Κατάλογος νησιών των Ηνωμένων Πολιτειών ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένα κατάλογος των νησιών των Ηνωμένων Πολιτειών. Περιλαμβάνει όλα τα νησιά με έκταση μεγαλύτερη των 52 τ.χλμ. (20 τετραγωνικά μίλια). Ηπειρωτικές περιοχές που έχουν κοπεί από τεχνητά κανάλια δεν θεωρούνται νησιά.

Νησιά με έκταση πάνω από 200 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Πολιτεία Πληθυσμός (2000)
1 Χαβάη 10.433 4.028 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 148.677
2 Κόντιακ 9.293 3.588 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 13.913
3 Πουέρτο Ρίκο 9.104 3.515 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 3.808.610
4 Νήσος Πρίγκηπα Ουαλίας 6.675 2.577 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 6.000
5 Τσιτσάγκοφ 5.388 2.080 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 1.342
6 Σεντ Λόρενς 5.135 1.983 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 1.292
7 Άντμιραλτι 4.362 1.684 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 650
8 Νήσος Νούνιβακ 4.209 1.625 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 610
9 Ούνιμακ 4.119 1.590 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 64
10 Μπάρανοφ 4.065 1.570 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 8.532
11 Λονγκ Άιλαντ 3.629 1.401 Flag of New York.svg Νέα Υόρκη (πολιτεία) 7.448.618
12 Ρεβιλαγκιγκέντο 2.965 1.145 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 13.950
13 Κούπριανοφ 2.813 1.086 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 785
14 Ουναλάσκα 2.722 1.051 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 1.759
15 Νέλσον 2.183 843 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 1.065
16 Κούιου 1.962 758 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 10
17 Μάουι 1.883 727 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 117.644
18 Αφόνιακ 1.809 698 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 169
19 Ούμνακ 1.793 692 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 39
20 Οάχου 1.545 597 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 876.151
21 Καουάι 1.430 552 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 58.303
22 Άτκα 1.061 410 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 95
23 Αττού 896 346 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 20
24 Έτολιν 870 336 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 15
25 Άντακ 725 280 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 316
26 Νήσος Μόνταγκιου 722 279 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
27 Μολοκάι 673 260 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 7.404
28 Νταλ 655 253 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 20
29 Ράνγκελ 560 216 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 2.401
30 Μίτκοφ 546 211 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 3.364
31 Πάντρε 542 209 Flag of Texas.svg Τέξας -
32 Γκουάμ 541 209 Γκουάμ Γκουάμ 154.805
33 Άιλ Ρούαγιαλ 534 206 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 0
34 Τανάγκα 529 204 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
35 Ζάρεμπο 478 185 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
36 Ούνγκα 461 177 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
37 Άμλια 459 176 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
38 Χίντσινμπρουκ 445 170 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 5
39 Kosciusko Island 438 169 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 52
40 Γουίντμπεϊ 437 169 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον (πολιτεία) 58.211
41 Κρούζοφ 435 168 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
42 Κάναγκα 369 142 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
43 Λανάι 364 141 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 3.193
44 Σεντ Μάθιου 354 137 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
45 Ανέτ 342 132 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 1.447
46 Άκουταν 334 129 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 713
47 Ντρόμοντ 324 125 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 1.058
48 Hagemeister Island 312 120 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
49 Ναγκάϊ 310 120 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
50 Αμτσίτκα 309 119 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
51 Σίτκαλιντακ 309 119 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
52 Mount Desert Island 280 108 Flag of Maine.svg Μέιν 10.424
53 Κίσκα 278 107 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
54 Knight Island (Alaska) 260 101 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
55 Marsh Island (Louisiana) 259 100 Flag of Louisiana.svg Λουιζιάνα 0
56 Σάντα Κρουζ 254 98 Flag of California.svg Καλιφόρνια 2
57 Γκραβίνα 245 95 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 50
58 Μάρθας Βίνεγιαρντ 236 91 Flag of Massachusetts.svg Μασαχουσέτη 14.901
59 Άγκατου 234 90 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
60 Semisopochnoi Island 224 86 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
61 Johns Island (South Carolina) 217 84 Flag of South Carolina.svg Νότια Καρολίνα 11.477
62 Seguam Island 215 83 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 1
63 Σαιντ Κρουά 212 82 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 53.234
64 Yakobi Island 212 82 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
65 Σάντα Ρόζα 209 81 Flag of California.svg Καλιφόρνια 2
66 Raspberry Island 200 77 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 2

Νησιά με έκταση πάνω από 50 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτό το τμήμα του καταλόγου μπορεί να είναι ημιτελές.

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ.)
Έκταση
(τ.μίλια)
Πολιτεία Πληθυσμός (2000)
67 Ντάγκλας 199 77 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 5.297
68 Dauphin Island (Alabama) 194 75 Flag of Alabama.svg Αλαμπάμα 1.371
69 Σάντα Καταλίνα 194 75 Flag of California.svg Καλιφόρνια 3.696
70 Heceta Island 181 70 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 14
71 Νιιχάου 180 70 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 160
72 Σαϊπάν 180 69 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 62.392
73 Tugidak Island 180 69 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
74 Hawkins Island 175 67 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 4
75 Yunaska Island 172 67 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
76 Sitkinak Island 169 65 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
77 Akun Island 168 65 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
78 Shuyak Island 168 65 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 4
79 Chuginadak Island 167 65 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
80 Sukkwan Island 167 65 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 9
81 Γκάλβεστον 166 64 Flag of Texas.svg Τέξας 58.175
82 Matagorda Island 157 61 Flag of Texas.svg Τέξας 0
83 Great Sitkin Island 156 60 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
84 Στάτεν Άιλαντ 153 59 Flag of New York.svg Νέα Υόρκη (πολιτεία) 443.728
85 Deer Island (Alaska) 152 58 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
86 Ντιουκ 149 57 Flag of Alaska.svg Αλάσκα -
87 Όρκας 148 57 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον (πολιτεία) 4.453
88 Cumberland Island 147 57 Flag of Georgia.svg Τζόρτζια 0
89 Σαν Κλεμέντε 147 57 Flag of California.svg Καλιφόρνια 0
90 Uganik Island 147 57 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
91 Stuart Island (Alaska) 145 56 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
92 Hilton Head Island (South Carolina) 144 55 Flag of South Carolina.svg Νότια Καρολίνα 33.862
93 Beaver Island (Lake Michigan) 144 55 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 551
94 Σαν Χουάν 143 55 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον (πολιτεία) 6.822
95 Suemez Island 135 52 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
96 Τουτουίλα 135 52 Αμερικανική Σαμόα Αμερικανική Σαμόα 55.876
97 Esther Island (Alaska) 133 52 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 31
98 Βιέκες 132 51 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 9.106
99 Sanak Island 128 50 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
100 Σούγκαρ 128 49 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 652
101 Bois Blanc Island (Michigan) 127 49 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 71
102 Nantucket 124 48 Flag of Massachusetts.svg Μασαχουσέτη 9.520
103 Kagalaska Island 116 45 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
104 Καχοολάβε 116 45 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 0
105 Λονγκ Άιλαντ 115 44 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
106 Chirikof Island 115 44 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
107 Wadmalaw Island 109 42 Flag of South Carolina.svg Νότια Καρολίνα 2.611
108 Antelope Island 109 42 Flag of Utah.svg Γιούτα 0
109 Dolgoi Island 107 41 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
110 Fidalgo Island 107 41 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον (πολιτεία) 20.700
111 Νήσος Μπέικερ 105 40 Flag of Alaska.svg Αλάσκα -
112 Camano Island 105 40 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον (πολιτεία) 13.358
113 Saint Paul Island (Alaska) 104 40 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 532
114 Sedanka Island 103 40 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
115 Τίνιαν 101 39 Βόρειες Μαριάνες Νήσοι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 3.540
116 Άκουιντνεκ 98 38 Flag of Rhode Island.svg Ρόουντ Άιλαντ 60.870
117 Vashon Island 96 37 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον (πολιτεία) 10.123
118 Tigalda Island 91 35 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
119 St. George Island (Alaska) 90 35 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 100
120 Catherine Island (Alaska) 87 34 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
121 Hatteras Island 86 34 Flag of North Carolina.svg Βόρεια Καρολίνα 4.001
122 Sauvie Island 85 33 Flag of Oregon.svg Όρεγκον 1.078
123 Grand Isle (Vermont) 82 32 Flag of Vermont.svg Βερμόντ 3.651
124 Kent Island (Maryland) 82 32 Flag of Maryland.svg Μέριλαντ 16.812
125 Pine Island (Lee County, Florida) 82 32 Flag of Florida.svg Φλόριντα 8.235
126 Άγιος Θωμάς 81 31 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 51.181
127 Coronation Island (Alaska) 78 30 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
128 Lopez Island 77 30 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον (πολιτεία) 2.177
129 Grand Island (New York) 73 29 Flag of New York.svg Νέα Υόρκη (πολιτεία) 18.621
130 Bainbridge Island (Washington) 72 28 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον (πολιτεία) 20.308
131 Gareloi Island 67 26 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
132 Madeline Island 62 24 Flag of Wisconsin.svg Ουισκόνσιν 246
133 Washington Island (Wisconsin) 61 24 Flag of Wisconsin.svg Ουισκόνσιν 600
134 Μανχάταν 60 23 Flag of New York.svg Νέα Υόρκη (πολιτεία) 1.537.195
135 San Nicolas Island 59 23 Flag of California.svg Καλιφόρνια 0
136 Marquette Island 59 23 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 0
137 Woronkofski Island 59 23 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 0
138 Grand Island (Michigan) 58 23 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 45
139 North Manitou Island 58 23 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 0
140 Neebish Island 56 22 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 66
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of islands of the United States by area της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).