Λογότυπο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Ένα λογότυπο (λέξη σύνθετη που παράγεται από το λόγος και τύπος) είναι το γραφικό σήμα, έμβλημα ή σύμβολο, που χρησιμοποιείται συνήθως από εμπορικές επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες, για την ενίσχυση και την προώθηση της άμεσης δημόσιας αναγνώρισής τους. Επίσης είναι το σήμα μιας εταιρίας και κομμάτι της εταιρικής ταυτότητας μιας εταιρίας.

Για παράδειγμα κάποια κινηματογραφικά: ο πύργος της 20th Century Fox, το πλοίο της Anchor Bay, οι κυκλοι της Desilu, η γη μας της Universal Pictures, το βουνό της Paramount Pictures, οι φακοί της The Weinstein Company, η ασπίδα της Warner Bros., η πύλη της Lions Gate Films, ο Λίο το λιοντάρι της Metro-Goldwyn-Mayer, η γυναίκα με τον πυρσό της Columbia Pictures, η πολική αρκούδα της Nordisk Film, το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης της Walt Disney Pictures, ο πήγασος της TriStar, ο Μίμζι το γατί της MTM, τα γράμματα UA της United Artists, το T της Transamerica για το 1970, και ο αστερισμός της Orion Pictures.

Wiktionary logo
Το Βικιλεξικό έχει λήμμα που έχει σχέση με το λήμμα:
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Logo της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).