Κέιτ Χάντσον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κέιτ Χάντσον
Η Χάντσον τον Ιούλιο του 2006
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Kate Hudson (Αγγλικά)
ΓέννησηΚέιτ Γκάρι Χάντσον
19 Απριλίου 1979 (1979-04-19) (44 ετών)
Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
ΕθνικότηταΑμερικανική Country flag
ΣπουδέςCrossroads School
ΙδιότηταΗθοποιός
Εν ενεργεία1996-σήμερα
ΣύζυγοςΚρις Ρόμπινσον (2000-2007)
Τέκνα3
ΓονείςΜπιλ Χάντσον, Γκόλντι Χον
ΑδέλφιαOliver Hudson
Boston Russell
ΣυγγενείςΌλιβερ Χάντσον (αδερφός)
Όργαναφωνή
ΒραβεύσειςΧρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου - κινηματογραφική ταινία (2001)[1][2]
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Κέιτ Γκάρι Χάντσον (Kate Garry Hudson, 19 Απριλίου 1979) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, κωμικός και επιχειρηματίας. Έγινε γνωστή το 2001 στην ταινία Σχεδόν Διάσημοι, για τον οποίο κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Στην συνέχεια πρωταγωνίστησε στις ταινίες Πώς να Χωρίσετε σε 10 Μέρες (2003), Η Έλεν Εκπαιδεύεται (2004), Το Αντικλείδι (2005), Στους Δύο Τρίτος Δε Χωρεί (2006), Προσεχώς ... Ζάπλουτοι (2008), Νύφες σε Πόλεμο (2009), Nine (2009), Deepwater Horizon (2016).

Έχει ιδρύσει το Fabletics, μια εταιρεία fitness από την JustFab.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Χάντσον γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και είναι κόρη της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού Γκόλντι Χον και του ηθοποιού, κωμικού και μουσικού Μπιλ Χάντσον. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 18 μηνών και η ίδια με τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον ηθοποιό Όλιβερ Χάντσον, μεγάλωσαν στο Κολοράντο και την Καλιφόρνια από την μητέρα τους και τον φίλο της, ηθοποιό Κερτ Ράσελ.

Η Χάντσον έχει αναφέρει ότι "δεν έχει καμιά σχέση" με τον βιολογικό της πατέρα και ότι θεωρεί ως πατέρα της τον Ράσελ. Έχει περιγράψει την μητέρα της ως "την γυναίκα από την οποία έχω μάθει τα περισσότερα και η οποία έχει κάνει μια ζωή με έναν τρόπο από την οποία μπορώ να εμπνευστώ". Έχει τέσσερα ετεροθαλή αδέρφια : τις Emily και Zachary Χάντσον, από τον δεύτερο γάμο του βιολογικού της πατέρα με την ηθοποιό Σίντυ Γουίλιαμς ; την Lalania Χάντσον, από την σχέση του βιολογικού της πατέρα με κάποια άγνωστη γυναίκα ; και τον Γουάϊατ Ράσελ, από την σχέση της μητέρας του με τον Κερτ Ράσελ.

Η Χάντσον έχει ιταλική (η πατρική γιαγιά της), ουγγρο-ιουδαϊκή (η μητρική γιαγιά της), αγγλική και γερμανική καταγωγή. Μεγάλωσε με ιουδαϊκή ανατροφή. Όπως και η μητέρα της, η Χάντσον πιστεύει στον βουδισμό.

Το 1997 αποφοίτησε από το Crossroads, ένα κολέγιο στην Σάντα Μόνικα. Έγινε αποδεκτή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης αλλά αποφάσισε να ακολουθήσει μια καριέρα στην υποκριτική αντί για προπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1996-2000: πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι πρώτοι κινηματογραφικοί ρόλοι της Χάντσον ήρθαν το 1998 με την συμμετοχή της σε δυο ταινίες : την κωμωδία-δράμα Desert Blue και την ταινία Ricochet River. Το 1999 εμφανίστηκε στην κωμωδία 200 Cigarettes και το 2000 στην εφηβική δραματική σειρά Gossip. Όσον αφορά την πρώιμη καριέρα και επιτυχία της, η Χάντσον έχει αναφέρει ότι είναι "εργασιομανής" και ότι δεν ήθελε να σχετιστεί με τους διάσημους γονείς της, επιθυμώντας να αποφύγει την πεποίθηση ότι "κάνει καριέρα στις πλάτες άλλων".

2000-2011: Αναγνώριση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αναγνωρισιμότητα για την Χάντσον ήρθε με τον ρόλο της Penny Lane στην ταινία του Cameron Crowe Σχεδόν Διάσημοι (2000), για την οποία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου και ήταν υποψήφια για Βραβείο Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου.

Το 2002 η Χάντσον πρωταγωνίστησε στην διασκευή της ιστορικής ρομαντικής ταινίας The Four Feathers, η οποία επεφημήθηκε από τους κριτικούς και το κοινό. Η επόμενη ταινία της, η ρομαντική κωμωδία Πώς να χωρίσετε σε 10 μέρες, ήταν μια εμπορική επιτυχία με συνολικά κέρδη 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Χάντσον έπειτα εμφανίστηκε σε αρκετές ρομαντικές κωμωδίες, συμπεριλαμβανομένων των Alex and Emma και Raising Helen ; οι ταινίες έλαβαν μεγάλη επιτυχία. Το 2005 η Χάντσον πρωταγωνίστησε στο θρίλερ The Skeleton Key. Η ταινία είχε κόστος παραγωγής 43 εκατ. δολάρια και κέρδη 91.9 εκατ. δολάρια παγκοσμίως (47.9 εκατ. δολάρια στην βόρεια Αμερική). Η επόμενη ταινία της, η κωμωδία You, Me and Dupree με συμπρωταγωνιστές τους Όουερ Γουίλσον και Ματ Ντίλον, είχε κέρδη 21.5 εκατ. δολάρια μόνο το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής της, στις 14 Ιουλίου 2006.

Το 2007, η Χάντσον σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους Cutlass, η οποία βασίστηκε σε προσωπικές ιστορίες ανθρώπων. Στο Cutlass συμπρωταγωνιστούν οι Κερτ Ράσελ, Ντακότα Φάνινγκ, Virginia Madsen, Chevy Chase και Κρίστεν Στιούαρτ. Τον επόμενο χρόνο, εμφανίστηκε στην ρομαντική κωμωδία Προσεχώς ... Ζάπλουτοι, η δεύτερη ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Μάθιου ΜακΚόναχι ; πιστοποιήθηκε στις καταδύσεις από το Great Barrier Reef για τις υποθαλάσσιες σκηνές της ταινίας. Εμφανίστηκε επίσης στην ταινία My Best Friend's Girl, ακόμα μια ρομαντική κωμωδία, το 2008. Η Χάντσον συνέχισε με την μουσική ταινία Nine, μαζί με τους Ντάνι Ντέϊ-Λιούις, Μαριόν Κοτιγιάρ, Πενέλοπε Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν και Judi Dench. Η ταινία αυτή σκηνοθετήθηκε από τον Rob Marshall και κυκλοφόρησε το 2009. Η Χάντσον έλαβε εξαιρετικές κριτικές για τις χορευτικές της ικανότητες, τις οποίες παρουσίασε στην ταινία "Cinema Italiano", το σενάριο της οποίας γράφτηκε ειδικά για την ίδια. Αργότερα πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική διασκευή της ταινίας τους Jim Thompson The Killer Inside Me, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance του 2010. Το 2011 πρωταγωνίστησε σε μια ακόμα ρομαντική κωμωδία, το Something Borrowed, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Emily Giffin.

2012-σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2012 η Χάντσον πέρασε από κάστινγκ για τον ρόλο της Cassandra July στην εφηβική κωμική σειρά του καναλιού Fox Glee. Συνέχισε με μικρότερους ρόλους σε παρόμοιες ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Wish I Was Here και Good People. Το 2016 πρωταγωνίστησε στην ρομαντική κωμωδία Mother's Day, μαζί με την Τζένιφερ Άνιστον και την Τζούλια Ρόμπερτς, και ενσάρκωσε την γυναίκα του Mark Wahlberg στην δραματική ταινία Deepwater Horizon, η οποία βασίστηκε στην έκρηξη του Deepwater Horizon.

Το 2013 η Χάντσον ξεκίνησε μια συνεργασία με τον ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας JustFab προκειμένου να λανσάρει την προσωπική της σειρά ρούχων αλλά κι αθλητικών ρούχων με το όνομα Fabletics.

Το 2016 η Χάντσον εξέδωσε το βιβλίο της Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Χάντσον παντρεύτηκε τον Κρις Ρόμπινσον, τραγουδιστή του συγκροτήματος The Black Crowes, στις 31 Δεκεμβρίου 2000 στο Άσπεν του Κολοράντο. Έζησαν στο σπίτι που ανήκε κάποτε στον σκηνοθέτη Τζέιμς Γουέιλ και ταξίδευαν μαζί κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών γυρισμάτων της Χάντσον ή των μουσικών περιοδειών του Ρόμπινσον. Ο γιος τους, Ράιντερ Ράσελ Ρόμπινσον στις 7 Ιανουαρίου 2004. Στις 14 Αυγούστου 2006, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Χάντσον ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει. Στις 18 Νοεμβρίου 2006, ο Ρόμπινσον δήλωσε ως αιτία διαζυγίου τις "αγεφύρωτες διαφορές".[3] Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2007, με την Χάντσον και τον Ρόμπινσον να αποκτούν κοινή επιμέλεια του γιου τους.[4]

Τον Ιούλιο του 2006, η Χάντσον μήνυσε την βρετανική εκδοχή του περιοδικού National Enquirer μετά από αναφορές του περιοδικού ότι η Χάντσον είχε μία διατροφική διαταραχή, περιγράφοντάς την ως "επίπονα αδύνατη". Η Χάντσον δήλωσε ότι αυτό είναι ψέμα και ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει αυτή η αναφορά σε ευεπηρέαστες νές γυναίκες.[5] Το περιοδικό ζήτησε συγγνώμη και την αποζημίωσε.[6]

Το Μάιο του 2009, η Χάντσον σύναψε σχέση με τον αθλητή Άλεξ Ροντρίγκεζ των New York Yankees, ενώ πολλές φορές είχε εντοπιστεί μέσα στο πλήθος κατά το World Series 2009. Οι δυο τους χώρισαν στις 14 Δεκεμβρίου 2009.[7]

Στις αρχές του 2010, η Χάντσον σύναψε σχέση με τον Μάθιου Μπέλαμι, τραγουδιστή του συγκροτήματος Muse.[8] Τον Απρίλιο του 2010 το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε και στις 9 Ιουλίου 2011 γεννήθηκε ο γιος τους, Μπίνγκαμ Χον Μπέλαμι.[9][10] Στις 9 Δεκεμβρίου 2014 το ζευγάρι ανακοίνωσε το τέλος του αρραβώνα τους. Ωστόσο, η Χάντσον και ο Μπέλαμι διατηρούν καλές σχέσεις μεταξύ τους και μεγαλώνουν επιτυχημένα τον γιο τους.

Στις 6 Απριλίου 2018 η Χάντσον ανακοίνωσε ότι η ίδια και ο τωρινός φίλος της Danny Fujikawa περιμένουν το πρώτο τους παιδί, που είναι κορίτσι.

Η Χάντσον έχει δηλώσει ότι δεν απολαμβάνει το να βλέπει τον εαυτό της στην οθόνη, λέγοντας συγκεκριμένα ότι "Κρυώνω ... Τρέμω και ... Ιδρώνω" όταν παρακολουθεί τις ερμηνείες της για πρώτη φορά.

Το 2016 η Χάντσον δήλωσε : "Ο διαλογισμός ήταν το πιο χρήσιμο πράγμα για μένα. Μπορείτε να νιώσετε την διαφορά όταν διαλογίζεστε τακτικά. Ξεκίνησα να κάνω υπερβατικό διαλογισμό πριν από ενάμισι χρόνο, οπότε διαλογίζομαι για 20 λεπτά κάθε πρωί και προσπαθώ να διαλογίζομαι για 20 λεπτά κάθε απόγευμα".

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Ταινία Ρόλος Σημειώσεις
1996 Party of Five Κόρι επεισόδιο: "Spring Breaks: Part 1" (2.21)
1997 EZ Streets Λαρέιν Καχίλ επεισόδιο: "Neither Have I Wings to Fly"
1998 Desert Blue Σκάι Ντέιβιντσον
Ricochet River Λόρνα
1999 200 Τσιγάρα (200 Cigarettes) Σίντι
2000 Ο Δρ. Τ και οι Γυναίκες (Dr. T & the Women) Ντι Ντι Τράβις
Σχεδόν Διάσημοι (Almost Famous) Πένι Λέιν Βραβείο Blockbuster Entertainment Πρωτοεμφανιζόμενης
Βραβείο Broadcast Film Critics Association Σημαντικής Εξέλιξης
Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου
Βραβείο Online Film Critics Society Καλύτερου Καστ
Υποψηφιότητα–Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου
Υποψηφιότητα–Βραβείο American Comedy Πιο Αστείας Ηθοποιού Β' Γυναικείου Ρόλου
Υποψηφιότητα–Βραβείο BAFTA Α' Γυναικείου Ρόλου
Υποψηφιότητα–Βραβείο Chicago Film Critics Association Β' Γυναικείου Ρόλου
Υποψηφιότητα–Βραβείο Chicago Film Critics Association Πιο Υποσχόμενης Ηθοποιού
Υποψηφιότητα–Βραβείο MTV Movie Πιο Καλοντυμένης
Υποψηφιότητα–Βραβείο MTV Movie Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας
Υποψηφιότητα–Βραβείο Online Film Critics Society Σημαντικής Εξέλιξης
Υποψηφιότητα–Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Β' Γυναικείου Ρόλου
Υποψηφιότητα–Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Εξαιρετικής Ερμηνείας Καστ Ηθοποιών
Gossip Ναόμι Πρέστον
About Adam Λούσι Όουενς Περιορισμένη κυκλοφορία
2001 The Cutting Room Κρίσι Κάμπελ Δεν αναφέρθηκε το όνομά της στους τίτλους τέλους
2002 Τα Τέσσερα Φτερά (The Four Feathers) Εθν
2003 Το Διαζύγιο (Le Divorce) Ίζαμπελ Γουόκερ
Άλεξ & Έμμα (Alex & Emma) Έμα Ντίνσμορ
Πώς να Χωρίσετε σε 10 Μέρες (How to Lose a Guy in 10 Days) Άντι Άντερσον Υποψηφιότητα–Βραβείο MTV Movie Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας
2004 Η Έλεν Εκπαιδεύεται (Raising Helen) Έλεν Χάρις
2005 Το Αντικλείδι (The Skeleton Key) Κάρολαϊν Έλις
2006 Στους Δύο Τρίτος Δε Χωρεί (You, Me and Dupree) Μόλι Πίτερσον
2008 Προσεχώς...Ζάπλουτοι (Fool's Gold) Τες Φίνγκαν
Το Κορίτσι του Καλύτερου μου Φίλου (My Best Friend's Girl) Αλέξις
2009 Νύφες σε Πόλεμο (Bride Wars) Ολίβια "Λιβ" Λέρνερ Υποψηφιότητα–Βραβείο MTV Movie Καλύτερου Καβγά
Εννέα (Nine) Στέφανι Νεκροφέρος Βραβείο Satellite Καλύτερου Καστ
Υποψηφιότητα–Βραβείο Broadcast Film Critics Association
Υποψηφιότητα–Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Εξαιρετικής Ερμηνείας Καστ
Υποψηφιότητα– Βραβείο Washington D.C. Area Film Critics Association Καλύτερου Συνόλου
2010 Ο Δολοφόνος Μέσα μου (The Killer Inside Me) Έιμι Στάντον
2011 Ένας Μικρός Παράδεισος (A Little Bit of Heaven) Μάρλεϊ Κόρμπετ
Φιλίες και Έρωτες (Something Borrowed) Ντάρσι

Κινηματογράφος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1998 Desert Blue Skye Davidson
1998 Ricochet River Lorna
1999 200 Cigarettes Cindy
2000 Dr. T & the Women Dee Dee Travis
2000 Almost Famous Penny Lane Won – Blockbuster Entertainment Award for Favorite Female – Newcomer

Broadcast Film Critics Association Award for Breakthrough Artist Dallas-Fort Worth Film Critics Association Award for Best Supporting Actress Florida Film Critics Circle Award for Newcomer of the Year Golden Globe Award for Best Supporting Actress - Motion Picture Online Film Critics Society Award for Best Cast Online Film Critics Society Award for Best Supporting Actress Satellite Award for Best Supporting Actress – Motion Picture Nominated – Academy Award for Best Supporting Actress American Comedy Award for Funniest Supporting Actress in a Motion Picture BAFTA Award for Best Actress in a Leading Role Chicago Film Critics Association Award for Best Supporting Actress Chicago Film Critics Association Award for Most Promising Actress MTV Movie Award for Best Dressed MTV Movie Award for Best Female Performance Online Film Critics Society Award for Best Breakthrough Performance Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture Teen Choice Award for Choice Movie Actress

2000 Gossip Naomi Preston
2000 About Adam Lucy Owens
2001 The Cutting Room Chrissy Campbell Uncredited
2002 The Four Feathers Ethne Eustace
2003 Le Divorce Isabel Walker
2003 Alex & Emma Emma Dinsmore
2003 How to Lose a Guy in 10 Days Andie Anderson Nominated – MTV Movie Award for Best Female Performance

Teen Choice Award for Choice Movie Actress – Comedy Teen Choice Awards for Choice Movie Liar Teen Choice Awards for Choice Movie Liplock shared with Matthew McConaughey

2004 Raising Helen Helen Harris Nominated – Teen Choice Award for Choice Movie Actress – Comedy
2005 The Skeleton Key Caroline Ellis
2006 You, Me and Dupree Molly Peterson Nominated – Teen Choice Award for Choice Movie Actress – Comedy
2008 Fool's Gold Tess Finnegan
2008 My Best Friend's Girl Alexis
2009 Bride Wars Liv Lerner Nominated – MTV Movie Award for Best Fight

Teen Choice Award for Choice Movie Actress: Comedy Teen Choice Award for Choice Movie Hissy Fit Teen Choice Awards for Choice Movie Rumble shared with Anne Hathaway Also producer

2009 Nine Stephanie Necrophuros Won – Satellite Award for Best Cast – Motion Picture

Nominated – Broadcast Film Critics Association Award for Best Cast Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture Washington D.C. Area Film Critics Association Award for Best Ensemble

2010 The Killer Inside Me Amy Stanton Direct-to-video
2011 A Little Bit of Heaven Marley Corbett
2011 Something Borrowed Darcy Rhone
2013 The Reluctant Fundamentalist Erica
2014 Wish I Was Here Sarah Bloom
2014 Good People Anna Wright Direct-to-video
2015 Rock the Kasbah Merci
2016 Kung Fu Panda 3 Mei Mei Voice role
2016 Mother's Day Jesse
2016 Deepwater Horizon Felicia Williams
2017 Marshall Eleanor Strubing

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1996 Party of Five Cory Episode: "Spring Breaks: Part 1"
1997 EZ Streets Larraine Cahill Episode: "Neither Have I Wings to Fly"
2000 Saturday Night Live Herself / Host Episode: "Kate Hudson/Radiohead"
2012–13 Glee Cassandra July 5 επεισόδια
2013 Clear History Rhonda Haney ταινία για την τηλεόραση
2015 Jamie & Jimmy's Friday Night Feast Η ίδια Episode: "Kate Hudson"
2015 Running Wild with Bear Grylls Η ίδια Episode: "Kate Hudson: Dolomites"

Δημοσιευμένα έργα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Hudson, Kate (2016). Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body. Farrar, Straus and Giroux.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.chinadaily.com.cn/entertainment/2006-07/13/content_639893.htm. Ανακτήθηκε στις 2  Ιουλίου 2023.
  2. www.goldenglobes.com/film/almost-famous. Ανακτήθηκε στις 2  Ιουλίου 2023.
  3. «AP, via Yahoo News». Chris Robinson to divorce Kate Hudson. Ανακτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2006.  [νεκρός σύνδεσμος]
  4. «Kate Hudson's Marriage Kaput, October 22, 2007». TMZ.com. 22 Οκτωβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2010. 
  5. «Hudson sued to save impressionable young girls». Contact Music. 25 Ιουλίου 2006. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Απριλίου 2009. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2010. 
  6. «Kate Hudson Wins "Skinny" Lawsuit». People.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Μαρτίου 2011. Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2012. 
  7. "Source: Kate Hudson, Alex Rodriguez Split", Us, December 14, 2009.
  8. «Bellamy Confirms Hudson Romance Rumours July 3, 2010». Contactmusic.com. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2010. 
  9. http://www.people.com/people/article/0,,20457004,00.html
  10. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Δεκεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2012. 

Εξωτερικό σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]