Κατάλογος τηλεοπτικών σταθμών της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν κατά κύριο λόγο με αναλογική επίγεια εκπομπή, τοποθετώντας αναμεταδότες με δυνατότητα μεγάλης γεωγραφικής κάλυψης, σε σημεία με υψηλό υψόμετρο (Κέντρα ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών στην Ελλάδα). Οι σταθμοί πανελλαδικής λήψεως χρησιμοποιούν δίκτυα αναμεταδοτών, προκειμένου να επεκτείνουν την εμβέλειά τους σε ολόκληρη την επικράτεια. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει ωστόσο τη μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε μεγάλες αποστάσεις. Η δορυφορική τηλεόραση έχει δώσει τη δυνατότητα στα ελληνικά κανάλια να εκπέμπουν στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, με ψηφιακή ποιότητα σήματος και στοχεύοντας στο ελληνόφωνο κοινό του εξωτερικού. Επίσης πολλοί από τους παραπάνω σταθμούς εκπέμπουν ελεύθερα και μέσω TV streaming (συνεχής τηλεοπτική μετάδοση).

Πίνακας περιεχομένων

Επίγεια Ψηφιακά Κανάλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μετάδοση επίγειου ψηφιακού σήματος επεκτείνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα. Δείτε εδώ ποιες περιοχές καλύπτει.

Δημόσιοι και Κρατικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής και Πανελλαδικής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δορυφορικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί που μεταδίδονται από την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα της ΝΕΡΙΤ σε MPEG-4[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ1: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Π.Ε. Σερρών (Ψηφιακή Μετάβαση 5/9/2014)[13][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ2 & ΠΖ3: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Π.Ε. Χαλκιδικής (Ψηφιακή Μετάβαση 21/11/2014) Ημιτελής[14][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ4: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Ψηφιακή Μετάβαση 19/12/2014 και 27/12/2014)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ5: Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων (Ψηφιακή Μετάβαση 19/12/2014, 27/12/2014, 08/01/2015 και 16/01/2015)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ6: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιοχές Αιτωλοακαρνανίας/Ζακύνθου, Π.Ε. Φωκίδας, Κορινθιακός Κόλπος και Κύθηρα (Ψηφιακή Μετάβαση 27/6/2014)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ7: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Νήσοι Σποράδες και Βορειοανατολική Εύβοια (Ψηφιακή Μετάβαση 21/11/2014)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ8: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Βορειοανατολική Φωκίδα και Βορειοδυτική Εύβοια (Ψηφιακή Μετάβαση 21/11/2014)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ9: Περιφέρεια Αττικής, Νησιά Αργοσαρωνικού, Κεντρική/Νότια Εύβοια και Βορειοδυτικές Κυκλάδες (Ψηφιακή Μετάβαση 1/8/2014)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ10: Περιφέρεια Κρήτης (Ψηφιακή Μετάβαση 6/2/2015)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ11: Δωδεκάνησα, Σάμος και Ικαρία (Ψηφιακή Μετάβαση 6/2/2015)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ12: Κυκλάδες (Ψηφιακή Μετάβαση 6/2/2015)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΠΖ13: Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου (Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος και Ψαρά) (Ψηφιακή Μετάβαση 5/9/2014)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κανάλια που έχουν κλείσει ή/και μετονομαστεί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημόσιοι και Κρατικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής και Πανελλαδικής Εμβέλειας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας που έχουν μετονομαστεί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας που έχουν κλείσει οριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνδρομητικές Πλατφόρμες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Σημείωση: Τα τηλεοπτικά κανάλια του Νομού Σερρών καταγγέλλουν ότι θέλουν να φύγουν από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και να υπαχθούν στην Κεντρική Μακεδονία, όπου και διοικητικά ανήκουν!!!
  2. Τα μισά περιφερειακά κανάλια κέρδισαν στο δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Digea, και συνεχίζουν ακόμη να εκπέμπουν μεταβατικά βάσει του νόμου!
  3. Δελτίο Ειδήσεων ΕΡΤ-ΕΡΤ3
  4. «Σχέδιο για ψηφιακή ΕΡΤ3». typologies.gr. 29 Ιουλίου 2014. http://www.typologies.gr/2014/07/29/%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%81%CF%843/. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2014. 
  5. «Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής η ΕΡΤ3!». typologies.gr. 15 Ιανουαρίου 2015. http://www.typologies.gr/2015/01/15/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CF%843/. Ανακτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2015. 
  6. «Η ΕΤ3 εκπέμπει και πάλι ψηφιακά στην Κεντρική Μακεδονία». thestival.gr. 28 Φεβρουαρίου 2015. http://www.thestival.gr/media-news/item/154593. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2015. 
  7. Η ΕΤ-3 ψηφιακά στα Χανιά
  8. Η ΕΤ3 εκπέμπει ψηφιακά στην Πάτρα
  9. Από σήμερα η ΕΤ3, εκπέμπει ψηφιακά από το κανάλι 58, σε Ζάκυνθο-Δυτική Ελλάδα!
  10. Και στη Θεσσαλία η Ελεύθερη ΕΡΤ3
  11. «Η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακά και στα Ιωάννινα». ertopen.com. 22 Ιανουαρίου 2015. http://www.ertopen.com/news/ellada/item/29809. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2015. 
  12. Εξέπεμπε επίγεια ψηφιακά επί εποχής ΕΡΤ, αλλά μόνο στο μπουκέτο της NOVA με MPEG-4, θα εξέπεμπε όμως και στα Ελληνικά, αλλά δεν εξέπεμψε ποτέ, λόγω οικονομικών, και στην συνέχεια αντικαταστάθηκε από το κανάλι της ΝΕΡΙΤ. Πλέον εκπέμπει στα Ελληνικά μέσω του OTE TV και της NOVA.
  13. Σημείωση: Τα τηλεοπτικά κανάλια του Νομού Σερρών καταγγέλλουν ότι θέλουν να φύγουν από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και να υπαχθούν στην Κεντρική Μακεδονία, όπου και διοικητικά ανήκουν!!!
  14. Τα μισά περιφερειακά κανάλια κέρδισαν στο δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Digea, και συνεχίζουν ακόμη να εκπέμπουν μεταβατικά βάσει του νόμου!
  15. Σύμφωνα, με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, ο σταθμός της ΔΕΗ λειτούργησε μόνο για 22 ημέρες από την ΔΕΘ, και επίσης η εκπομπή του εξέπεμπε ασπρόμαυρα απο τον Χορτιάτη.
  16. Έχει αναστείλει τη λειτουργία του, τη διετία 2011-2012, στις 15/12/2011 σταμάτησε να εκπέμπει αναλογικά από αρκετά Κ/Ε
  17. Έχει αναστείλει τη λειτουργία του, το 2003
  18. Έκλεισε σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 5 και 16 Νοεμβρίου 1999
  19. Έκλεισε σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Μεταφορών & Επικοινωνιών στις 15 Ιανουαρίου 2002
  20. Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2010 (είχε αναλογική εκπομπή, από Υμηττό στο 56 UHF)
  21. Σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 9 Μαΐου 2006 και στις 29 Ιουλίου 2008
  22. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 31 Ιουλίου 2007
  23. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τύπου & ΜΜΕ στις 24 Ιανουαρίου 2001
  24. Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 15 Νοεμβρίoυ 1999 και του ΕΣΡ στις 22 Ιουνίου 2004
  25. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 23 Ιουλίου 2012 και του ΣτΕ το 2013
  26. Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 6 Αυγούστου 1999 και του ΕΣΡ στις 4 Οκτωβρίου και 22 Δεκεμβρίου 2005
  27. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 6 Μαρτίου 2007
  28. Σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 28 Δεκεμβρίου 2006 και στις 13 Φεβρουαρίου 2007
  29. Σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 4 Ιουλίου 2011, στις 13 Φεβρουαρίου 2012 και στις 23 Απριλίου 2012
  30. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 15 Οκτωβρίου 2012
  31. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 5 Νοεμβρίου 2012
  32. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 6 Σεπτεμβρίου 2011
  33. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τύπου/ΜΜΕ στις 15 Απριλίου 1999 (είχε αναλογική εκπομπή από το Δίαυλο 26 από το Κ/Ε Χορτιάτης)
  34. Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ στις 19 Ιουνίου 1999 και του ΕΣΡ στις 26 Ιουλίου 2005
  35. Σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 31 Αυγούστου 2010 και στις 9 Ιουλίου 2012
  36. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 20 Νοεμβρίου 2007
  37. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 27 Ιουνίου 2014
  38. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 23 Απριλίου 2012
  39. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 3 Ιουλίου 2007
  40. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 1 Μαρτίου 2005
  41. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 21 Μαρτίου 2006
  42. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 29 Ιανουαρίου 2008
  43. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 21 Οκτωβρίου 2013
  44. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 9 Ιουλίου 2012
  45. Σύμφωνα με δήλωση της Ραδιοτηλεοπτικής Σάμου Ε.Π.Ε. (Antenna 102 Σάμου και Άνεμος 95.6 Ρυθμός) στις 29 Νοεμβρίου 2007
  46. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 24 Φεβρουαρίου 2014
  47. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 8 Ιανουαρίου 2014
  48. 1990-2014 σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΣΡ στις 27 Ιουνίου 2011 και στις 23 Ιουνίου 2014 (επίσης εξέπεμπε και ψηφιακά στο Δίαυλο 59)
  49. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 23 Οκτωβρίου 2007
  50. Σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 30 Μαΐου 2006
  51. 1996-2012 και σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ στις 17 Μαρτίου του 2014 (δεν εξέπεμψε ποτέ ψηφιακά, την διεκδίκησε όμως το 2010, αλλά το ΕΣΡ του την απέρριψε και το κανάλι άρχισε από τότε να υπολειτουργεί)