Κλειστό Σχολείο (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κλειστό Σχολείο
ΕίδοςΘρίλερ, Μυστηρίου, Δράμα
ΔημιουργοίΌλεγκ Ασαντούλιν
Κονσταντίν Στατσκιν
ΠρωταγωνιστέςΠάβελ Πριλούτσνι
Αλεξέι Καριακόβ
Τατιάνα Κασματσιόβα
Αγκάτα Μουτσενίτσε
Άννα Αντρουσιένκα
Άντον Χαμπάροβ
Πραχόρ Ντουμπράβιν
Ίγκαρ Γιουρτάεβ
Λουίζα Γκαμπριέλα Μπραβίνα
Γιούλια Αγκαφανόβα
ΧώραΡωσία
ΓλώσσαΡώσικα
Αριθμός επεισοδίων134
Παραγωγή
Διάρκεια48 λεπτά (από τα επεισόδια 1-20, η διάρκεια των επεισοδίων είναι 72 λεπτά)
Προβολή11 Σεπτεμβρίου 2011
14 Νοεμβρίου 2012
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttp://videomore.ru/zakritaya_shkola

Το Κλειστό Σχολείο (Закрытая школа) είναι μία Ρώσικη τηλεοπτική σειρά στο είδος Θρίλερ Μυστηρίου. Πρόκειται για μία προσαρμογή της ισπανικής τηλεοπτικής σειράς Black Lagoon, αλλά μερικοί συνδυασμοί είναι προτότυποι (από τους Ρώσους). Η σειρά είναι επιτυχημένη και εισπρακτικά και τηλεοπτικά, προβλήθηκε από το ρώσικο τηλεοπτικό κανάλι CTC. Το 2014 αναμένεται να βγει η ταινία μεγάλου μήκους με τον ίδιο τίτλο. Η Κάθριν Νεβολίνα, μία συγγραφέας έβγαλε βιβλία βασισμένα στην τηλεοπτική σειρά.

Σχετικά Με Τη Σειρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά μας μιλάει για ένα αριστοκρατικό αρχοντικό χτισμένο σχεδόν 200 χρόνια πριν από τον Κόμη Σερμπάτοβ. Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το αρχοντικό ερημώνει. Από το 1945-1953 χτίζεται ένα ορφανοτροφείο, αλλά κλείνει και το αρχοντικό ερημώνει για 20 χρόνια. Στα τέλη του 1999 το κτήριο αγοράζεται και λειτουργεί κανονικά. Η σειρά αφηγείται την ιστορία κάποιων φοιτητών και καθηγητών στο οικοτροφείο «Λόγος» που βρίσκεται στο παλιό αρχοντικό, σε ένα σκοτεινό, αλλά πανέμορφο δάσος. Το σχολείο μπορεί να είναι απομονωμένο, αλλά είναι πολύ έντονη η καθημερινή ζωή και κρύβονται πολλά μυστικά.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων το 1945, όταν τα σοβιετικά στρατεύματα εισήλθαν Βερολίνο, ήταν σε θέση να κινηθούν προς τη Σοβιετική Ένωση. Δημιούργησαν ένα μυστικό εργαστήριο για τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ανθρώπους. Ο σκοπός αυτών των πειραμάτων ήταν η δημιουργία του ιδανικού ανθρώπου. Το 2012 οι Ναζί κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ιό που μπορούσε να καταστρέψει τα πάντα και πέθαναν αρκετοί άνθρωποι. Υπήρξε όμως ένα εμβόλιο κατά του ιού. Το μυστικό βρίσκεται μέσα στο σχολείο και δε θ'αργήσει να κινήσει το ενδιαφέρον στους μαθητές.

Πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Άντον Χαμπάροφ - Βίκτωρ Νικαλάεβιτς Παλιάκαβ, Πραγματικό όνομα: Ισάεβ Ίγκαρ Αλεξέεβιτς, 42 ετών, καθηγητής ρώσικης φιλολογίας. Η καλύτερη φίλη, Ιρίνα Ισαέβα. Είχε μολυνθεί όταν ήταν μικρός, ένα αγόρι του δάγκωσε το χέρι. (Βασικός Ρόλος)
  • Πάβελ Πριλούτσνι - Μαξίμ Μαρόζαβ, Πραγματικό όνομα: Μαξίμ Ανατολιέβιτς Βερσίνιν, ετών 18, έχει μολυνθεί με ιό των ναζί, το κορίτσι του είναι η Ελιζαβέτα Βιναγκρατόβα (η πρώην: Ντάρια Σταρκόβα). (Βασικός Ρόλος)
  • Αλεξέι Κοριακόφ - Αντρέι Αλεξάντροβιτς Αντέβ, ετών 18, πρώην αγόρι της Ντάρια Σταρκόβα, δεν ήταν ποτέ άρρωστος. (Βασικός Ρόλος)
  • Τατιάνα Κασματσίοβα - Βικτώρια Κουζνετσόβα, ετών 18, καλύτερή της φίλη η Ντάρια Σταρκόβα, ήταν ερωτευμένη με τον Μαξίμ Μαρόζαβ, μολύνθηκε με ιό των ναζί. (Βασικός Ρόλος)
  • Αγκάτα Μουτσενίτσε - Ντάρια Σταρκόβα, ετών 18, κόρη διάσημου ηθοποιού, φίλη της η Βικτώρια Κουζνετσόβα, πρώην κοπέλα του Αντρέι Αντέβ και του Μαξίμ Μαρόζαβ, πέθανε από δηλητήριο που της προκάλεσε αναπνευστική παράλυση.
  • Άννα Αντρουσένκο - Ελιζαβέτα Βιναγκράτοβα, ετών 18, έκανε μεταμόσχευση καρδιάς, το κορίτσι του Μαξίμ Μαρόζαβ, μολύνθηκε από τον ιό των ναζί.
  • Ίγκορ Γιουρτάεφ - Ρόμαν Εβγκένιεβιτς Παβλένκα, ετών 18, μολύνθηκε με ιό των ναζί.
  • Πρόχορ Ντουμπράβιν - Βλαντίμιρ Σακόλοφ, Πραγματικό όνομα: Ιλία Ιβάνοβιτς Σέφτσοβ, ετών 35, σεφ, μολυσμένος από το ναζιστικό ιό. (Βασικός Ρόλος)
  • Τατιάνα Βασιλιέβα - Γκαλίνα Σμιρνόβα, ετών 66, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος οικονομικών. (Βασικός Ρόλος)