Εθνική Πράσινου Ακρωτηρίου (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πράσινο Ακρωτήριο
Χώρα/περιοχή
που εκπροσωπεί
Πράσινο Ακρωτήριο
ΠροσωνύμιοTubarões Azuis
(Μπλε Καρχαρίες)
Crioulos (Κρεολοί)
ΟμοσπονδίαΟμοσπονδία Ποδοσφαίρου Πράσινου Ακρωτηρίου
ΣυνομοσπονδίαCAF (Αφρική)
Επιμέρους
συνομοσπονδία
WAFU
Ίδρυση1982
Στάδιο έδραςΕστάντιο ντα Βάρζεα
Κωδικός ΦΙΦΑCPV
Πρώτη εμφάνιση
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Πράσινου Ακρωτηρίου αντιπροσωπεύει το Πράσινο Ακρωτήριο στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Ελέγχεται από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Πράσινου Ακρωτηρίου (FCF). Το Πράσινο Ακρωτήριο απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Πορτογαλία το 1975. Ο πρώτος αγώνας της εθνικής ομάδας ήταν η ήττα με 0-3 από τη Γουινέα-Μπισσάου το 1979 στο Κύπελλο Αμίλκαρ Καμπράλ (Taça Amílcar Cabral).[1] Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Πράσινου Ακρωτηρίου ιδρύθηκε το 1982 και εντάχθηκε στη FIFA το 1986.[2]

Οι άνθρωποι με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήριο στο εξωτερικό, που είναι περισσότεροι από τον πληθυσμό του νησιού, είναι η κύρια πηγή της εθνικής ομάδας. Οι περισσότεροι διεθνείς ποδοσφαιριστές αγωνίζονται εκτός της χώρας (κυρίως στην Ευρώπη αλλά και στην Ασία) και πολλοί έχουν γεννηθεί εκτός της χώρας.[3] Πολλοί ποδοσφαιριστές από το Πράσινο Ακρωτήριο επιλέγουν να αγωνίζονται με άλλες εθνικές ομάδες.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρέχουσα σύνθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

κ.ά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Courtney, Barry (5 Ιουνίου 2006). «Cape Verde Islands – List of International Matches». RSSSF. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2010. 
  2. «Cape Verde Islands». FIFA. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2010. 
  3. «Foreign contingent boost Cape Verde». FIFA. 21 Μαΐου 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Μαΐου 2014. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2010. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]