Κατάλογος νικητών της Φόρμουλα 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Στον παρακάτω κατάλογο εμφανίζονται όλοι οι νικητές αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 από το 1950 έως σήμερα.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ κατέχει το ρεκόρ νικών στη Φόρμουλα 1 με 91 νίκες.
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε το 2008 ο νεότερος οδηγός που νίκησε σε αγώνα της Φόρμουλα 1.
Θέση Οδηγός Νίκες Χρονιές Πρώτη νίκη Τελευταία νίκη
1 Flag of Germany.svg Μίχαελ Σουμάχερ 91 1991-2006
2010-2012
1992, Βέλγιο 2006, Κίνα
2 Flag of France.svg Αλαίν Προστ 51 1980-1991
1993
1981, Γαλλία 1993, Γερμανία
3 Flag of Brazil.svg Άιρτον Σένα 41 1984-1994 1985, Πορτογαλία 1993, Αυστραλία
4 Flag of the United Kingdom.svg Νάιτζελ Μάνσελ 31 1980-1992
1994-1995
1985, Ευρώπη 1994, Αυστραλία
5 Flag of Spain.svg Φερνάντο Αλόνσο 30 2001
2003-
2003, Ουγγαρία 2012, Γερμανία
6 Flag of the United Kingdom.svg Τζάκι Στιούαρτ 27 1965-1973 1965, Ιταλία 1973, Γερμανία
7 Flag of Germany.svg Σεμπάστιαν Φέτελ 26 2007- 2008, Ιταλία 2012, Ινδία
8 Flag of the United Kingdom.svg Τζιμ Κλαρκ 25 1960-1968 1962, Βέλγιο 1968, Νότια Αφρική
9 Flag of Austria.svg Νίκι Λάουντα 25 1971-1973
1982-1985
1974, Ισπανία 1985, Ολλανδία
10 Flag of Argentina.svg Χουάν Μανουέλ Φάντζιο 24 1950-1951
1953-1958
1950, Μονακό 1957, Γερμανία
11 Flag of Brazil.svg Νέλσον Πικέ 23 1978-1991 1980, ΗΠΑ Δύση 1991, Καναδάς
12 Flag of the United Kingdom.svg Ντέιμον Χιλ 22 1992-1999 1993, Ουγγαρία 1998, Βέλγιο
13 Flag of the United Kingdom.svg Λιούις Χάμιλτον 21 2007- 2007, Καναδάς 2012, ΗΠΑ
14 Flag of Finland.svg Μίκα Χάκινεν 20 1991-2001 1997, Ευρώπη 2001, ΗΠΑ
15 Flag of Finland.svg Κίμι Ράικονεν 19 2001-2009
2012-
2003, Μαλαισία 2012, Άμπου Ντάμπι
16 Flag of the United Kingdom.svg Στέρλινγκ Μος 16 1950-1962 1955, Μεγάλη Βρετανία 1961, Γερμανία
17 Flag of the United Kingdom.svg Τζένσον Μπάτον 15 2000- 2006, Ουγγαρία 2012, Βραζιλία
18 Flag of Australia.svg Τζακ Μπράμπαμ 14 1955-1970 1959, Μονακό 1970, Νότια Αφρική
19 Flag of the United Kingdom.svg Γκρέιαμ Χιλ 14 1958-1975 1962, Ολλανδία 1969, Μονακό
20 Flag of Brazil.svg Έμερσον Φιτιπάλντι 14 1970-1980 1970, ΗΠΑ 1975, Μεγάλη Βρετανία
21 Flag of Italy.svg Αλμπέρτο Ασκάρι 13 1950-1955 1951, Γερμανία 1953, Ελβετία
22 Flag of the United Kingdom.svg Ντέιβιντ Κούλθαρντ 13 1994-2008 1995, Πορτογαλία 2003, Αυστραλία
23 Flag of the United States (Pantone).svg Μάριο Αντρέτι 12 1968-1972
1974-1982
1971, Νότια Αφρική 1978, Ολλανδία
24 Flag of Argentina.svg Κάρλος Ρόιτεμαν 12 1972-1982 1974, Νότια Αφρική 1981, Βέλγιο
25 Flag of Australia.svg Άλαν Τζόουνς 14 1975-1981
1983
1985-1986
1977, Αυστρία 1981, Λας Βέγκας
26 Flag of Canada.svg Ζακ Βιλνέβ 11 1996-2006 1996, Ευρώπη 1997, Λουξεμβούργο
27 Flag of Brazil.svg Ρούμπενς Μπαρικέλο 11 1993-2011 2000, Γερμανία 2009, Ιταλία
28 Flag of Brazil.svg Φελίπε Μάσα 11 2002
2004-
2006, Τουρκία 2008, Βραζιλία
29 Flag of Sweden.svg Ρόνι Πέτερσον 10 1970-1978 1973, Γαλλία 1978, Αυστρία
30 Flag of South Africa 1928-1994.svg Τζόντι Σέκτερ 10 1972-1980 1974, Σουηδία 1979, Ιταλία
31 Flag of the United Kingdom.svg Τζέιμς Χαντ 10 1973-1979 1975, Ολλανδία 1977, Ιαπωνία
32 Flag of Austria.svg Γκέρχαρντ Μπέργκερ 10 1984-1991 1986, Μεξικό 1997, Γερμανία
33 Flag of Australia.svg Μαρκ Γουέμπερ 9 2002- 2009, Γερμανία 2012, Μεγάλη Βρετανία
34 Flag of New Zealand.svg Ντένι Χιούλμ 8 1965-1974 1967, Μονακό 1974, Αργεντινή
35 Flag of Belgium.svg Ζακί Ιξ 8 1967-1979 1968, Γαλλία 1972, Γερμανία
36 Flag of France.svg Ρενέ Αρνού 7 1978-1989 1980, Βραζιλία 1983, Ολλανδία
37 Flag of Colombia.svg Χουάν Πάμπλο Μοντόγια 7 2001-2006 2001, Ιταλία 2005, Βραζιλία
38 Flag of the United Kingdom.svg Τόνι Μπρούκς 6 1956-1961 1957, Μεγάλη Βρετανία 1959, Γερμανία
39 Flag of the United Kingdom.svg Τζον Σέρτις 6 1960-1972 1963, Γερμανία 1967, Ιταλία
40 Flag of Austria.svg Γιόχεν Ριντ 6 1964-1970 1969, ΗΠΑ 1970, Γερμανία
41 Flag of France.svg Ζακ Λαφίτ 6 1974-1986 1977, Σουηδία 1981, Καναδάς
42 Flag of Canada.svg Ζιλ Βιλνέβ 6 1977-1982 1978, Καναδάς 1981, Ισπανία
43 Flag of Italy.svg Ρικάρντο Πατρέζε 6 1977-1993 1982, Μονακό 1992, Ιαπωνία
44 Flag of Germany.svg Ραλφ Σουμάχερ 6 1997-2007 2001, Άγιος Μαρίνος 2003, Γαλλία
45 Flag of Italy.svg Νίνο Φαρίνα 5 1950-1955 1950, Μεγάλη Βρετανία 1953, Γερμανία
46 Flag of Switzerland.svg Κλέι Ρεγκατσόνι 5 1970-1980 1970, Ιταλία 1979, Μεγάλη Βρετανία
47 Flag of the United Kingdom.svg Τζον Ουάτσον 5 1973-1983
195
1976, Αυστρία 1983, ΗΠΑ Δύση
48 Flag of Finland.svg Κέκε Ρόσμπεργκ 5 1978-1986 1982, Ελβετία 1985, Αυστραλία
49 Flag of Italy.svg Μικέλε Αλμπορέτο 5 1981-1994 1982, Λας Βέγκας 1985, Γερμανία
50 Flag of New Zealand.svg Μπρούς ΜακΛάρεν 4 1959-1970 1959, ΗΠΑ 1968, Βέλγιο
51 Flag of the United States (Pantone).svg Νταν Γκέρνεϊ 4 1959-1968
1970
1962, Γαλλία 1967, Βέλγιο
52 Flag of the United Kingdom.svg Έντι Ίρβαϊν 4 1993-2002 1999, Αυστραλία 1999, Μαλαισία
53 Flag of Belgium.svg Τιερί Μπουτσέν 3 1983-1993 1989, Καναδάς 1990, Ουγγαρία
54 Flag of Belgium.svg Ντιντιέ Πιρονί 3 1978-1982 1980, Βέλγιο 1982, Ολλανδία
55 Flag of Germany.svg Χάιντς-Χάραλντ Φρέντσεν 3 1994-2003 1997, Άγιος Μαρίνος 1999, Ιταλία
56 Flag of Italy.svg Τζιανκάρλο Φιζικέλα 3 1996-2009 2003, Βραζιλία 2006, Μαλαισία
57 Flag of the United Kingdom.svg Τζόνι Χέρμπερτ 3 1989-2000 1995, Μεγάλη Βρετανία 1999, Ευρώπη
58 Flag of the United Kingdom.svg Μάικ Χόθορν 3 1952-1958 1953, Γαλλία 1958, Γαλλία
59 Flag of the United Kingdom.svg Πίτερ Κόλινς 3 1952-1958 1956, Βέλγιο 1958, Μεγάλη Βρετανία
60 Flag of the United States (Pantone).svg Φιλ Χιλ 3 1958-1964
1966
1960, Ιταλία 1961, Ιταλία
61 Flag of Argentina.svg Χοσέ Φροϊλάν Γκονσάλες 2 1950-1957
1960
1951, Μεγάλη Βρετανία 1954, Μεγάλη Βρετανία
62 Flag of the United States (Pantone).svg Μπιλ Βούκοβιτς 2 1951-1955 1953, Ιντιανάπολη 1954, Ιντιανάπολη
63 Flag of France.svg Μορίς Τριντινιάν 2 1950-1964 1955, Μονακό 1958, Μονακό
64 Flag of Germany.svg Βόλγγκανγκ φον Τριπς 2 1956-1961 1961, Ολλανδία 1961, Μεγάλη Βρετανία
65 Flag of Mexico.svg Πέδρο Ροδρίγκες 2 1963-1971 1967, Νότια Αφρική 1970, Βέλγιο
66 Flag of Switzerland.svg Τζο Σίφερτ 2 1962-1971 1968, Μεγάλη Βρετανία 1971, Αυστρία
67 Flag of the United States (Pantone).svg Πίτερ Ρέβσον 2 1964
1971-1974
1973, Μεγάλη Βρετανία 1973, Καναδάς
68 Flag of Italy.svg Έλιο ντε Άντζελις 2 1979-1986 1982, Αυστρία 1985, Άγιος Μαρίνος
69 Flag of France.svg Πατρίκ Ντεπαγιέ 2 1972
1974-1980
1978, Μονακό 1979, Ισπανία
70 Flag of France.svg Ζαν-Πιερ Ζαμπουΐγ 2 1974-1975
1977-1981
1979, Γαλλία 1980, Αυστρία
71 Flag of France.svg Πατρίκ Ταμπέ 2 1977-1986 1982, Γερμανία 1983, Άγιος Μαρίνος
72 Flag of the United States (Pantone).svg Τζόνι Πάρσονς 1 1950-1958 1950, Ιντιανάπολη 1950, Ιντιανάπολη
73 Flag of the United States (Pantone).svg Λι Ουόλαρντ 1 1950-1951 1951, Ιντιανάπολη 1951, Ιντιανάπολη
74 Flag of Italy.svg Λουίτζι Φατζιόλι 1 1950-1951 1951, Γαλλία 1951, Γαλλία
75 Flag of Italy.svg Πιέρο Ταρούφι 1 1950-1956 1952, Ελβετία 1952, Ελβετία
76 Flag of the United States (Pantone).svg Τρόι Ράτμαν 1 1950-1952, 1954
1956-1958, 1960
1952, Ιντιανάπολη 1952, Ιντιανάπολη
77 Flag of the United States (Pantone).svg Μπομπ Σουάικερτ 1 1952-1956 1955, Ιντιανάπολη 1955, Ιντιανάπολη
78 Flag of Italy.svg Λουίτζι Μούσο 1 1954-1958 1956, Αργεντινή 1956, Αργεντινή
79 Flag of the United States (Pantone).svg Πατ Φλάχερτι 1 1950-1959 1956, Ιντιανάπολη 1956, Ιντιανάπολη
80 Flag of the United States (Pantone).svg Σαμ Χανκς 1 1950-1957 1957, Ιντιανάπολη 1957, Ιντιανάπολη
81 Flag of the United States (Pantone).svg Τζίμι Μπράιαν 1 1952-1960 1958, Ιντιανάπολη 1958, Ιντιανάπολη
82 Flag of the United States (Pantone).svg Ρότζερ Ουόρντ 1 1951-1960
1963
1959, Ιντιανάπολη 1959, Ιντιανάπολη
83 Flag of the United States (Pantone).svg Τζιμ Ράτμαν 1 1950
1952-1960
1960, Ιντιανάπολη 1960, Ιντιανάπολη
84 Flag of Sweden.svg Γιοάκιμ Μπόνιερ 1 1956-1971 1959, Ολλανδία 1959, Ολλανδία
85 Flag of Italy.svg Τζιανκάρλο Μπαγκέτι 1 1961-1967 1961, Γαλλία 1961, Γαλλία
86 Flag of the United Kingdom.svg Ίνες Άιρλαντ 1 1959-1966 1961, ΗΠΑ 1961, ΗΠΑ
87 Flag of Italy.svg Λορέντσο Μπαντίνι 1 1961-1967 1964, Αυστρία 1964, Αυστρία
88 Flag of the United States (Pantone).svg Ρίτσι Γκίντερ 1 1960-1967 1965, Μεξικό 1965, Μεξικό
89 Flag of Italy.svg Λουντοβίκο Σκαρφιότι 1 1963-1968 1966, Ιταλία 1966, Ιταλία
90 Flag of the United Kingdom.svg Πίτερ Γκέτιν 1 1970-1974 1971, Ιταλία 1971, Ιταλία
91 Flag of France.svg Φρανσουά Σεβέρ 1 1970-1973 1971, ΗΠΑ 1971, ΗΠΑ
92 Flag of France.svg Ζαν-Πιέρ Μπελτουά 1 1967-1974 1972, Μονακό 1972, Μονακό
93 Flag of Brazil.svg Ζοζέ Κάρλος Πάσε 1 1972-1977 1975, Βραζιλία 1975, Βραζιλία
94 Flag of Germany.svg Γιόχεν Μας 1 1973-1982 1975, Ισπανία 1975, Ισπανία
95 Flag of Italy.svg Βιτόριο Μπραμπίγια 1 1974-1980 1975, Αυστρία 1975, Αυστρία
96 Flag of Sweden.svg Γκούναρ Νίλσον 1 1976-1977 1977, Βέλγιο 1977, Βέλγιο
97 Flag of Italy.svg Αλεσάντρο Νανίνι 1 1986-1990 1989, Ιαπωνία 1989, Ιαπωνία
98 Flag of France.svg Ζαν Αλεζί 1 1989-2001 1995, Καναδάς 1995, Καναδάς
99 Flag of France.svg Ολιβιέ Πανίς 1 1994-1999
2001-2004
1996, Μονακό 1996, Μονακό
100 Flag of Italy.svg Γιάρνο Τρούλι 1 1997-2011 2004, Μονακό 2004, Μονακό
101 Flag of Poland.svg Ρόμπερτ Κούμπιτσα 1 2006-2010 2008, Καναδάς 2008, Καναδάς
102 Flag of Finland.svg Χέικι Κοβαλάινεν 1 2007- 2008, Ουγγαρία 2008, Ουγγαρία
103 Flag of Germany.svg Νίκο Ρόσμπεργκ 1 2006- 2012, Κίνα 2012, Κίνα
104 Flag of Venezuela.svg Παστόρ Μαλδονάδο 1 2011- 2012, Ισπανία 2012, Ισπανία