Κωνσταντίνος Κακούλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κωνσταντίνος Κακούλας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση5  Ιουλίου 1912
Λάρνακα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταλογοτέχνης
εκπαιδευτικός

Ο Κωνσταντίνος Κακούλας είναι Κύπριος λογοτέχνης και εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου στις 5 Ιουλίου 1912.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του μετεκπαιδεύτηκε στα πανεπιστήμια του Λονδίνου και της Οξφόρδης, όπου παρακολούθησε αγγλική, γαλλική και ελληνική φιλολογία και παιδαγωγικά [1].

Δίδαξε σε εκπαιδευτήρια μέσης παιδείας στην Κύπρο και διετέλεσε πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ (1966-67). Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και την συγγραφή βιβλίων, καθώς και την μελέτη για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Το 1968 έγινε μέλος της Εθνικής Εταιρείας λογοτεχνών Κύπρου. Επίσης ήταν μέλος της επιτροπής αρχαιοτήτων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και γενικός επίτιμος γραμματέας του Ιδρύματος Πιερίδη. Το 1991 τιμήθηκε από τον δήμο Λάρνακας και το 1992 από την ΟΕΛΜΕΚ.

Στις 9 Ιανουαρίου 1970 με Βασιλικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Ελληνικής κυβερνήσεως[εκκρεμεί παραπομπή] προήχθη σε βοηθό γυμνασιάρχη κατ’ εκλογή. Αφυπηρέτησε τον Ιούλιο του 1972 .

Εξέδωσε τα: "Ταξίδια και διηγήματα" (1η, 2η και 3η σειρά), "Λέσχη με τα Εφτά Τζάκια". Το δε διήγημα του "Δωμάτιο Αρ.26" πήρε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος το 1970.

Πέθανε το 1997.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Βιογραφικό σημείωμα παρμένο από την Νέα Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια του Χάρη Πάτση τόμος 14, σελ.614

Εξωτερικές Συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]