Κυνηγώντας ελέφαντες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κυνηγώντας ελέφαντες
ΣκηνοθεσίαAlberto Arce[1] και Mohammad Rujailah[1]
Πρώτη προβολή2009
Διάρκεια104 λεπτά
ΠροέλευσηΙσπανία
ΓλώσσαΑραβικά και Αγγλικά

Η ταινία Κυνηγώντας ελέφαντες (Αγγλικά: To shoot an elephant) είναι μια Ισπανική ταινία τεκμηρίωσης του 2009 σχετική με την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας (2008-2009) και είναι σκηνοθετημένη από τον Αλμπέρτο Άρθε και Mohammad Rujailahk. Οι συντελεστές της ταινίας την περιγράφουν:

(Η ταινία)"Κυνηγώντας ελέφαντες" είναι μια αυτόπτης μαρτυρία από τη Λωρίδα της Γάζας. 27 Δεκεμβρίου 2008, επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι. 21 ημέρες κυνήγι ελεφάντων. Φορτικές, θορυβητικές, βρώμικες, φρικιαστικές εικόνες από τους μοναδικούς ξένους που αποφάσισαν και κατάφεραν να μείνουν μέσα σε ασθενοφόρα της Λωρίδας της Γάζας με Παλαιστίνιους πολίτες."

Οι σκηνοθέτες της ταινίες ήταν ανάμεσα στους λίγους ξένους που βρισκόντουσαν στην εμπόλεμη ζώνη της Γάζας και στην ταινία παρουσιάζονται με ρεαλιστικό-ωμό τρόπο σκηνές του πολέμου. Το όνομα της ταινίας οφείλεται στην ομώνυμη ιστορία-δοκίμιο Shooting an Elephant (1936) του συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ.[2]

Οι συντελεστές της ταινίας διανέμουν την ταινία με Creative Commons by-sa-3.0 και η 18 Ιανουαρίου 2010 ήταν ημερομηνία παγκόσμιας προβολής. Ζητούν η ταινία να προβληθεί όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και σε τοπικό επίπεδο ώστε ο κόσμος να μάθει τι έγινε στον πόλεμο στην Γάζα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]