-13) 7.37 Η Μοργκάνα έχει οράματα με την Γκουέν να στέφεται Βασίλισσα του Κάμελοτ. Η Μοργκάουζ της λέει ότι για να το αποτρέψει πρέπει να βρει έναν τρόπο να χωρίσει την Γκούεν και τον Άρθουρ. Η Μοργκάνα πρώτα οδηγεί τον Ούθερ στο ραντεβού του Άρθουρ και της Γκουέν προκαλώντας τον βασιλιά να διώξει τη Γκουέν από το Κάμελοτ. Στη συνέχεια κατηγορείται ότι είναι μάγισσα χάρη στα στοιχεία που η Μοργκάνα φυτεύει στο δωμάτιο του Άρθουρ. Ο Μέρλιν χρησιμοποιεί ένα ξόρκι γήρανσης για να μεταμφιεστεί ως ο πραγματικός ένοχος και να σώσει την Γκουέν.
37 11 "Η Σκιά του Μάγου" Άσλεϊ Γουέι Τζούλιαν Τζόουνς 20 Νοεμβρίου 2010 (2010-11-20) 7.42 Καθώς άλλο ένα τουρνουά καταφθάνει το Κάμελοτ, ένας νεαρός άνδρας γνωστός ως Γκίλι θέτει ως στόχο του τη νίκη. Ο Γκίλι χρησιμοποιεί μαγεία στο τουρνουά για να αυξήσει τις πιθανότητές του στη νίκη, και με αυτόν τον τρόπο αρχίζει να συνειδητοποιεί την αληθινή δύναμη των δυνάμεών του, και για τι θα μπορούσε ενδεχομένως να τις χρησιμοποιήσει. Ο Μέρλιν είναι διχασμένος ανάμεσα σε δύο επιλογές: Θα επιλέξει να βοηθήσει τον Γκίλι ή να σώσει το Κάμελοτ;
38 12 "Ο Ερχομός του Άρθουρ (Μέρος 1)" Τζέρεμι Γουέμπ Τζέικ Μίτσι 27 Νοεμβρίου 2010 (2010-11-27) 7.12 Ο Μέρλιν και ο Άρθουρ πρέπει να σώσουν το Κύπελο της Ζωής πριν καταστραφεί από τον Τζαρλ. Ο Μέρλιν το παίρνει, και επιστρέφουν στο Κάμελοτ, όπου το κύπελο πέφτει στα θανάσιμα χέρια της Μοργκάουζ και της Μοργκάνα. Αργότερα, η Μοργκάνα, η Μοργκάουζ και ο Ούθερ, μαζί με τον Μέρλιν και τον Άρθουρ βρίσκονται στην αίθουσα του θρόνου, όπου η Μοργκάνα αποκαλύπτει τον πραγματικό της εαυτό στον Ούθερ απειλώντας τον προκειμένου να γίνει η Μοργκάνα Βασίλισσα του Κάμελοτ. Τότε αρχίζει ένα βασίλειο τρόμου και κακού.
39 13 "Ο Ερχομός του Άρθουρ (Μέρος 2)" Τζέρεμι Γουέμπ Τζούλιαν Τζόουνς 4 Δεκεμβρίου 2010 (2010-12-04) 7.67 Η Βασίλισσα Μοργκάνα παίρνει τη θέση του Ούθερ στον θρόνο, ενώ ο Ούθερ κάθεται μόνος και ανυπεράσπιστος στα μπουντρούμια του κάστρου. Η Γκουέν και ο Σερ Λεόν δραπετεύουν, και ο Άρθουρ και οι φίλοι του σχεδιάζουν μια αντεπίθεση ενάντια στη νέα βασίλισσα. Αλλά με τον στρατό της Μοργκάνα να δυναμώνει περισσότερο από ποτέ, πώς μπορεί ο Μέρλιν να καταστρέψει τη σκοτεινή κυβέρνηση και αυτοκρατορία της Μοργκάνα όταν οι δυνάμεις της είναι δυνατότερες από ποτέ;

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2012. 
  2. «Weekly Viewing Summary (see relevant week)». BARB. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουλίου 2008.