Εθνική Βρετανικών Παρθένων Νήσων (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Βρετανικών Παρθένων Νήσων εκπροσωπεί τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Ελέγχεται από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Είναι μέλος της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.

Στον προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου κληρώθηκε με αντίπαλο την Αγία Λουκία και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 10-0.[1] Στα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010 κληρώθηκε με τις Μπαχάμες. Αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-3 λόγω του κανονισμού Εκτός έδρας γκολ. Και τα δύο παιχνίδια διεξήχθησαν στις Μπαχάμες, αλλά η Εθνική Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι θεωρήθηκε οικοδέσποινα στο δεύτερο αγώνα που τελείωσε 2-2.[2] Παρόλο που αποκλείστηκε από τον πρώτο προκριματικό γύρο, ήταν η μόνη ομάδα που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010 και παρέμεινε αήττητη, τόσο μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στα προκριματικά όσο και στην τελική φάση).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «www.islandsun.com». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαΐου 2008. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2013. 
  2. «www.fifa.com». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Δεκεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2013. 
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα British Virgin Islands national football team της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).