Κοίτα τι Έκανες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η εκπομπή "Κοίτα τι Έκανες" ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2002 από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης. Σημείωνε ποσοστά τηλεθέασης που άγγιζαν το 65%. Εμπνεύστρια, παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια της εκπομπής ήταν η Σεμίνα Διγενή. Το κόνσεπτ της εκπομπής της Σεμίνας Διγενή, αντέγραψαν πολλές εκπομπές της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης.

Θεματολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η θεματολογία κάθε εκπομπής περιστρεφόταν γύρω από ένα διάσημο πρόσωπο το οποίο ερχόταν στο στούντιο μαζί με τους φίλους του και παρουσίαζε άγνωστα περιστατικά της ζωής και της καριέρας του. Ακόμα, υπήρχε ζωντανή ορχήστρα και η παρουσιάστρια έκανε στο τιμώμενο πρόσωπο ευχάριστες εκπλήξεις. Το σκηνικό περιλάμβανε εκτός από την ορχήστρα που προαναφέρθηκε, δυο ημικυκλικούς καναπέδες με ένα τραπεζάκι στη μέση αλλά και την πολυθρόνα της παρουσιάστριας ανάμεσα στους καναπέδες.

Διάφορα γνωστά πρόσωπα πέρασαν από την εκπομπή της όπως ο Γιώργος Μαρίνος, ο Τόλης Βοσκόπουλος με την Άντζελα ΓκερέκουΜαριάννα Τουμασάτου, ο Γιάννης Μπέζος, ο Πασχάλης Τερζής ,ο Δημήτρης Μητροπάνος , η Καίτη Γαρμπή κλπ.

Αλλαγή προβολής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Σεπτέμβριο του 2003 η εκπομπή μεταφέρεται στη ΝΕΤ από την ΕΤ1. Από τον Οκτώβριο του 2004 η εκπομπή προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha έως το Φεβρουάριο του 2007. Το Σεπτέμβριο του 2005, ο μουσικός παραγωγός Ηλίας Μπενέτος αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου εκπομπής. Το Σεπτέμβριο του 2006 μετά την αποχώρηση του Μάκη Τσιλιμιδού αναλαμβάνει την επιμέλεια της εκπομπής η Άννα Βλαβιανού και το συντονισμό ο Ηλίας Μπενέτος.