Κατάλογος περιφερειακών οδών ανά χώρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Κατάλογος Περιφερειακών Οδών)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παρακάτω παρατίθεται ένας κατάλογος των περιφερειακών οδών ανά χώρα.

Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα Πόλη
Autokinetodromos A6 number.svg Αττική Οδός Αθήνα
Autokinetodromos A16 number.svg Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη
Autokinetodromos A5 number.svg Περιμετρική Πατρών Πάτρα
Autokinetodromos A12 number.svg Περιφερειακή Βόλου Βόλος
GR-EO-6.svg Περιφερειακός Λάρισσας Λάρισσα
GR-EO-5.svg Περιφερειακός Ιωαννίνων Ιωάννινα
GR-EO-2.svg Περιφερειακός Έδεσσας Έδεσσα
GR-EO-30.svg Περιφερειακή Τρικάλων Τρίκαλα
GR-EO-30.svg Περιφερειακή Καρδίτσας Καρδίτσα
GR-EO-5.svg Περιφερειακός Άρτας Άρτα
GR-EO-9.svg Περιφερειακός Πύργου Πύργος
GR-EO-48.svg Παράκαμψη Ναυπάκτου Ναύπακτος

Αυστραλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Australian National Route 1.svg Εθνική Οδός Αυστραλίας 1
NSW M5.png
NSW M7mwy.png
NSW M2.png
Περιφερειακός Σίδνεϋ
Australian National Route M80.svg Περιφερειακή Μελβούρνης
Australian State Route 3.svg
Australian State Route 4.svg
Australian State Route 7.svg
Περιφερειακή Περθ

Αυστρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Gürtel (Εξωτερική Περιφερειακή Βιέννης)
Ringstraße (Εσωτερική Περιφερειακή Βιέννης)

Βέλγιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
BE-R0.svg Περιφερειακός Βρυξελλών
BE-R1.svg Περιφερειακός Αμβέρσας
BE-R2.svg Νέα Περιφερειακή Αμβέρσας
BE-R3.svg Περιφερειακή Charleroi
BE-R4.svg Περιφερειακή Γάνδης
BE-R5.svg Περιφερειακή Μονς
Περιφερειακή Λιέγης
BE-R8.svg Περιφερειακή Kortrijk
BE-R9.svg Εσωτερική Περιφερειακή Charleroi
Περιφερειακή Sint-Niklaas

Βουλγαρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Περιφερειακός Σόφιας

Βραζιλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Placa rodoanel.png Rodoanel Mário Covas (Περιφερειακός Σάο Πάουλο)

Γαλλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Εσωτερική Περιφερειακή Παρισίου (Périphérique)
Tabliczka FR A86.svg Εξωτερική Περιφερειακή Παρισίου (Le Superpériphérique)
Tabliczka FR A620.svg Περιφερειακή Τουλούζης
Tabliczka FR A7.svg Περιφερειακή Λυών
Tabliczka FR A630.svg Περιφερειακή Μπορντώ
Περιφερειακή Καέν
Tabliczka FR A22.svg
Tabliczka FR A25.svg
Περιφερειακή Λιλ
Περιφερειακή Νάντης
Περιφερειακή Ρεν

Γερμανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Bundesautobahn 10 number.svg Περιφερειακή Βερολίνου
Bundesautobahn 1 number.svg
Bundesautobahn 2 number.svg
Bundesautobahn 45 number.svg
Περιφερειακή Ντόρμουντ
Bundesstraße 9 number.svg Εσωτερική Περιφερειακή Κολωνίας
Bundesautobahn 1 number.svg
Bundesautobahn 3 number.svg
Bundesautobahn 4 number.svg
Εξωτερική Περιφερειακή Κολωνίας
Bundesautobahn 99 number.svg Περιφερειακή Μονάχου
Bundesautobahn 485 number.svg
Bundesautobahn 480 number.svg
Bundesstraße 49 number.svg
Bundesstraße 429 number.svg
Περιφερειακή Γιέσσεν

Ηνωμένο Βασίλειο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
UK road A4157.PNG Εξωτερικη περιφερειακή Αούλμπερι
UK road A3010.PNG Περιφερειακός Μπείζινκστοουν
UK-Motorway-M42.svg
UK-Motorway-M6.svg
UK-Motorway-M5.svg
Περιφερειακός Μπέρμιχαμ
UK road A720.PNG Παράκαμψη Εδιμβούργου
Εσωτερική Περιφερειακή Γλασκόβης
UK road A6110.PNG Εξωτερικη περιφερειακή Ληντς
UK-Motorway-M621.svg
UK-Motorway-M1.svg
UK-Motorway-M62.svg
Εσωτερικη περιφερειακή Ληντς
UK road A5058.PNG Περιφερειακός Λίβερπουλ
UK-Motorway-M25.svg Περιφερειακός Λονδίνου
UK-Motorway-M60.svg Περιφερειακός Μαντσέστερ
UK road A411.PNG Περιφερειακός Γουότφορντ

Ιαπωνία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Περιφερειακός Τόκιο
Shuto Urban Expwy Sign C1.svg Εσωτερικός δακτύλιος Τόκιο
Shuto Urban Expwy Sign C2.svg Κεντρικός δακτύλιος Τόκιο
Tokyo-Gaikan Expwy Route Sign.svg Αυτοκινητόδρομος Τόκιο-Γαϊκάν
Japanese National Route Sign 0468.svg Αυτοκινητόδρομος Ken-Ō
Περιφερειακός Οσάκας

Ισλανδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
ISL 1.svg Εθνική Οδός Ισλανδίας 1

Ισπανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Indicador M30.png 1ος Περιφερειακός Μαδρίτης
Indicador M40.png 2ος (εξωτερικός) Περιφερειακός Μαδρίτης
M-45Spain.png 3ος Περιφερειακός Μαδρίτης
M-50Spain.png Νέος Περιφερειακός Μαδρίτης (υπο σχεδιασμό)
B-10Spain2.png Παραλιακή Περιφερειακή Βαρκελόνης (Ronda Litoral)
B-20Spain2.png Βόρεια Περιφερειακή Βαρκελόνης (Ronda de Dalt)
B-30Spain.png 1η Εξωτερική Περιφερειακή Βαρκελόνης
B-40Spain.png 2η Εξωτερική Περιφερειακή Βαρκελόνης

Ιρλανδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
M50 motorway IE.png Περιφερειακός Δουβλίνου
N7 national IE.png Περιφερειακός Λίμερικ
Περιφερειακός Κορκ
N10 national IE.png
N77 National IE.png
Περιφερειακός Κίλκενυ
N6 national IE.png Περιφερειακός Γκάλγουεϊ (Υπο σχεδιασμό)
N25 national IE.png Περιφερειακός Γουότερφορντ (Υπο κατασκευή)

Ιταλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Autostrada A90 Italia.svg Grande Raccordo Anulare
(Περιφερειακός Ρώμης)
Autostrada A50 Italia.svg
Autostrada A51 Italia.svg
Autostrada A52 Italia.svg
Περιφερειακός Μιλάνου
Autostrada A54 Italia.svg Περιφερειακός Πάβιας
Autostrada A55 Italia.svg Περιφερειακός Τορίνου
Autostrada A56 Italia.svg Περιφερειακός Νάπολης
Autostrada A57 Italia.svg Περιφερειακός Βενετίας
Italian traffic signs - raccordo autostradale 1.svg Περιφερειακός Μπολόνιας
Italian traffic signs - raccordo autostradale 15.svg Περιφερειακός Κατάνιας
Περιφερειακός Πάντοβας

Καναδάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Αλμπέρτα
Alberta Highway 201.svg Περιφερειακός Κάλγκαρι
Alberta Highway 216.svg Περιφερειακός Έντμοντον
Μανιτόμπα
Manitoba Highway 101.svg Περιφερειακός Γουίνιπεγκ
Νιου Μπράνσγουικ
NB 15.svg Περιφερειακός Μόνκτον
Νέα Γη και Λαμπραντόρ
TCH 1.svg Περιφερειακή Μητροπολιτικής περιοχής Αγίου Ιωάννη
Περιφερειακή Μητροπολιτικής περιοχής Αγίου Ιωάννη (ΙΙ)
Περιφερειακή Κόρνερ Μπρούκ
Νέα Σκωτία
Nova Scotia 111.svg Περιφερειακή Ντάρμουθ
Nova Scotia 125.svg Περιφερειακή Κέιπ Μπρέτον
Οντάριο
Highway407crest.svg Περιφερειακός Τορόντου
Ontario 17.svg Νοτιοανατολική και Νοτιοδυτική παράκαμψη Σάντμπουρι
Περιφερειακή Θάντερ Μπέι
Κεμπέκ
Quebec Autoroute 30.svg Περιφερειακός Μόντρεαλ
Quebec Autoroute 640.svg Παράκαμψη Λαβάλ
Quebec Autoroute 40.svg Περιφερειακός της πολής του Κεμπέκ
Σασκάτσουαν
Περιφερειακή Ρεγγίνας
Κυκλική Περιφερειακή Σασκατούν


Κροατία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Autocesta A2.svg
Autocesta A3.svg
Autocesta A4.svg
Παράκαμψη Ζάγκρεμπ
Autocesta A7.svg Παράκαμψη Ριέκας

Κύπρος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
A3 Motorway Cyprus.png Περιφερειακή Λάρνακας
A22 Motorway Cyprus.png 3η Περιφερειακή Λευκωσίας

Λευκορωσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
M9-BY.svg Περιφερειακός Μίνσκ (MKAD)

Νορβηγία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Tabliczka E18.svg Τριπλός Περιφερειακός Όσλο

Ολλανδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
NL-A10.svg Περιφερειακός Άμστερνταμ
NL-A4.svg
NL-A15.svg
NL-A16.svg
NL-A20.svg
Περιφερειακός Ρόττερνταμ
NL-A2.svg
NL-A12.svg
NL-A27.svg
Περιφερειακός Ουτρέχτης
NL-S110.png Εσωτερική Περιφερειακή Άμστερνταμ
NL-A2.svg Εσωτερική Περιφερειακή Αϊντχόβεν
Περιφερειακός Άλκμααρ
Περιφερειακός Χάγης

Ουγγαρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
M0 (Hu) Otszogletu kek tabla.svg Περιφερειακός Βουδαπέστης
M35 (Hu) Otszogletu kek tabla.svg Παράκαμψη Ντέμπρετσεν

Πορτογαλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
VCI Εσωτερική Περιφερειακή Πόρτο
CREP
A41
Εξωτερική Περιφερειακή Πόρτο
CRIL
A36
Εσωτερική Περιφερειακή Λισαβόνας
CREL
A9
Εξωτερική Περιφερειακή Λισαβόνας

Ρουμανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
RO Roadsign CB.svg Εσωτερική Περιφερεική Βουκουρεστίου
Tabliczka RO A1.svg Περιφερειακός Sibiu
Tabliczka RO A4.svg Περιφερειακή Κωνστάντας

Σερβία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Παράκαμψη Βελιγραδίου

Σλοβενία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Autokinetodromos A1 number.svg
Autokinetodromos A2 number.svg
Hitra cesta 3.svg
Περιφερειακός Λιουμπλιάνας

Τουρκία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
O-1 otoyolu.png Εσωτερική Περιφερειακή Κωνσταντινούπολης
O-2 otoyolu.png Εξωτερική Περιφερειακή Κωνσταντινούπολης
O-20 otoyolu.png Περιφερειακός Άγκυρας
O-30 otoyolu.png Περιφερειακή Σμύρνης
O-33 otoyolu.png Περιφερειακή Μπούρσας
O-54 otoyolu.png Περιφερειακή Γκαζιαντέπ

Τσεχία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
SilniceI1.svg Εξωτερική Περιφερειακή Πράγας
Εσωτερική Περιφερειακή Πράγας
Εξωτερική Περιφερειακή Μπρνο
Εσωτερική Περιφερειακή Μπρνο

Φινλανδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα Όνομα
Δακτύλιος 0 (Περιφερειακός Ελσίνκι)
Δακτύλιος 1
Δακτύλιος 2
Δακτύλιος 3