Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό (2005)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Αυτός είναι ένας εναρμονισμένος κατάλογος κρατών ανά πληθυσμό, με βάση στοιχεία του έτους 2005.
Χάρτης της κατανομής πληθυσμού στον κόσμο το 2005 (πηγή ΟΗΕ)

Ακολουθεί ο Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό με βάση στοιχεία του 2005. Αναφέρονται ανεξάρτητες χώρες, αλλά και μη ανεξάρτητες περιοχές.

Τα στοιχεία για τον πληθυσμό αφορούν την 1η Ιουλίου του 2005 (στρογγυλοποιημένα στην πλησιέστερη χιλιάδα). Προέρχονται από την αναθεωρημένη (2004) έκθεση του ΟΗΕ για το 2005 U.N. World Population Prospects με τη χρήση του μεσαίου δείκτη γεννητικότητας.[1]

Κατάταξη των χωρών ανά πληθυσμό (2005)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Χώρα / Έδαφος Πληθυσμός
Ιούλιος 2005
Υπολογισμοί ΟΗΕ
Κόσμος 6.464.750.000
1 Flag of the People's Republic of China.svg Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (επικράτεια) 1.315.844.000
2 Flag of India.svg Ινδία 1.103.371.000[2]
3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 298.213.000
4 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 222.781.000
5 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 186.405.000
6 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 157.935.000
7 Flag of Russia.svg Ρωσία 143.202.000
8 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 141.822.000
9 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 131.530.000
10 Flag of Japan.svg Ιαπωνία 128.085.000
11 Flag of Mexico.svg Μεξικό 107.029.000
12 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 84.238.000
13 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 83.054.000
14 Flag of Germany.svg Γερμανία 82.689.000
15 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 77.431.000
16 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 74.033.000
17 Flag of Turkey.svg Τουρκία 73.193.000
18 Flag of Iran.svg Ιράν 69.515.000
19 Flag of France.svg Γαλλία 64.473.140
20 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 64.233.000
21 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 62.660.551
22 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 59.668.000
23 Flag of Italy.svg Ιταλία 58.093.000
24 Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ 50.519.000
25 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 47.817.000
26 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 47.432.000
27 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 46.481.000
28 Flag of Colombia.svg Κολομβία 45.600.000
29 Flag of Spain.svg Ισπανία 43.064.000
30 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 38.747.000
31 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.530.000
32 Flag of Tanzania.svg Τανζανία 38.329.000
33 Flag of Sudan.svg Σουδάν 36.233.000
34 Flag of Kenya.svg Κένυα 34.256.000
35 Flag of Algeria.svg Αλγερία 32.854.000
36 Flag of Canada.svg Καναδάς 32.268.000
37 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 31.478.000
38 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 29.863.000
39 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα 28.816.000
40 Flag of Iraq.svg Ιράκ 28.807.000
41 Flag of Peru (state).svg Περού 27.968.000
42 Flag of Nepal.svg Νεπάλ 27.133.000
43 Flag of Venezuela (state).svg Βενεζουέλα 26.749.000
44 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 26.593.000
45 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 25.347.000
46 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 24.573.000
47 Ταϊβάν Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας) 22.894.384[3]
48 Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα 22.488.000
49 Flag of Ghana.svg Γκάνα 22.113.000
50 Flag of Romania.svg Ρουμανία 21.711.000
51 Flag of Yemen.svg Υεμένη 20.975.000
52 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 20.743.000
53 Flag of Australia.svg Αυστραλία 20.155.000[4]
54 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 19.792.000
55 Flag of Syria.svg Συρία 19.043.000
56 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη 18.606.000[5]
57 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 18.154.000
58 Flag of Cameroon.svg Καμερούν 16.322.000
59 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 16.299.000
60 Flag of Chile.svg Χιλή 16.295.000
61 Flag of Angola.svg Αγκόλα 15.941.000
62 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 14.825.000
63 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 14.071.000
64 Flag of Niger.svg Νίγηρας 13.957.000
65 Flag of Mali.svg Μάλι 13.518.000
66 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο 13.228.000
67 Flag of Ecuador.svg Ισημερινός 13.228.000
68 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 13.010.000
69 Flag of Malawi.svg Μαλάουι 12.884.000
70 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 12.599.000
71 Flag of Zambia.svg Ζάμπια 11.668.000
72 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 11.658.000
73 Flag of Cuba.svg Κούβα 11.269.000
74 Flag of Greece.svg Ελλάδα 11.120.000
75 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.495.000
76 Flag of Belgium.svg Βέλγιο 10.419.000
77 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 10.220.000
78 Flag of Tunisia.svg Τυνησία 10.102.000
79 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 10.098.000
80 Flag of Serbia.svg Σερβία 9.778.991[6]
81 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 9.755.000
82 Flag of Chad.svg Τσαντ 9.749.000
83 Flag of Guinea.svg Γουινέα 9.402.000
84 Flag of Bolivia.svg Βολιβία 9.182.000
85 Flag of Sweden.svg Σουηδία 9.041.000
86 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα 9.038.000
87 Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 8.895.000
88 Flag of Haiti.svg Αϊτή 8.528.000
89 Flag of Benin.svg Μπενίν 8.439.000
90 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 8.411.000
91 Flag of Somalia.svg Σομαλία 8.228.000
92 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.189.000
93 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.726.000
94 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι 7.548.000
95 Flag of Switzerland.svg Ελβετία 7.252.000
96 Flag of Honduras.svg Ονδούρα 7.205.000
97 Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας) 7.041.000
98 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 6.881.000
99 Flag of Israel.svg Ισραήλ 6.725.000
100 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 6.507.000
101 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 6.158.000
102 Flag of Togo.svg Τόγκο 6.145.000
103 Flag of Laos.svg Λάος 5.924.000
104 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 5.887.000
105 Flag of Libya.svg Λιβύη 5.853.000
106 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 5.703.000
107 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρρα Λεόνε 5.525.000
108 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 5.487.000
109 Flag of Denmark.svg Δανία 5.431.000
110 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 5.401.000
111 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιζία 5.264.000
112 Flag of Finland.svg Φινλανδία 5.249.000[7]
113 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 4.833.000
114 Flag of Norway.svg Νορβηγία 4.620.000[8]
115 Flag of Croatia.svg Κροατία 4.551.000
116 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 4.496.000
117 Flag of Georgia.svg Γεωργία 4.474.000
118 Flag of Eritrea.svg Ερυθραία 4.401.000
119 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 4.327.000
120 Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη 4.326.000
121 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 4.206.000
122 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4.148.000
123 Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.038.000
124 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 4.028.000
125 Flag of the Republic of the Congo.svg Δημοκρατία του Κονγκό 3.999.000
126 Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο (μη ενσωματωμένο έδαφος των ΗΠΑ) 3.955.000
127 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.907.000
128 Παλαιστίνη Παλαιστίνη 3.702.000
129 Flag of Lebanon.svg Λίβανος 3.577.000
130 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 3.463.000
131 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 3.431.000
132 Flag of Liberia.svg Λιβερία 3.283.000
133 Flag of Panama.svg Παναμάς 3.232.000
134 Flag of Albania.svg Αλβανία 3.130.000
135 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 3.069.000
136 Flag of Armenia.svg Αρμενία 3.016.000
137 Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 2.687.000
138 Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 2.651.000
139 Flag of Mongolia.svg Μογγολία 2.646.000
140 Flag of Oman.svg Ομάν 2.567.000
141 Flag of Latvia.svg Λετονία 2.307.000
142 Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 2.163.000[9]
143 Flag of Macedonia.svg πΓΔΜ 2.034.000
144 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 2.031.000
145 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 1.967.000
146 Flag of Lesotho.svg Λεσότο 1.795.000
147 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 1.765.000
148 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισσάου 1.586.000
149 Flag of The Gambia.svg Γκάμπια 1.517.000
150 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 1.384.000
151 Flag of Estonia.svg Εσθονία 1.330.000
152 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.305.000
153 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 1.245.000[10]
154 Flag of Swaziland.svg Σουαζιλάνδη 1.032.000
155 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 947.000
156 Flag of Fiji.svg Φίτζι 848.000
157 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 835.000[11]
158 Flag of Qatar.svg Κατάρ 813.000
159 Flag of the Comoros.svg Κομόρες 798.000[12]
160 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί 793.000
161 Ρεϊνιόν Ρεϊνιόν (Γαλλικό υπερπόντιο έδαφος) 785.000
162 Flag of Guyana.svg Γουιάνα 751.000
163 Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 727.000
164 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 620.145[13]
165 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 507.000
166 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 504.000
167 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 478.000
168 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 465.000
169 Flag of Macau.svg Μακάου (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας) 460.000
170 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 449.000
171 Flag of France.svg Flag of Guadeloupe (local).svg Γουαδελούπη (γαλλικό υπερπόντιο έδαφος ) 448.000
172 Flag of Malta.svg Μάλτα 402.000
173 Flag of France.svg Flag of Martinique.svg Μαρτινίκα (γαλλικό υπερπόντιο έδαφος) 396.000
174 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 374.000
175 Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Δυτική Σαχάρα 341.000
176 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες 329.000
177 Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες 323.000
178 Flag of Iceland.svg Ισλανδία 295.000
179 Flag of Belize.svg Μπελίσε 270.000
180 Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 270.000
181 Flag of France.svg Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία (γαλλικό υπερπόντιο έδαφος) 257.000
182 Flag of France.svg Νέα Καληδονία (γαλλικό υπερπόντιο έδαφος) 237.000
183 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 211.000
184 Flag of France.svg Γαλλική Γουιάνα (γαλλικό υπερπόντιο έδαφος) 187.000
185 Flag of Samoa.svg Σαμόα 185.000
186 Ολλανδικές Αντίλλες Ολλανδικές Αντίλλες (Ολλανδία) 183.000
187 Flag of Guam.svg Γκουάμ (Μη ενσωματωμένο έδαφος των ΗΠΑ) 170.000
188 Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία 161.000
189 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 157.000
190 Νησιά της Μάγχης (εξηρτημένο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου) 149.000[14]
191 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 119.000
192 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (Μη ενσωματωμένο έδαφος των ΗΠΑ) 112.000
193 Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας Μικρονησία 110.000
194 Flag of Grenada.svg Γρενάδα 103.000
195 Flag of Tonga.svg Τόνγκα 102.000
196 Flag of Aruba.svg Αρούμπα (Ολλανδία) 99.000
197 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 99.000
198 Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 81.000
199 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι (Μη ενσωματωμένο έδαφος των ΗΠΑ) 81.000
200 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες 81.000
201 Flag of Dominica.svg Δομινίκα 79.000
202 Flag of the Isle of Mann.svg Νήσος του Μαν(αποικία του Βρετανικού Στέμματος (Ηνωμένο Βασίλειο) 77.000
203 Flag of Andorra.svg Ανδόρρα 67.000
204 Flag of American Samoa.svg Αμερικανικές Σαμόα (Μη ενσωματωμένο έδαφος των ΗΠΑ) 65.000
205 Flag of Bermuda.svg Βερμούδες (υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 64.000
206 Flag of the Marshall Islands.svg Μάρσαλ Νήσοι 62.000
207 Flag of Greenland.svg Γροιλανδία (Δανία) 57.000
208 Νήσοι Φερόες Νήσοι Φερόες (Δανία) 47.000
209 Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι (υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 45.000
210 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 43.000
211 Flag of Monaco.svg Μονακό 35.000
212 Flag of Liechtenstein.svg Λιχτενστάιν 35.000
213 Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος 28.000
214 Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ (υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 28.000
215 Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Τερκς και Κέικος (υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 26.000
216 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 22.000
217 Flag of Palau.svg Παλάου 20.000
218 Νήσοι Κουκ Νήσοι Κουκ (Επικράτεια της Νέας Ζηλανδίας) 18.000
219 Flag of France.svg Flag of Wallis and Futuna.svg Γουάλις και Φουτούνα (γαλλικό υπερπόντιο έδαφος) 15.000
220 Flag of Nauru.svg Ναουρού 14.000
221 Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλλα (υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 12.000
222 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού 10.000
223 Flag of France.svg Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Άγιος Πέτρος και Μικελόν (υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας) 6.000
224 Flag of Saint Helena.svg Αγία Ελένη -υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 5.000[15]
225 Flag of Montserrat.svg Μοντσεράτ (υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 4.000
226 Νήσοι Φώκλαντ Νήσοι Φώκλαντ (υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 3.000
227 Flag of Niue.svg Νιούε (Επικράτεια της Νέας Ζηλανδίας) 1.000
228 Τοκελάου Τοκελάου (Επικράτεια της Νέας Ζηλανδίας) 1.000
229 Βατικανό Βατικανό 783
230 Flag of the Pitcairn Islands.svg Πίτκαιρν Νήσοι (υπερπόντιο έδαφος (Ηνωμένο Βασίλειο) 67

Σημειώσεις και παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. U.N. World Population Prospects (2004 revision)
  2. Περιλαμβάνει πληροφορίες από το Τζαμού και Κασμίρ (υπό ινδική διοίκηση). Αζάντ Κασμίρ (υπό πακιστανική διοίκηση) και Ακσάι Τσιν (υπό τη διοίκηση της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας ).
  3. Αποτελείται από τα νησιωτικά συμπλέγματα της Ταϊβάν, τα νησιά Πεσκαντόρες. Κίνμεν, Ματσού κλπ, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας της Κίνας και τα διεκδικεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό προέρχονται από το World Factbook της CIA (στοιχεία την 1η Ιουλίου του 2005).
  4. Συμπεριλανβάνει τη Νήσο των Χριστουγέννων (1.508). Νησιά Κόκος (628) και Νησί Νόρφολκ (1.828).
  5. Τα στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Μαδαγασκάρης δε συμφωνούν με εκείνα του ΟΗΕ. Ο πιο πρόσφατος υπολογισμός είναι του 2004. Το 2005 ήταν περίπου 17.400.000 κατοίκους. [1].
  6. Geohive.com: Η απογραφή του 1991 συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο (με 1,96 εκατομ.).
  7. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Άαλαντ
  8. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σφάλμπαρντ (2.701) και Γιαν Μαγιέν
  9. Τα στοιχεία από την κυβέρνηση του Μπουτάν δε συμφωνούν με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Τα στοιχεία από την 2005 απογραφή του 2005 κάνουν λόγο για 672.425.
  10. Συμπεριλαμβάνει την Αγκαλέγκα, το νησί Ροντρίγκες και το Σεντ Μπράντον.
  11. Συνολικός (υπολογιζόμενος) πληθυσμός στις περιοχές των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Το Statistical Institute of the Republic of Cyprus (Ινστιτούτο Στατιστικής της Κυπριακής Δημοκρατίας) δίνει πληθυσμό 749.200 (με βάση την απογραφή του 2004). Η απογραφή του 2006 [2] στην κατεχόμενη από τους Τούρκους περιοχή (ΤΔΒΚ) δείχνει πληθυσμό 264.172.
  12. Συμπεριλαμβάνει το νησί Μαγιότ (με πληθυσμό το 2002 160.265).
  13. Στοιχεία από την απογραφή του 2003.
  14. Αποτελείται από τα κτήματα (bailiwicks) Γκέρνσεϊ (με πληθυσμό με βάση την απογραφή του 2001 62.101) και Τζέρσεϊ (με πληθυσμό το 2001 [3] 87.186).
  15. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]