Μάιλς Κένεντι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μάιλς Κένεντι
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Myles Kennedy (Αγγλικά)
Γέννηση27  Νοεμβρίου 1969[1]
Βοστώνη
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Θρησκείααθεϊσμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςMead High School[2]
Spokane Falls Community College
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακιθαρίστας
τραγουδιστής
τραγουδιστής-τραγουδοποιός
συνθέτης
μουσικός
Περίοδος ακμής1988
Ιστότοπος
myleskennedy.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μάιλς Ρίτσαρντ Κένεντι (Myles Richard Kennedy, πραγματικό όνομα: Myles Richard Bass, γενν. Βοστόνη, 27 Νοεμβρίου 1969) είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Alter Bridge, ενώ έχει συνεργαστεί ως τραγουδιστής στην ατομική δουλειά του νυν κιθαρίστα των Guns N' Roses, Slash.

Πρώην εκπαιδευτής κιθάρας από το Σπόκεϊν της Ουάσιγκτον, ο Κένεντι είναι γνωστός για τις ικανότητές του τόσο ως κιθαρίστας όσο και ως τραγουδιστής, αφού διαθέτει φωνή τενόρου με μεγάλο φωνητικό εύρος. Σύμφωνα με το συνοδευτικό έντυπο του live album των Alter Bridge, Live from Amsterdam, η φωνή του εκτείνεται σε τέσσερις οκτάβες. Έχει εργαστεί ως εποχιακός μουσικός και τραγουδοποιός κάνοντας παράλληλα ζωντανές εμφανίσεις με πολλούς καλλιτέχνες και έχοντας αναμειχθεί σε πολλά πρότζεκτ στη διάρκεια της καριέρας του. Πιο συγκεκριμένα, ο Κένεντι συνεργάστηκε με πρώην μέλη των Led Zeppelin[3] για ένα ανέκδοτο έργο με τους Τζίμι Πέιτζ, Τζον Πωλ Τζόουνς και τον γιο του Τζον Μπόναμ, Τζέισον, το 2008 και αργότερα με τον Slash[4], των Guns N' Roses.

Ο Κένεντι γεννήθηκε στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης και μεγάλωσε στο Σπόκεϊν της Ουάσιγκτον όπου και γράφτηκε στο κολέγιο Spokane Falls Community College για να μελετήσει τη θεωρία της μουσικής.[5] Ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 ως ο κεντρικός κιθαρίστας ενός jazz συγκροτήματος με το οποίο δημοσίευσε ένα στούντιο άλμπουμ. Το δεύτερο συγκρότημα του, οι Citizen Swing, κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ πριν διαλυθούν το 1995. Αργότερα, δημιούργησε και έγινε ο βασικός τραγουδιστής και κιθαρίστας ενός ροκ συγκροτήματος από το Σπόκεϊν, το The Mayfield Four, το 1996, κυκλοφορώντας δύο στούντιο άλμπουμ, τα Fallout (1998) και Second Skin (2001). Ενώ ήταν στη μπάντα, έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο Rock Star, μια ταινία με πρωταγωνιστές τους Μαρκ Γουόλμπεργκ και Τζένιφερ Άνιστον.[6] Οι Mayfield Four διαλύθηκαν ένα χρόνο αργότερα, το 2002. Μετά την άρνηση του να γίνει τραγουδιστής των Velvet Revolver του ζητήθηκε να γίνει μέλος των Alter Bridge, που αποτελούταν, μέχρι τότε, από πρώην μέλη των Creed. Κυκλοφόρησε τέσσερα στούντιο άλμπουμ με τους Alter Bridge: One Day Remains (2004), Blackbird (2007), AB III (2010) και Fortress (2013).

Από το 2010, ξεκίνησε περιοδείες τόσο με τους Alter Bridge όσο και με τον Slash, ενώ συμμετείχε σε δύο τραγούδια του άλμπουμ Slash (2010) καθώς και στο δεύτερο σόλο άλμπουμ του Slash, Apocalyptic Love (2012)[7] ως ο μοναδικός τραγουδιστής.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) SNAC. w69d725g. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  3. «Report: ROBERT PLANT Says No To LED ZEPPELIN World Tour». Blabbermouth.net. 2 Μαρτίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Φεβρουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013. 
  4. «SLASH Taps ALTER BRIDGE Singer For Solo Album». Blabbermouth.net. 6 Νοεμβρίου 2009. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Νοεμβρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013. 
  5. Julia Plummer (4 Ιανουαρίου 2008). «Myles Kennedy Biography». Myles-Kennedy.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Απριλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013. 
  6. Linda Laban. «Myles Kennedy Recaptures Youth for Movie Cameo». ABC News. 
  7. Kory Grow (16 Φεβρουαρίου 2012). «Slash Announces New Album, 'Apocalyptic Love,' and Reveals Cover Art». Revolver. 
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Myles Kennedy της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).