Εθνική Σερβίας Κ-21 (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Εθνική Σερβίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κάτω των 21 ετών της Σερβίας. Ελέγχεται από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας Σερβίας.

Στην ομάδα αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές που είναι κάτω των 21 ετών στην έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήμτος ποδοσφαίρου U21, το οποίο διαρκεί δύο χρόνια. Έτσι, πολύ συχνά, κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι μέχρι 23 ετών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Εθνική Γιουγκοσλαβίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) εκπροσωπούσε τη Γιουγκοσλαβία μέχρι τη διάλυση της χώρας το 1992. Το 1996 δημιουργήθηκε η εθνική Εθνική Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) εκπροσωπόντας την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Το 2003 άλλαξε το όνομα της σε Εθνική Σερβίας και Μαυροβουνίου U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) με την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Το 2006 η Σερβία και το Μαυροβούνιο διαχωρίστηκαν, με την ομοσπονδία να μετατρέπεται σε Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Σερβίας. Η Εθνική Σερβίας U21 πήρε τη θέση της Εθνικής Σερβίας και Μαυροβουνίου U21 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήμτος ποδοσφαίρου U21 2007. Η Εθνική Μαυροβουνίου U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) δεν συμμετείχε σε διεθνή διοργάνωση μέχρι τη δημιουργία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Μαυροβουνίου.

Δείτε ακόμη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]