Θέλετε να χορέψετε μαζί μου;

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Voulez-vous danser avec moi?
ΣκηνοθεσίαΜισέλ Μπουαρόν
ΠαραγωγήΦρανσίς Κοσνέ
ΣενάριοΑνέτ Βαντεμάν
ΠρωταγωνιστέςΜπριζίτ Μπαρντό,
Ανρί Βιντάλ,
Ντων Άνταμς,
Ντάριο Μορένο
ΜουσικήΑνρί Κρογιά,
Αντρέ Οντέ
ΔιανομήTitanus
Πρώτη προβολήCountry flag 18/12/1959
Διάρκεια91 λεπτά
ΠροέλευσηΓαλλία και Ιταλία
ΓλώσσαΓαλλικά

To Voulez-vous danser avec moi ? (Θέλετε να χορέψετε μαζί μου;) είναι μια κωμωδία μυστηρίου Γαλλικής παραγωγής του 1959 σε σκηνοθεσία Μισέλ Μπουαρόν με πρωταγωνιστές τους Μπριζίτ Μπαρντό και Ανρί Βιντάλ. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα The Blonde Died Dancing του Κέλεϊ Ρους (λογοτεχνικό ψευδώνυμο των Γουίλιαμ & Όντρεϊ Ρους).

Περίληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ερβέ Νταντιέ είναι ένας γοητευτικός οδοντίατρος παντρεμένος με την όμορφη Βιρζινί, κόρη βιομηχάνου. Μετά από ένα καυγά του ζευγαριού ο Ερβέ θα βρεθεί σε ένα μπαρ όπου θα γνωριστεί με την σαγηνευτική Ανίτα. Λίγο αργότερα θα βρεθεί στο σπίτι της όπου θα φωτογραφηθεί από το συνεργό της σε τρυφερές περιπτύξεις. Η παγίδα έχει στηθεί και ο εκβιασμός ξεκινάει την επομένη. Λίγο μετά η Ανίτα θα βρεθεί νεκρή και οι υποψίες πέφτουν στον Ερβέ. Η Βιρζινί πεπεισμένη για την αθωότητα του θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να τον ξεμπλέξει...

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία γυρίστηκε στα Studios de La Victorine, στη Νίκαια της Γαλλίας μεταξύ 9 Ιουλίου και 2 Οκτωβρίου του 1959 και βγήκε στις Γαλλικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Είναι γυρισμένη σε 35άρι έγχρωμο φιλμ με μονοφωνικό ήχο. Η ταινία σημαδεύτηκε από δύο θανάτους, του πρωταγωνιστή Ανρί Βιντάλ μόλις 8 μέρες πριν βγει το φιλμ στις αίθουσες και της αρχικής επιλογής για το ρόλο της Ανίτα, Σύλβια Λόπεζ, η οποία αρρώστησε από λευχαιμία λίγο μετά την έναρξη των γυρισμάτων (αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από την Ντον Άνταμς) και απεβίωσε λίγους μήνες αργότερα. Δευτερεύοντες ρόλους στην ταινία ερμηνεύουν ο τραγουδοποιός, μετέπειτα εραστής της Μπριζίτ Μπαρντό, Σερζ Γκενσμπούργκ και ο διάσημος συνθέτης, στιχουργός και κιθαρίστας Ντάριο Μορένο.

Μουσική επένδυση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μουσική της ταινίας που κυκλοφόρησε το 1959 από την Philips περιλαμβάνει τα ακόλουθα κομμάτια

  1. Thème du générique (01:35)
  2. La licorne (02:03)
  3. Janick and Jo (01:55)
  4. Cha cha cha flores (03:35)
  5. Tension mambo (02:38)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]