Κατάλογος νησιών περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (πληθυσμός 547.390 το 2011) υπάρχουν τα εξής νησιά (ταξινομημένα ανά νομό)1 2:

Νομός Βοιωτίας (117.920)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δήμος Θηβαίων (έδρα Θήβα)

Δήμος Λεβαδέων (έδρα Λιβαδειά)

Νομός Εύβοιας (210.815)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δήμος Χαλκιδέων (έδρα Χαλκίδα)

Νήσος Εύβοια (191.205)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δήμος Χαλκιδέων (έδρα Χαλκίδα)

Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων (έδρα Ψαχνά)

Δήμος Ερέτριας (έδρα Ερέτρια)

Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού (έδρα Ιστιαία)

Δήμος Καρύστου (έδρα Κάρυστος)

Δήμος Κύμης - Αλιβερίου (έδρα Αλιβέρι)

Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας (έδρα Λίμνη Ευβοίας)

Νήσος Σκύρος (2.994)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

38°51′33″N 24°33′21″E / 38.85917°N 24.55583°E / 38.85917; 24.55583 (Σκύρος)
Δήμος Σκύρου (έδρα Σκύρος)

Νομός Φθιώτιδας (158.231)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δήμος Λοκρών (έδρα Αταλάντη)

Δήμος Στυλίδας (έδρα Στυλίδα)

Νομός Φωκίδας (40.343)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δήμος Δελφών (έδρα Άμφισσα)

Δήμος Δωρίδος (έδρα Λιδωρίκι)

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1: Σε παρένθεση αναφέρεται, εφ' όσον κατοικούνται, ο μόνιμος πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)
2: Οι γεωγραφικές συντεταγμένες βασίζονται στην απεικόνιση του δορυφορικού χάρτη του Google Maps. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υπάρχει απεικόνιση από τον δορυφορικό χάρτη, αλλά από τον εδαφικό χάρτη του προγράμματος Google Maps, τίθεται αστερίσκος (*) πριν από τις αναφερόμενες συντεταγμένες. Εάν, παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει καμία απεικόνιση ή η ακριβής τους θέση δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί, τίθεται λατινικό ερωτηματικό (?) πριν από τις αναφερόμενες συντεταγμένες και απλώς σημειώνεται η θέση τους, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες GeoNames και SatelliteViews οι οποίες αναπαράγουν τα δεδομένα από το National Geospatial-Intelligence Agency.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χάρτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Γενική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας 1950 (Τεχνικά Εργαστήρια Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού)
  • Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας της Ελλάδος (Αθήνα: 1965)
  • Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας της Ελλάδος (Αθήνα: 1975)
  • Χάρτες Εκδόσεων Road
  • Περιοδικό Διακοπές 2007
  • Εγκυκλοπαίδεια Δομή (έκδοση 2002-5 σε 32 τόμους)
  • Πρόγραμμα Google Earth
  • Σερβιτόρος της Εύβοιας - Χάρτης της Ευβοίας

Διοικητική Διαίρεση και πληθυσμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]