Ζίμα Άιον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ζίμα Άιον
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση5  Οκτωβρίου 1986
Λος Άντζελες
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςOak Glen High School[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής[2]
Περίοδος ακμής2004
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μάικλ Πάρις (γεν. 5 Οκτωβρίου 1986), είναι Φιλιππινέζος-Αμερικάνος επαγγελματίας παλαιστής, που έχει συμβόλαιο με την εταιρία πάλης TNA Wrestling και είναι γνωστότερος ως "Ζίμα Άιον".

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μάικλ Πάρις έχει πάρει πτυχίο δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια. Είναι μισός Φιλιππινέζος και μισός Γάλλος.

Καριέρα στο TNA Wrestling (2011-παρόν)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ντεμπούτο & γνωστοποίηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 23 Ιουνίου 2011, ο Μάικλ Πάρις έκανε μια εμφάνιση στην εκπομπή Impact Wrestling, με το όνομα Ζίμα Άιον, νικώντας τους Ντακότα Ντάρσοου και Φεντερίκο Παλάσιος σε έναν αγώνα Ultimate Χ, για να προχωρήσει στον τελικό του τουρνουά στο Destination Χ, όπου ο νικητής θα υπέγραφε με το TNA Wrestling. Στον τελικό, ο Άιον αγωνίστηκε σε έναν αγώνα κατά των Τζακ Έβανς, Λόου Κι και τον τελικό νικητή του αγώνα, τον Ώστιν Άρις. Παρόλο που έχασε, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφάσισαν πως ο Ζίμα Άιον αξίζει μια θέση στο TNA και του έδωσαν συμβόλαιο.

Τον Αύγουστο, ο Ζίμα Άιον εμφανίστηκε στα παρασκήνια στο Impact Wrestling του TNA, όπου ο Έρικ Μπίσοφ εισήγαγε νέους κανόνες στην Κατηγορία Χ. Την επόμενη εβδομάδα, ο Ζίμα Άιον έλαβε μέρος σε έναν αγώνα για να ισχυροποιηθεί στην Κατηγορία Χ. Εκεί νίκησε τον Μαρκ Χάσκινς, όμως αποκλείστηκε από τον Τζέσι Σόρενσεν. Μέχρι το τέλος του έτους, ο Ζίμα Άιον έδωσε λίγους τηλεοπτικούς αγώνες.

Στις 8 Ιανουαρίου 2012, ο Ζίμα Άιον συμμετείχε σε έναν αγώνα εξάλειψης για το Πρωτάθλημα Κατηγορίας Χ, ενάντια στους Κιντ Κας, Τζέσι Σόρενσεν και τον πρωταθλητή Ώστιν Άρις. Ο Ζίμα Άιον αποκλείστηκε δεύτερος από τον αγώνα και μετά από αυτό συνέβαλλε στην ήττα του Σόρενσεν. Στις 12 Φεβρουαρίου στο Against All Odds, ο Ζίμα Άιον νίκησε τον Τζέσι Σόρενσεν, σε έναν αγώνα που ο νικητής θα γινόταν ο πρώτος διεκδικητής του Πρωταθλήματος Κατηγορίας Χ. Μετά τον αγώνα, ανακοινώθηκε ότι ο Σόρενσεν θα μείνει εκτός δράσης, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Ο Ζίμα Άιον αργότερα, για να γίνει περισσότερο αντιπαθής στο κοινό, ισχυρίστηκε πως τραυμάτισε εσκεμμένα τον αντίπαλο του.

Πρωτάθλημα Κατηγορίας Χ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 8 Μαρτίου, έλαβε τον αγώνα του για το Πρωτάθλημα Κατηγορίας Χ, κερδίζοντας τον αγώνα με αποκλεισμό, αφού ο πρωταθλητής Ώστιν Άρις πιάστηκε να χρησιμοποιεί το σπρέι μαλλιών του Ζίμα Άιον ως όπλο. Στις 18 Μαρτίου στο Victory Road, ο Ζίμα Άιον υποτάχθηκε σε λαβή του Ώστιν Άρις και έχασε. Στο επόμενο επεισόδιο του Impact Wrestling, απέτυχε και πάλι να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Κατηγορίας Χ, αφού πάλεψε με τους Ώστιν Άρις, Κιντ Κας και Άντονι Σέσι σε αγώνα χωρίς αποτέλεσμα, λόγω της ανάμειξης του Μπούλι Ρέι. Στις 10 Μαιου, ο Ζίμα Άιον έλαβε άλλη μια ευκαιρία για το Πρωτάθλημα Κατηγορίας Χ στο Impact Wrestling, αλλά και πάλι νικήθηκε από τον Ώστιν Άρις. Στις 14 Ιουνίου, αγωνίστηκε ανεπιτυχώς στο πρώτο του αγώνα Ultimate X, με αντιπάλους τους Κρις Σέιμπιν και Ώστιν Άρις.

Στις 8 Ιουλίου στο Destination X, ο Ζίμα Άιον εισήλθε σε ένα τουρνουά για να καθορίσει ο νέος Πρωταθλητής Κατηγορίας X, νικώντας τους Φλιπ Κασανόβα στο πρώτο γύρο του αγώνα. Αργότερα την ίδια εκδήλωση, ο Ζίμα Άιον νίκησε τους Κένυ Κινγκ, Μέισον Άντριους και Σοντζέι Ντατ σε έναν αγώνα Ultimate X και έγινε ο νέος Πρωταθλητής Κατηγορίας Χ. Στις 26 Ιουλίου, υπερασπίστηκε το πρωτάθλημα ενάντια στον Κένυ Κινγκ. Στο Hardcore Justice, ο Ζίμα Άιον νίκησε τον Κένυ Κινγκ, για υπερασπιστεί το Πρωτάθλημα Κατηγορίας Χ. Τον επόμενο μήνα στο No Surrender, ο Ζίμα Άιον διατήρησε το πρωτάθλημα πάλι, αυτή τη φορά ενάντια στον Σοντζέι Ντατ. Μετά από τέσσερις ημέρες, οι δυο τους ήρθαν αντιμέτωποι και σε επεισόδιο του Impact Wrestling, όπου ο Ζίμα Άιον επικράτησε. Στο Bound for Glory, ο Ζίμα Άιον έχασε το πρωτάθλημα του από τον Ρομπ Βαν Νταμ.

Χαρακτηριστικές Κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Gory bomb
  • 450° splash
  • 630° senton
  • Corkscrew somersault splash
  • Running inverted DDT
  • Belly to back suplex flipped into a high knee

Σημαντικότεροι Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]



  1. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  2. 2172.