Θόδωρος Μπέφας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θόδωρος Μπέφας
Προσωπικές πληροφορίες
Τόπος γέννησηςΕλλάδα
ΘέσηΜέσος
Ομάδες νέων
1929-1932Άρης Θεσσαλονίκης
Επαγγελματική καριέρα*
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
1932-1937Άρης Θεσσαλονίκης
1937-1945Βένους Βουκουρεστίου
* Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα.
† Συμμετοχές (Γκολ).

Ο Θόδωρος Μπέφας ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αγωνιζόταν ως μέσος και έγινε γνωστός με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, παίζοντας στην πρώτη ομάδα από το 1932 μέχρι το 1937, πριν συνεχίσει στη Ρουμανία.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπέφας γεννήθηκε στο Νυμφαίο και εντάχθηκε στο δυναμικό του Άρη το 1929, όταν και έγινε μέλος της τρίτης ομάδας του συλλόγου. Την επόμενη χρονιά, ανέβηκε στη δεύτερη ομάδα, ενώ από το 1932 και έπειτα έπαιζε στην πρώτη ομάδα του Άρη.

Την σεζόν 1932-33, κατέκτησε με τους "κίτρινους" το πρωτάθλημα Βορείου Ομίλου, αλλά στην τελική φάση κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ολυμπιακό. Ο Μπέφας σκόραρε στην εντός έδρας ήττα του Άρη από τους ερυθρόλευκους με 2-3, μειώνοντας το σκορ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Την επόμενη χρονιά, ο Άρης τερμάτισε δεύτερος στον Βόρειο Όμιλο, χάνοντας την πρόκριση στην τελική φάση από τον Ηρακλή. Ακολούθησε η πρώτη θέση του 1934-35, αλλά η διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβλήθηκε και εν συνεχεία ματαιώθηκε με σκοπό την πληρέστερη προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος για το πέμπτο Βαλκανικό Κύπελλο.[1]

Ο Μπέφας ήταν μέλος της ομάδας του Άρη στο πρωτάθλημα του 1936, όπου οι "κίτρινοι" παρέμειναν τέταρτοι πίσω από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Αθηνών.[2]

Το 1936-37, ο Άρης κατέλαβε την τρίτη θέση στο τοπικό πρωτάθλημα και το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς ο Μπέφας μετακόμισε στο Βουκουρέστι, όπου συνέχισε την καριέρα του στη Βένους Βουκουρεστίου. Αγωνίστηκε μέχρι το 1945, συνεχίζοντας την καριέρα του ως προπονητής στη Ρουμανία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]