Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Ίδρυση1987
ΠεριοχήΑθήνα,
ΔιεύθυνσηΡηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19 (Κτίριο Ωδείου Αθηνών) 106 75 Αθήνα
Ιστότοποςhttp://www.hcm.gr

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό. Είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ν.Π.Ι.Δ. με πολιτιστικούς σκοπούς (ΦΕΚ 1401/22-10-01).

Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείου (ICOM-www.istomediahost.gr/icom), του Ευρωπαϊκού Δικτύου Παιδικών Μουσείων Hands On! International (www.hands-on-international.net), του Δικτύου Μουσείων της Αθήνας (www.athensmuseums.net) και του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (www.athensculturenet.com). Συμμετέχει σε διάφορες διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ διοργανώνει σε σταθερή ετήσια βάση, ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα του μουσείου βασίζονται σε θέματα της καθημερινότητας και στις δράσεις τους τα παιδιά λαμβάνουν μέρος με ενεργό τρόπο, δημιουργώντας και παράλληλα ανακαλύπτοντας τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας δημιουργήθηκε το 1994 με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και στεγάστηκε σε νεοκλασικό οίκημα στην οδό Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα (1994-2017). Σήμερα, στεγάζεται στο ισόγειο του εμβληματικού Ωδείου Αθηνών.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 25 χρόνια Παιδικό Μουσείο, ενημερωτικό φυλλάδιο Νοεμβρίου 2012