Μάικλ Πίλγκριμ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μάικλ Πίλγκριμ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Michael Pilgrim (Αγγλικά)
Γέννηση3  Ιανουαρίου 1947
Αγία Λουκία
Χώρα πολιτογράφησηςΑγία Λουκία
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΕργατικό Κόμμα της Αγίας Λουκίας
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαPrime Minister of Saint Lucia (Ιανουάριος 1982 – Μαΐου 1982)

Ο Μάικλ Πίλγκριμ (γεννήθηκε το 1947) είναι πολιτικός από την Αγία Λουκία, ο οποίος υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας για μικρό χρονικό διάστημα, από τον Ιανουάριο ως το Μάιο του 1982. Ήταν μέλος του Προοδευτικού Εργατικού Κόμματος.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έγινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός στις 17 Ιανουαρίου 1982 μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ουίνστον Σίνακ μετά από πολλές απεργίες. Αιτία ήταν η προτεινόμενη εισαγωγή νομοσχεδίου που θα επέτρεπε στους βουλευτές να συνάπτουν συμβόλαια με την κυβέρνηση. Οι απεργίες προκάλεσαν μεταξύ άλλων το κλείσιμο των αεροδρομίων, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν εκατοντάδες τουρίστες στο νησί.[1] Ο Πίλγκριμ ήταν προσωρινά πρωθυπουργός για 4 μήνες, ως τις 3 Μαΐου 1982. Τον διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία ο Τζον Κόμπτον.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «St. Lucia Premier Quits Over a Series of Strikes». New York Times. 17 Ιανουαρίου 1982. http://www.nytimes.com/1982/01/17/world/around-the-world-st-lucia-premier-quits-over-a-series-of-strikes.html. Ανακτήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2010. 
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Michael Pilgrim της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).